Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie než o rok neskôr natočený Hooligans (2005). V prvom rade oproti "druhej časti" prvotný Hooligans neobsahuje prakticky žiadne emócie (najmä ak si porovnáte závery oboch filmov.. nebudem spoilerovať). Čo k tomu viac povedať? Lepší priemer, rozhodne nič do čoho by som sa mal chuť pustiť znova. Dodatočne mi prišli zbytočné niektoré línie (čo je pri snímku s tak krátkou stopážou veľké mínus) - za príklad, story dvoch veteránov/dedulov a Tommyho neustále snenie. A menší spoiler - to sa Tommymu sníval dokola ten istý sen len aby sme na konci zistili, že sa nejednalo prakticky o nič dôležitého? Iba dostane trochu na držku? No jé, hrôzostrašné odhalenie. Skutočne nerozumiem zmýšľaniu scenáristu. Fucking weird.. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Spojit téma odvrácené strany fotbalového fandovství s existenční krizí několika málo hrdinů se povedlo na jedničku. Parta ostřílených chuligánů přežívá od zápasu k zápasu, od bitce k bitce. Zbytek času vyplňuje koksovými mejdany či balením holek na potkání. Zdánlivá všeobecná idylka je však nahlodávána individuálními problémy, které se snaží každý řešit po svém. Ať už jsou to halucinogenní vize o smrti kamaráda, ztráta respektu ve skupině nebo neschopnost vést normální rodinný život, východisko je jen jediné – další rvačka, v níž starosti jdou stranou. Nick Love obratně pospojoval prázdné osudy lidí s adrenalinovým náporem bitek, u kterých by tvůrci Non Plus Ultras mohli jen tiše brečet. Holdujete-li fotbalu s tím pravým entuziazmem, připočtětě si hvězdičku navíc. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nářez za zvuků fotbalových chorálů, který musí potěšit nejednoho fanouška fotbalu a moderních anglických krimifilmů. Tohle vše funguje skvěle i díky solidní osobní gradaci. Zneuctít rozžhaveným pohrabáčem černošské velikosti by zasloužil překladatel českého názvu, nejen kvůli o rok mladšímu filmu, který se opravdu Hooligans jmenuje. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Ked si mam vybrat medzi Football Factory a Hooligans tak by som si urcite vybral Hooligans, ale toto bolo tiez celkom dobre. Celkom slusne bitky a pekne to zobrazilo cele to prostredie, ale trosku mi chybal pribeh, ktory v hooligansoch urcite bol. Tak tiez by som bral aj nejaky ucelenejsi konec, alebo aspon kusok ponaucenia, ale nejako to prezijem. Ale inac to bolo velmi dobre. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Danny Dyer ve své (nejspíš) nejvýraznější roli ztvárnil (velmi sugestivně) fanouška z tvrdého jádra fotbalového klubu FC Chelsea jménem Tommy Johnson, jenž je jakýmsi alter-egem Johna Kinga, autora knižní předlohy. Přestože film nemá víceméně žádnou výpovědní hodnotu (a ani se nesnaží mít), jeho akční tempo a vtipné hlášky všech zúčastněných z něj dělají pravděpodobně nejpovedenější snímek z prostředí fotbalových chuligánů. Bitky jsou natočené celkem přehledně a „líbivě“, děj filmu vás tak vtáhne do tohoto sugestivního světa, jehož středobodem je rozbít držku fanouškům konkurenčního týmu. Pro všechny ostatní, které tato problematika (a fotbal celkově) nechává chladným, nejspíš průměrný film, pro mě osobně však jeden z těch nejoblíbenějších. Danny Dyer je prostě borec (jenž své zkušenosti, jakožto letitý fanoušek West Ham United, prodal i v zajímavém dokumentárním cyklu „The Real Football Factories“). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer se účastnil seriálu dokumentů o fotbalových chuligánech (Footbal Hooligans), kde se dostal do styku se skutečnými chuligány. (Kryton)
  • Když se film promítal v Malmö ve Švédsku, skončilo to rvačkou mezi fanoušky Malmö FF a Helsingborg IF. Po tomto incidentu byl vydán zákaz označení klubové příslušnosti v kině. (don corleone)

Reklama

Reklama