Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to slušný. Nic moc extra, ale nic žádný brak. Už jsem to viděl třikrát a klidně na to kdykoliv kouknu znovu. Má to pár slušných scén (zpravidla přestřelky a zastřelení jednotlivých obětí), pár skvělých scén (někdo tu v komentářích vychvaloval přezouvací scénu Marii Bello) a úchvatnou Freu De Matteo. Od filmu jsem více, než mi poskytl, nečekal. možná proto nejsem vůbec zklamán. Takhle si představuji akční oddechový film. 3,5* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Řemeslný akční thriller, který by fandy Carpiho originálu neměl urazit. Sice neoplývá jeho sedmdesátkovou syrovostí a hustou atmosférou a ani postavy a dialogy nejsou tak zábavné (kde Napoleon Wilson dával jednu hlášku za druhou, tam Fishburne přehrává svého charizmatického Morphea), ale zase natahuje obléhaní na většinu stopáže, více hrotí vztahy v obležené stanici a oproti originálu plnému neznámých herců nám dopřeje pestré a kvalitní obsazení. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. I když popravdě. Mé očekávaní nebylo nikterak veliké. Je to chuchvalec akčních scén ze kterého se vám bude točit hlava. Herci nepodávají takové výkony jaké by měly podávat. Prvních 50 minut je nuda a až poté se film trochu rozjíždí, ale stejně mu to není nic platné. Je neděle a ztratil jsem z ní zbytečně 100 minut. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna nepodařeného drogového obchodu zakončeného krvavou přestřelkou vybudí očekávání podpořené slušným obsazením áčkových herců. Takový herecký potenciál by bylo hřích nevyužít, a tak se těšíte na adrenalinovou žánrovou jízdu, jenže jak ubývají minuty, vkrádají se do vašich očekávání pochybnosti. Problém představuje především typicky béčkový scénář, který, aby mu původní nápad fungoval, přehlíží kde co, a logika dostává pořádně zabrat. Postavy se chovají nesmyslně a jejich nápady zavání absurditou. Nesourodé osazenstvo obležené budovy bez problémů odráží útoky elitních profesionálů se špičkovým vojenským výcvikem a masakruje je až příliš snadno. Navíc Richetova režie není ani trochu vynalézavá a filmu nepomáhá. Fanoušci žánru si mohou připsat hvězdičku, ale já budu skoupější. Celkový dojem: 45 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Otrocký remake Carpenterova hustě nekorektního díla by dnes už příliš nezaujal. Proto budiž počinu pana Richeta přičteny body za odvahu vzít to za zcela opačný konec a také za špetku té nekorektnosti (lehký spoiler pozpátku - edz i nemotířp ej yknivalh éksnež étaďnolb leřtsůrp) a originality, co se skladby skupiny hlavních hrdinů a jejich osudů týká. Bohužel mezi ty dobré a neokoukané věci, které předvádějí dobře hrající herci (ale až na Johna Leguizama se nepředřou, to se zas moc netěšte:) A už vůbec se netěšte na dalšího gengsta niga repráka, ani Ja Rule totiž velmi překvapivě taky není dobrý herec:)), se vsypala nemalá hrst toho, co bylo pro změnu již mnohokrát viděno a dalo by se místy mluvit i o klišé. Útoky ustávají vždy na dobu, která bohatě postačí k tomu, aby se "ti hodní" vyžvanili, případně v sobě nalézali zalíbení, a tak vůbec. Je to škoda, vypadá to celé dobře, herecké složení ajnfach zupa klasse, ale ten scénář je prostě slabý. Dá se na to podívat znova, ale víc peněz než za prázdné DVD bych za to asi nedal:) 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Roenick (Ethan Hawke) má na zádech vytetováno „Semper Fidelis“, což je mimo jiné heslo amerických námořních sil a znamená „Vždy věrní“. (m.xFuck)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama