Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před časem byl policista Jake Roenick schopný, ambiciózní a s vyhlídkami na slušnou kariéru, dnes je z něj ochlasta bez vyhlídky na povýšení. Před osmi měsíci zpackal důležitou akci, při níž zahynuli dva kolegové, a byl přeložen na nejodlehlejší místo Detroitu, zchátralou policejní stanici ve 13. okrsku, která má být v lednu definitivně zrušena. Dnes je Silvestr, na stanici už jsou pouze Jake, starý policejní veterán Jasper O'Shea, který s úderem půlnoci odchází do důchodu, a mladá sekretářka Iris Ferryová. Jejich posledním úkolem je o půlnoci zhasnout, zamknout a jít domů. Internet i telefony již byly odpojeny a tísňová volání jsou automaticky přesměrována jinam. Trochu smutná silvestrovská oslava však nabere nečekaný směr, když před stanicí zastaví policejní autobus se dvěma strážci a čtveřicí vězňů. Kvůli vánici nemohou pokračovat v cestě a podle nadřízených mají zůstat na 13. okrsku. Potíž je v tom, že mezi vězni je nejen paranoidní narkoman Beck, dealer Smiley a prostitutka Anna, ale také zatčený mafiánský boss Marion Bishop, který právě zabil zkorumpovaného tajného agenta. Zanedlouho je stanice obklíčena perfektně vyzbrojeným komandem, o němž je Jake přesvědčen, že chce Bishopa osvobodit. Jenže pak se ukáže, že služebnu obklíčila banda zkorumpovaných policistů, kteří byli několik let na Bishopově výplatní pásce a teď ho chtějí zabít, protože jeho svědectví před soudem by je zničilo. Jake a Bishop, aby přežili, musí bojovat společně a jeden druhému krýt záda. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Icefist 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Původní film jsem neviděl a jsem tak oproštěn porovnávání a hodnotím čistě tenhle kus. Je to sice béčkovej akčňák, ale obsazení je supr- záporák s uvozovkama Fishburne je špičkovej, záporák bez uvozovek Byrne jakbysmet, Maria Bello je okouzlující a u mě tak už pro Ethana zbývá jen místo ve stínu předešlých. Atmosféra se mi taky líbila a nechybí množství zvratů. Jsou zde i občasné nelogičnosti a vyloženě mě vytočil tradiční závěr, kdy se dva vykecaj a v tu chvíli dorazí armáda policajtů, hasičů a kdoví koho eště. Ale i přesto u mě 70 %. Oblíbená část- holky ujíždějící v autě pro pomoc ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vskutku výtečný akční thriller, ve kterém hlavní roli přeci jen hrají herci, přičemž akce je výtečná. Trochu to připomíná Vyjednavače, též skvěle napsaného i zahraného snímku. Tvůrcům se podařilo vytvořit napínavou atmosféru, podpořily ji výbornou a chytrou akcí a především našli vynikajícím způsobem napsaný scénář, až se mi nechce věřit, že jeho autorem je John Carpenter. Dějově film připomíná francouzské Vosí hnízdo, je ovšem daleko kvalitnější. Na zapadlé a provoz končící stanici náhodou skončí žádaný vězeň, který má nepřátele přímo u policie. Jeden zvláštní útvar s ním jede v nekalých věcech a rozhodl se, že se jej zbaví. Jenže stanici velí bývalý člen speciální jednotky a ten rozhodně nenechá jen tak zabíjet vězně a nevinný zbytek své posádky. Malá válka začíná, čas je pouze do svítání. Kromě výborných Hawka, Fishburna a Byrneho potěší po delší době vidět na plátně lovce Ramba Briana Dennehya. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že kvalitní herci neudělali z téhle podívané víc než jednorázovou krimi podívanou, která skončí dřív než začne a to je jediné štěstí. Atmosféra mě neoslovila a snad jednou dostanu do rukou původní snímek, který možná slušný potenciál využil lépe. Škoda hereckého obsazení (Ethan Hawke, Laurence Fishburne, Gabriel Byrne a Maria Bello!), které přes svou nepopiratelnou kvalitu přišlo nazmar. Příště lepšího režiséra a lepší atmosféru. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna nepodařeného drogového obchodu zakončeného krvavou přestřelkou vybudí očekávání podpořené slušným obsazením áčkových herců. Takový herecký potenciál by bylo hřích nevyužít, a tak se těšíte na adrenalinovou žánrovou jízdu, jenže jak ubývají minuty, vkrádají se do vašich očekávání pochybnosti. Problém představuje především typicky béčkový scénář, který, aby mu původní nápad fungoval, přehlíží kde co, a logika dostává pořádně zabrat. Postavy se chovají nesmyslně a jejich nápady zavání absurditou. Nesourodé osazenstvo obležené budovy bez problémů odráží útoky elitních profesionálů se špičkovým vojenským výcvikem a masakruje je až příliš snadno. Navíc Richetova režie není ani trochu vynalézavá a filmu nepomáhá. Fanoušci žánru si mohou připsat hvězdičku, ale já budu skoupější. Celkový dojem: 45 %. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Béčkovo prihlúply scenár, solídna akcia a vizuálna stránka, a jeden nečakaný moment. Čím ale film poteší najviac, je OBSADENIE. Aj v tej najmenšej roli šoféra autobusu vás poteší tvár, známa z akčných či horovových osemdesiatok (spojitosť s Johnom Carpenterom a jeho "zlatým vekom"). Charizmatický záporák Laurenca Fishburna je dokonalý a z kozačiek do botičiek sa prezúvajúca Maria Bello s rozpustenými vlasmi vám nedá spať. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Keď na konci filmu Roenickovi (Ethan Hawke) ponúkne záchranár nosítka, odmietne ich. Jedná sa o odkaz na pôvodný film Prepadnutie 13. okrsku (1976), kde tak isto odmietne nosidlá sekretárka zo stanice. (johnsnow)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Detroite (USA) a Hamiltone i Toronte (Kanada). (Laslo)
  • Roenick (Ethan Hawke) má na zádech vytetováno „Semper Fidelis“, což je mimo jiné heslo amerických námořních sil a znamená „Vždy věrní“. (m.xFuck)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama