Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery…  Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na tento filmík som sa pripravoval nejaký ten čas a som milo prekvapený. pretože oproti iným filmom o mladistvých je tento asi najreálnejší aj keď teda fakt že mladík radí iným ako majú žiť je trocha prehnaná ale nikde som ešte nevidel znázornenie všetkých problémov, hlavne tých psychických u mládeže ako v tomto filme a celková snaha dostať sa s tejto zúfalej situácie ich príjme k tomu aby hľadali pomoc u charlieho ktorý je tak trocha čudák. Poll dokázal okrem pár humorných miest vytvoriť aj psychologickú a pedagogickú štúdiu dospeivania, na čom má samozrejme zásluhy aj scénar a myslim si že by nebolo od veci pustiť tento film na školách s psychologickým zameraním, pretože informácie tu podané sú podané jednoducho a pravdivo. Yelchin sa môže pochváliť naozaj množstvom hlášok a prirodzeného herectva, hlavne jeho šialenstvo na práškoch zahral veľmi dobre aj napriek tomu že toto je prvá jeho významnejšia úloha ak nerátame tú v Alpha dog. Downey jr. je skrátka chlap ktorý dozrel ako víno a každá jeho úloha je niečím výnimočná a riaditeľ závislí na alkohole a s miernymi nezhodami so svojou dcérou podal nadnesene ale skvelo a práve preto je pre mňa najlepšou postavou tohoto filmu, pretože podáva už daný predpoklad že za väčšinu problémov u mládeže môžu decká podakovať svojim rodičom. a sociálnemu prostrediu v ktorom žijú ale nájdenie cesty preč s tejto dezilúzie je nakoniec sprevádzané poučením hodným zlata - niektoré dni sú lepšie ako tie ostatné." Čo platí pre všetky generácie. silné 4* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Charlie Bartlett - bezprostřední bezelstné a inteligentní zlatíčko v příjemném teenagerském odfrku, který se tak zvláštně motá, přeskakuje a přelétá, zmatený jako psyché středoškoláka, přesto nepoučuje a hlavně - baví! Nejlepší je fakt, že lidé jako Charlie skutečně existujou, akorát škoda, že po opuštění střední a s ní spojené doby ideálů tak nějak zparchantí... A s Antonem Yelchinem se rozhodně musíme seznámit blíž! ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že přestože Charlie Bartlett dělá ty své vylomeniny a působí jako typický delikvent který se vyskytuje snad na všech středních školách v Americe(podle filmů) tak se ukazuje, že i takový kluk má za sebou nějáký příběh. Je hezká i ta myšlenka na konci kdy si konečně najde to své i na té státní škole - pěknou holku Kat Dennings, psychiatrickou poradnu...Ředitel školy Robert Downey Jr. je jen taková hezká třešnička na dortu. Mnohem lepší je fakt, že i teen romantická komedie se dá natočit vtipně, vkusně a obejde se bez zbytečných karikatur. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je chytrý, bohatý, ale není šťastný. 1) Milá komedie, jejíž předností a současně i jejím omezením je adresování teenagerům. Nevím, jestli její naivní melodramatická patetičnost osloví i jiné věkové skupiny. V několika světlých okamžicích silně převyšuje obvyklou produkci v tomto žánru. 2) Předvídatelnost ani povrchnost bych filmu nevytýkal - patří k žánru. Film ze středoškolského prostředí made in USA - co byste čekali? 3) Výborný leningradský rodák Anton Yelchin, od kterého bych si dal poradit, má silné charisma a lze jen doufat, že ho čeká slibná budoucnost. 4) I am just a stupid kid, říká Charlie v jednom okamžiku. Sedmnáctiletý kluk už tedy dítě rozhodně není, i když, pravda, dospělý také ještě ne. Hloupý český překlad - dítě - zdaleka nevyjadřuje mnohoznačnost anglického originálu. Nechcete si o tom popovídat? 5) Ale v něčem tu středoškolskou mentalitu Charlie vystihl dobře: Oh trust me doc, bringing psychiatric drugs and teenagers together is like opening a lemonade stand in the desert. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že žánr "film ze střední školy" nemusí mít zákonitě odpadovou kvalitu. Velmi příjemně stylizovaných 90 minut, kde se nedá vytknout nic ani hereckému obsazení, ani hudbě. Charlieho Bartletta jsem si koupila náhodou jen kvůli sympatickému, červenému designu DVD a tváři Roberta Downeyho Jr. a jsem ráda, že tahle sázka na neznámý film tentokrát dopadla nad očekávání. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se převážně v kanadském Torontu a Ontariu. (Terva)
  • V poslední scéně je jméno psychiatra P. Sarossy, stejné jméno nese i kameraman filmu Paul Sarossy. (Hal_Moore)
  • Charlieho limuzína je sběratelský kousek Mercedes-Benz Pullman 1969 kterých bylo vyrobeno pouze 200. (Hal_Moore)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama