Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (424)

Attta 

všechny recenze uživatele

Circa v 5 odpoledne mi na mobilu vyskočila zpráva "Zdar, mrkni se na Sex Education" a zrovna jako náhodou na mě vyskočil thumbnail když jsem zapínal Netflix......V 5 hodin ráno u posledního dílu jsem si dával budík do práce na 7. Závěr? To vstávání po dvou hodinách spánku za to rozhodně stálo (10/10 would do it again). Nevím co mělo znamenat to, že jsem si připadal jako bych se díval na seriál s atmosférou americké střední školy s rekvizitami ze 70. let, britskými herci a zasazené do moderní anglie, ale hrozně se mi to líbilo. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Pozitivní je, že Sex Education dokáže s pozoruhodnou lehkostí rozvíjet i dramatické linky a přitom se obratně vyhýbat přílišně existenciálním či depresivním vodám. Je to zkrátka skvěle napsaný seriál s kupou zajímavých postav, které v divákovi vyvolají spíše pozitivní emoce. Celému vyprávění nechybí ani sympatický nadhled, přičemž hlavní narativ zůstává seriózní přesně do té míry, jak je třeba. Má to zkrátka ten nejlepší možný balanc dramatu a komedie. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálu kraluje Gillian Anderson, ačkoliv rozhodně není hlavní postavou, ovšem neznamená to, že by ostatní nebyli zajímaví. Právě naopak. Hlavní hrdina i všichni ti, kteří se okolo něj otáčejí jako nějaký model sluneční soustavy, jsou skvělí a je vtipné, že ačkoliv většina z nich patří do dříve viděných a dobře známých charakterových škatulek, stejně se i v těch škatulkách nějak vyvíjejí, vylézají z nich ven a zase se vracejí dovnitř... Tvůrci mají v rukávu navíc docela slušnou zásobu překvapení (viz závěr), takže jsem si bez problémů užil úplně každou epizodu a těším se na druhou řadu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Nedivil bych se, kdyby Sex Education bylo cool pro puberťáky, ale, že to bude obdivovat celé mé okolí pomalu jako nějaký filmařský klenot, to už se divím dost. Ne, že by to bylo vyloženě špatné, seriál má naopak i velmi dobrá místa, ale jako celek to nedrží pohromadě. Párkrát se nějaký ten vtípek povede, ale v zápětí se vše přepálí (a nebo nevím, jestli jsem tak starý, že už mi nepřipadá vtipné, když po sobě postavy blijou? :)). Nemyslím si ani, že se citlivě propojila komedie s dramatem. Jak kdyby seriál nechtěl být ani jedním a nebo ještě nenašel nějakou dobrou rovnováhu mezi žánry. Osobně by se mi i více zamlouvalo drama pojetí, protože ty všechny drama záblesky mi přišly většinou mnohem víc povedenější než komediální linka, ale chápu, že to nejspíš nebude směr, kterým se seriál bude ubírat. Každopádně věřím, že by další řady možná i mohly překvapit, jelikož jsem seriálu přišel trochu víc na chuť opravdu až zhruba v polovině. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sex education mi bylo četně doporučováno doslova ze všech stran. Název mě příliš nezlákal, ale miluju britskou angličtinu a mám teď trochu času navíc, tak jsem seriálu zkusila dát šanci. První sérií jsem proplula tempem zhruba jeden díl za dva dny a minimálně můžu říct, že mě to nenudilo. Na druhou stranu, minutáž jednotlivých dílů je vzhledem k tématu celkem dlouhá. Postavy jsou každá jiná, zato všechny hodně výrazné svou odlišností a ve druhé sérii se jejich charaktery začínají krásně rozvíjet. Baví mě to. 4* ()

Galerie (257)

Zajímavosti (93)

  • Epizóda sa odohráva v čase, ktorý je ešte len začiatkom akademického roku (september), ale z prostredia je vidieť, že je jar. (Pat.Ko)
  • Když se Maeve (Emma Mackey) objeví na počítači „modrá smrt“ (modrá obrazovka), jde o systém Windows XP, který od roku 2014 není podporován. (Puxina)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama