Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro neznalé seriálu nejspíš trošku nepřehledný guláš. Zcela chápu hodnocení jaké tu má třeba Klay. Pro ty, kteří seriál znají holá nutnost, protože film jistým způsobem seriál rámuje a uzavírá. Je na něj však napojen poněkud zkratkovitě, jakoby mu předcházela jakási imaginární série a já málem bušil hlavou o stůl v zoufalosti nad producentským záměrem. Děte se vycpat, zazdít takhle skvělý potenciál, který ucha tam na těch židlích seděj... Seriál Firefly a potažmo i film Serenity nevyniká nějakými skvělými triky nebo superoriginálním příběhem. Je to jednoduchá vesmírná kovbojka s na svůj žánr skvěle propracovanými životnými charaktery, výborným humorem a atmosférou a já stále v koutku duše doufám že se najde někdo, kdo tuhle Světlušku nenechá zcela vyhasnout. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě, jak moc se Whedon zbavil televiznosti a jak působivě filmově vypadá jeho snímek hlavně v poslední půlhodině. Bohužel v Serenity je i hodně hluchých míst, jejichž vybledlost bude stoupat s vaší neznalostí seriálové předlohy. Firefly jsem nikdy v životě neviděl, takže vztahy mezi postavami mě dlouhou dobu míjely. Bavila jen těžká prohláškovanost a průměrná akce v průměrném trikovém hávu. Ale jak jsem upozornil, finále dojmy hodně napravuje, takže s klidným svědomím posílám tři hvězdy. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, ale ta inspirace z jiných slavných děl je očividná. Především mluvím samozřejmě o Star Wars, neboť již samotný kapitán je v podstatě takový Han Solo z Wishe. Mimo to zde velmi jasně vidím i další filmy jako je například Star Trek a nejrůznější zombie apokalyptické scénáře. Nicméně, tak starý film to zase není a přesto jsou speciální efekty naprostá katastrofa. Co se příběhu týče, ten je velice všední a spíše nezáživný. Za nejsilnější stránku považuji několik velice charismatických herců, kteří tahnou celý film na svých bedrech. Především tedy hlavního záporáka filmu, Chiwetela Ejiofora a pak také mladou senzibilku. Tajemná River, jakožto nejslibnější postava, bohužel po celou dobu dostává jen zoufale málo prostoru a tak nemá šanci výsledek výrazně ovlivnit. Zbytek posádky na mne působí jako typické uskupení nejlepších přátel jakékoli komedie na Netflixu. Máme zde totiž všechna etnika a chybí pouze gay a nebo transvestita. Přes všechnu kritiku přiznávám, že mne závěr celkem zasáhl, ale o čtyřech hvězdách jsem neuvažoval. Je to totiž prachobyčejný průměr. 50% PS: O existenci seriálu Firefly, z nějž tento film vychází, jsem se dozvěděl až tady na ČSFD a tak je nutné tuto recenzi brát s jistou rezervou člověka, který k dílu nemá žádný vztah. PSS: Poznámka k finální vesmírné bitvě; ptám se, k čemu těm dravcům proboha pomůže točit nepřátelskými loděmi ve vakuu na provazech kolem dokola jako naprostí šílenci (čímž bezpochyby jsou, tak jsem si možná rovnou odpověděl)? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, nebolo to zlé, ale podľa mňa sa to so 'Startrek' alebo 'Stargate' filmami porovnávať nedá. Páčilo sa mi, že to nemalo zbytočné odbočky od deja a zbytočné spomaľovačky, ktoré by nudili. Sľubná pointa filmu, tú ale skazí scenár na jednoduché klišé. Efekty boli ale celkom prekvapujúce. Záporák mal dostať viac priestoru. Čistý stred. 60%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Špatné..opravdu špatné. Věřit trailerům se dneska už vůbec nevyplatí. Čekal jsem hella good jízdu, ale zatím jsem se projížděl jen v rozkodrcané kraksničce, která se navíc pohupovala nahoru - dolů. No nuda...veeelká nuda. Navíc choreografie soubojů je jen o jednu třídu lepší než ta v Aeon Flux (která byla naprosto otřesná). Navíc to ani není film, je to jen mozaika složená z těch největších klišé, které kdy svět spatřil. A pokud je i seriál...tak obdivuju ty lidi, kteří dokážou dokoukat alespoň jeden díl až do konce, fakt že jo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Události ve filmu Serenity se odehrávají šest měsíců po poslední epizodě seriálu Firefly (2002). Toto období přemostily tři knihy komixů vydané v létě 2005 (publikované nakladatelstvím Dark Horse comics a napsané Jossem Whedonem a Brettem Matthewsem). (Galadriel)
  • Jeden z videoklipů hrajících na monitorech Mr Universe v jeho základně je reklama Blue Sun z epizody „The Message" seriálu Firefly (2002). (Galadriel)
  • Po nalezení prvního mrtvého těla v bílém městě můžeme vidět zvláštní schody s rampou. Jde o přesnou kopii schodů na Robinson Square ve Vancouveru v Kanadě, navrženými Arthurem Ericksonem. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama