Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dejte k sobě pohádkovou, okouzlující, nepopsatelně životnou lvici Katharine Hepburn a toho nejšťavnatějšího, nejroztomilejšího a nejnevinnějšího zajíčka - Jamese Stewarta. K tomu si přidejte elegána se srdcem i pěstí na pravém místě - Caryho Granta. Pod Cukorovou režií tak vznikne neodolatelně krásný snímek, kde nevím, zda mám více chválit opilého pějícího a deklamujícího Jimmyho anebo "ubrečenou" Katharine. Nádhera. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je velice znát, že se jedná o filmový přepis divadelní hry. Většinu filmu se totiž jen "žvaní" v několika málo lokacích. A většina filmu je celkem nevýrazná. Herci fajn, nejvíce mě ale zaujala energie a ztvárnění vedlejší role malé Dinah v podání dětské hvězdy V. Weidler. Dialogy nejsou samozřejmě stupidní, ale film mě osobně moc nebavil a Cary Grant i K. Hepburn hráli v pro mě mnohem zábavnějších filmech. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklá, ale příjemná konverzační komedie. Herci jsou skutečně výborní a pokud by jsem měl někoho vyzvednout, byla by to Katharine Hepburn. Přiznám se, že její kinematografii tolik neznám, ale o to větší to bylo pro mě překvapení (sledovat ji, mě nesmírně bavilo). Také zápletka je na svou dobu originální a divák do poslední chvíle netuší, jak to celé vlastně dopadne. Pokud by byl film kratší (a tím pádem i svižnější), dal bych plný počet, ale i tak ho určitě doporučuji. 8/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Cary Grant, James Stewart a Kathatrine Hepburn v jednom filme. Najväčšie herecké esá (nielen) svojej doby spojili svoje sily v tejto adaptácii divadelnej hry, ktorá sa stala nesmrteľnou klasikou takmer všade okrem východného bloku. Nesmierne vtipná, romantická a našlapaná žánrovka, ktorej súčasná konkurencia nestíha ani po 75. rokoch. Šesť nominácií na Oscara, z toho dve premenené (Stewart, najlepší adaptovaný scenár) a pravidelné umiestnenie v rebríčku Top 100 najlepších amerických filmov všetkých čias.Má to trošku zbrklý scenár ale ubermega superstar casting to absolútne vynahrádza. Krásne, vtipné, dojemné. Takto má vyzerať klasika 10/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se sešli tři z největších hollywoodských hvězd všech dob. Dva dvorní herci mistra Alfreda Hitchcocka Jimmy Stewart a Cary Grant a možná vůbec nejslavnější herečka všech dob, Katherine Hepburn. Takový lesk vás chtě nechtě poněkud oslepí - přistupovat k takovému filmu nezaujatě vzhledem k těm jménům je velice těžké. Možná jen díky tomu je Příběh z Filadelfie tak slavný. Přesto, vtipy a gagy jsou milé a opravdu zábavné, příběh je sice hodně triviální (ostatně, jde o screwball comedy), ale mistr Cukor ho podal s vkusem a elegancí, takže se na to dobře dívá a my upřímně držíme palce šarmantnímu Grantovi, aby si tu svoji Zrzku na konci vybojoval. Krásný exemplář kvalitní klasické komedie. Pokud vám zachutná, doporučuju poohlédnout se po Jeho dívce Pátek či Leopardí ženě... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Přestože divadelní hra byla obrovským hitem a Katharine Hepburn za svůj výkon získala i cenu Kroužku divadelních kritiků, byl problém ji obsadit do filmové verze, jelikož byla pořád považována za „otravný hmyz“ a nedokázala si získat filmové diváky. (Pavlínka9)
  • Virginia Weidler, která hrála Dinah, byla dětskou hvězdou, která se na filmovém plátně objevila již ve čtyřech letech. Tento film byl její 35. Její filmová kariéra však skončila v roce 1943, kdy jí bylo 16 let. Zemřela v roce 1968 v 41 letech. (Kulmon)
  • Hlavní mužskou roli odmítli Clark Gable a Spencer Tracy. Nechtěli riskovat obsazení vedle Katharine Hepburn, která byla přezdívána „jed pro kasu“. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno