Reklama

Reklama

Sedmý hřích

  • USA Original Sin (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (178)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nepovedený film. Žádná atmosféra, napětí ani erotické dusno. Zato scénář natolik špatný, že těžko chtít po hercích, aby to uhráli. Dokonce ani Angelina Jolie mi tentokrát nepřipadala moc sexy. Hrůzu završil ořez do televizního formátu: takhle dlouhý záběr na prázdný prostor mezi dvěma herci už jsem dlouho neviděl. ()

Catch1707 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem to videl v kine, pripadalo mi to strasne natahovane. Za prvnich 20 minut se temer nic nedeje - pride Angelina, je svadba, pomiluje Banderase. Pak se to nekdy rozjede, pak na 15 minut zastavi. OK, na prvni zhlednuti **. O dva roky pozdeji jsem to chtel zkusit na DVD a po 20 minutach jsem znechucene vypnul prehravac. Neco tak nudneho, natahovaneho a nezajimaveho (pri kubanskem prostredi, A&A docela paradox). Jedna * a uz to nechci ani videt! ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Režisér to nejspíše směřoval k milostnému trojúhelníku a vedlejší scénář nechal děravý. Jenže to by chtělo trochu méně iracionálního chování postav, vyvarovat se méně čitelnému průběhu a ne se jenom spokojit se třemi herci a říct Angelině ať ukáže kozy. S příchodem Thomase Jane jsem doufal, že se něco rozjede a ne tu absurdní scénku se slepými náboji. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Stokrát luhovaný pytlík čaje vážně nemůže chutnat. A to ani v tom případě, že si jej dáte do hrníčku s nádhernými křivkami Angeliny Jolie a pijete jej s charismatickým Antoniem Banderasem. Nesedlo mi ani kubánské prostředí, ve kterém se příběh odehrává, takže to vypadá na pořádný divácký debakl. Jenže! Angelina Jolie se do role "Julie" setsakramentsky hodí, a i když z toho žádný velký požár není, tak to mezi ní a Antoniem Banderasem docela slušně jiskří. Pár dobře nasnímaných či výborně vygradovaných scén se taky povedlo, sem tam se divák i lekne a poprvé je dokonce i překvapen dějovým zvratem. Tedy, jak kdo. Ale myslím, že po té úvodní selance to zas až tak očekávatelné není. No, závěr je trošku upachtěný, ale celkově jde o lehce podprůměrný film s výborným castingem, který jej tahá do teplejších vod. [leden 2006] ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No, upřímně řečeno, zas tak hrozný, aby se to dalo přirovnávat k telenovelám, to zase nebylo. Čímž neříkám, že to nebylo dějově přiblblý a logicky děravý. Ze začátku to vypadalo na romantickou selanku, poté jsem se dočkal několika zajímavých zvratů a ve scéně na konci ("On je mrtvý. On potřebuje doktora.") jsem se cynicky bavil, jelikož jsem si vzhledem k absurditě scény připadal jako při sledování skeče od Monthy Python. Při krásně přiblblé scéně s jedem jsem si zase vzpomněl na Maryšu a její kafe. Cynicky jsem se pobavil a tak nemůžu říct, že bych byl zklamaný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Dům s plantáží je skutečný velkostatek s cukrovou třtinou, ale opuštěný. (HappySmile)
  • Některé scény byly vystřiženy, aby film v USA nedostal rating "NC-17"- tj. do 17ti let nepřístupno ani v doprovodu dospělého. (HappySmile)

Reklama

Reklama