Reklama

Reklama

Sedmý hřích

  • USA Original Sin (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (178)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kubánský obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) si na dálku domluví sňatek s neznámou Američankou. O to více je překvapen, když dorazí krásná Julia (Angelina Jolie), do které se Luis ihned zamiluje. Jenže Julia není tak nevinná, jak na první pohled vypadá, a když zmizí se všemi Luisovými penězi, je jasné, že podobný obchod nepodstoupila poprvé. Jenže Luis se nechce o své peníze, ani o krásnou Julii tak snadno nechat připravit ... Film láká na milostnou story mezi Antoniem Banderasem a Angelinou Jolie, a nutno uznat, že kromě jedné lehce dráždivé scény mezi oběma protagonisty nic moc víc nenabízí. Pak už jen nevěřícně zíráte, jak dokáže jedna ženská oblbnout kdekoho, a jak se naivní obchodník nechá obrat o poslední groš, a ještě hezky poděkuje. Ani filmově není film nijak zábavný, kromě výše zmíněné scény, docela nudí, a závěrečné titulky jsem docela uvítal (zvlášť po vskutku debilní závěrečné scénce)... ()

Riverin 

všechny recenze uživatele

Original Sin síce nie je žiadne veľdielo, ale ja tie 4* jednoducho musím dať už len z nostalgie. Tento film som prvýkrát videla už pekne dávno a viem že to bol asi prvý film keď som si povedala že tá Angelina je ale kočka. Od scenára či réžie netreba čakať veľmi veľa a budete nadmieru spokojní. Tak či onak je na celom filme najlepšie obsadenie, na čele s nádhernou Angelinou Jolie či Antoniom Banderasom. A tiež treba pochváliť hudbu či kostými...a to je asi všetko. Na príjemný a nenáročný večer môžem Original Sin len odporučiť. ()

Reklama

klapqua 

všechny recenze uživatele

Až tak silno by som film nezavrhovala. Samozrejme, víťazí u mňa Siréna z Missisipi s božským Belmondom, ale ani toto nebolo až tak príšerné. Keby sa pohrali s niektorými scénami, ubrali na sentimente a netlačili v niektorým momentoch tak na pilu, mohlo to byť aj celkom ok. Mne osobne sa páčili oba herecké výkony, kostými a aj prostredie. Páčilo sa mi to čudné tajomno okolo hlavnej hrdinky, ale zároveň mi chýbalo lepšie priblíženie jej konania atď. Chcelo to skrátka trochu vypilovať. Kladne hodnotím aj Blanchardovu hudbu (áno, som hudobný závislák), ktorá atmosféru ozaj dotvárala. Nie je to film, ktorý by som pozerala nejako opakovane, ale ak ho uvidím znova, prežijem to. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate telenovela, ktorej najväčšie plusy boli - skvelá reklama a jedna erotická scéna. Nič nové neprináša, občas sa síce objavia náznaky intríg, ale oveľa častejšie je na plátne veľká "obyčajnosť" bez silnejších emócií. Taký televízny film, snažiaci sa ukázať tú divnejšiu stranu lásky... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Režisér to nejspíše směřoval k milostnému trojúhelníku a vedlejší scénář nechal děravý. Jenže to by chtělo trochu méně iracionálního chování postav, vyvarovat se méně čitelnému průběhu a ne se jenom spokojit se třemi herci a říct Angelině ať ukáže kozy. S příchodem Thomase Jane jsem doufal, že se něco rozjede a ne tu absurdní scénku se slepými náboji. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Některé scény byly vystřiženy, aby film v USA nedostal rating "NC-17"- tj. do 17ti let nepřístupno ani v doprovodu dospělého. (HappySmile)
  • Dům s plantáží je skutečný velkostatek s cukrovou třtinou, ale opuštěný. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno