Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Derek 

všechny recenze uživatele

vynikajuci spaghetti westernovy uvod za doprovodu morricone-ovskeho soundtracku od de masiho (kopia je to tak dobra ze som si myslel ze ide o samotneho ennia) a chuck nakopava zadky mexickym hajzlom. zvysok uz taky peckovy nie je a viac menej slape v klasickych 80-vych akcnych vodach so vsetkymi klise co k tomu patria (tupy sef, hrdina samotar, otravny partak), navyse nastup hlavneho zaporaka carradinea na scenu by bol o dost viac posobivejsi ak by nemal na sebe pruhovany sveter! ku koncu sa to nastastie opat rozbehne (scena s pochovanym autom mi prisla vynikajuca) a tak ide o jednu z tych lepsich norrisoviek... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Badasss David Carradine proti Bad Badass Chucku Norrisovi - a je to celkem sranda. Z pohledu režie nebo scénáře absolutně nic objevného (to ale nikdo nemohl očekávat), ovšem zároveň se to vyhýbá vyloženě trapným vsuvkám, herci jsou okey (dokonce i Chuck se slabostí pro pivo) a duní do toho skvělá hudba hrdě reflektující Morriconeho. Málokretý film dokázal v osmdesátých letech nostalgicky vzkřísit westernové vzorce tak roztomile jako právě McQuade... 60% ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Podle filmu jsou v Texasu cca dvě malé ruční zbraně na osobu a jedna rychlopalná. Díky tomu jsou místní muži fakt chlapáci. Ale mají jeden problém - žije zde v zahnojeném doupěti ranger McQuade (Chuck Norris). Ten je díky pivu chlapák ze všech největší (dojde i na legrační scénu "my is bigger -- my is loaded"). Nedá se nic dělat, musejí si nakrást ještě víc zbraní. Chuck tomu nebude přihlížet, protože ho přišla domů odhnojit kočka hlavního padoucha, zamordovali mu pejska a nějaké lidi a tak. Narozdíl od spousty lidí si myslím, že v Norrisovi něco z herce fakt je... a Carradine jako padouch moc prima. Varování: pokud nevydýcháváte účesy z osmdesátých, budete to mít těžké. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THIS IS NOT MY IDEA OF FUN! Béčko všech béček. McQuade má v baráku bordel, nesvítí mu zadní světlo, holky vodí do pochybnejch barů a zásadně si neumývá tu svou kraksnu, která vypadá jako by jí zrovna vytáhli z bažiny. Naprosto otřesný vizuál, akce, lokace, herci a dokonce i originální znění je jak nějaký příšerný dabing. Všechno co se tam odehraje, co se tam říká a situace z kterých to vychází jsou naprosto šílené. V závěrečném zúčtování má na sobě Carradine svetřík do véčka a vypadá jako buzík. Dokonce je tu i padouch na křesle, který se jmenuje Falcon. Umíral jsem celý film a několikrát jsem ho chtěl vypnout, ale aby mé hodnocení bylo objektivní, tak jsem ho s velkým sebezapřením dokoukal. Mám rád nízkorozpočťáky, ale tenhle je opravdu urážkou inteligence. Aspoň že dcera McQuada byla roztomilá. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli by to bez té hudby tak fungovalo. Masiho Morriconeovská variace (nebo krádež?) posunuje standardní 80´s b-movie záběry do nebeských výšin. I ty nejnudnější scény pak mají ten správný tón westernové osudovosti. Ale někdy působí i nepatřičně, protože děj hudbu prostě nestíhá. Sympatický Norris, který tu tankuje jedno pivo za druhým, a vystajlovaný záporák Carradine (ten svetřík v poslední scéně!), předvádějí esenci osmdesátkové blbosti způsobem, který nelze nemít rád:) ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)
  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama