Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Vraj jeden z najlepších filmov Chucka Norrisa. No nič moc. Niektoré postavy sú extrémne hlúpe. Napríklad ten FBI idiot. Akcie je dosť, ale je dosť špatná. Lepšia choreografia súbojov a menej debilné strieľanie by mohlo posunúť tento filmu do kultových rovín. Chuck je zas mužný drsňák, ktorí sa s ničím neserie a občas s tým ostatným lezie pekne na nervy. Duel Norris Carradine jedobe vygradovaný, ale ako som už písal. Choreograficky pokafraný. Ako plus beriem sexi chicku, ktorú Chuck našiel. Sú filmy ktoré obstoja aj v dnešnej dobe. Lone Wolf McQuade to nie je. 3* ()

anais 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli by to bez té hudby tak fungovalo. Masiho Morriconeovská variace (nebo krádež?) posunuje standardní 80´s b-movie záběry do nebeských výšin. I ty nejnudnější scény pak mají ten správný tón westernové osudovosti. Ale někdy působí i nepatřičně, protože děj hudbu prostě nestíhá. Sympatický Norris, který tu tankuje jedno pivo za druhým, a vystajlovaný záporák Carradine (ten svetřík v poslední scéně!), předvádějí esenci osmdesátkové blbosti způsobem, který nelze nemít rád:) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je tu hroznej buran, pořád je zpocenej a když ho parta zloduchů zmlátí, tak se křísí pivem. Celkově má toto béčko oproti ostatním velkou výhodu ve výborné hudbě, která film posouvá o hodně nahoru. Sice je to moc dlouhý a David Carradine neumí z bojovejch umění zhola nic, ale koho to štve, když je to celkem zábava. Akorát mohl Chuck nějak vyřídit toho ďábelskýho liliputána, to bych předl jako kočka. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Westernovější akčňák aby člověk pohledal, ale hlavně - pokud byste chtěli znát klíčový inspirační zdroj pro Chuckovu nejznámější (byť zdaleka ne nejlepší) roli, tady jste na správné adrese. Nepřemožitelný vousáč tu představuje samotářského texaského rangera (!), jenž zákon prosazuje tvrdě a velmi svérázně. Nutno však dodat, že na rozdíl od otravně správňáckého mudrlanta Walkera je McQuade docela sympaťák, jenž má moc rád pivo (a pro osvěžení se jím dokonce i polívá!) a jemuž to s obří bouchačkou v ruce dost sekne. Navíc má parádně vytuněný jeep, s nímž se dokáže vyhrabat (doslova) z jakékoliv šlamastyky. A oproti většině svých sólovek tady náš oblíbenec dostal plnohodnotného soupeře v podobě Davida Carradina (Kill Bill 2) - na konci mezi nimi pochopitelně dojde k "osudovému" pěstnímu souboji, který (kupodivu) ani dnes nevypadá vůbec špatně. 65 % ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TÍ NAJLEPŠÍ MAJÚ VŽDY ŠTÝL." __ Povedal by som, že tento film patrí k VHS-kovej klasike. Keď som bol malý mali sme ho dokonca nahratý, no časom ho niekto vymazal ale ostala mi aspoň pamiatka v podobe veľmi štýlového originálneho obalu. Film sa mi teda podarilo vidieť až teraz, nie je síce mojím šálkom kávy ale Chucka nemám veľmi napozeraného a tak som túto klasiku uvítal. Ďalej sa mi slová hľadajú len veľmi ťažko. S McQuadom si skrátko nikto nemôže zahrávať pridlho, film tak občasne pôsobí skôr parodicky (okrem toho ,,vztania z mŕtvych" s autom ma napr. pobavilo ako sa uhínal guľkám, ale celkovo aj jeho kovbojský štýl) a myslím, že práve niekto tu sa mohli začať rodiť tie slávne vtipy. I tak sa mi však zdajú byť 3* celkom zaslúžené a hádam ani samotní tvorcovia to nemysleli až tak vážne. A nechcem sa hrať na žiadneho veľkého znalca soundtrackov, ale myslím, že Morricone by dobre vedel koho tá hudba vykráda. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)

Reklama

Reklama