Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (752)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$60milionovTržby USA $28,212,337Tržby Celosvetovo $55,987,321Tržby za predaj DVD v USA $28,175,786 //počet predaných kusov 1,629,166║ Neviem či Bartkowiak alebo scenárista sa snaží všehovšudy vykrádať scénky a dejové roviny s filmu Votrelci, prípadne schémou vojakov Predátora ale vôbec to v tomto filme nefunguje, vyznie to dosť plocho bez vlastnej invencie v príbehu. Aj keď je to ako že vojenský zásah a dokonca ešte podľa najznámejšie hernej strielačky 90.rokov skoro po celý čas je to len nuda o hustejšiu atmosféru to len horko ťažko škrtne a nevyužitie takých búchačov ako The Rock a Karl Urban pre lepšiu gradáciu v deji až zamrazí. A to že tu hrá Barbora Nedeljáková je doslova vtip, veď sa objaví v jednej scénke na pár sekúnd bez toho aby len ústa otvorila, fakt dobrý odrazový mostík pre túto ako že nádejnú herečku. /25%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dosazuji své dávné hodnocení z mých vlastních webovek: Karl Urban, jakožto mariňák John Grimm a silák The Rock, jako jeho nadřízený seržant pak doprovází diváky primitivním dějem, ve kterém se lidé na vědecké základně na povrchu Marsu proměňuji v slizké příšery. Řízeni bídným scénářem, pronikají na základnu povolaní mariňáci, aby situaci vyřešili a zabránili invazi monster na Zemi..Zcela nezajímavý děj ještě podtrhuje nezvládnutá režie Andrzeje Bartkowiaka, přičemž akční scény (jež by měly být chloubou filmu) jsou pojaty značně nepřehledně a do snímku se nepodařil přenést ani kousek z atmosféry herní trilogie, jež stála filmu předlohou. Krátká scéna viděná z pohledu první osoby spíše připomíná arkády typu House of Dead, než nadupaný/strašidelný (podle toho zda máme na mysli první dva díly nebo trojku) Doom. Není se proto čemu divit, že filmová podoba Doomu si na sebe v kinech ani nedokázala vydělat (kritici film rozstříleli na kusy) a tvůrci budou rádi, pokud se jim nějaké peníze vůbec vrátí z prodeje VHS a DVD, či z televizního vysílání. Pro pravý pekelný zážitek tedy spíše doporučuji zapnout počítač, než DVD přehrávač... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bóóóže, zač mě trestáš? Nejsem fanatická vyznavačka slavné FPS "DOOM" či jejích pokračování, ale tohle znesvěcení si dávný kult počítačových her skutečně nezasloužil. Neoriginální scénář bez špetky nápadu, absolutně nesympatické postavy, stereotypní prostředí, NUDA... Pár záběrů akce "z vlastního pohledu" bylo celkem fajn a za to také dávám jednu hvězdičku, ovšem podobný zážitek si mnohem radši dopřávám u PC her. Opravdu zklamání, úroveň filmu jako u nejhorších exkrementů od Uwe Bolla. 15% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak si myslíte, že vás čaká nudný večer a chceli by ste poriadnu dávku vzrušenia, akcie, hororu a krvi, pozrite si to. Spolu s kvalitným akčným hereckým obsadením (The Rock, DeObia Oparei...) a vynikajúco zvládnutou hudbou Clinta Mansela robí z hry Doom jeden vynikajúci akčný sci-fi film, s ktorým sa nudiť určite nebudete. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

no co si budem povídat.. společných rysů s tou hrou to moc nemá.. vášnivá hráčka té hry jsem byla.. sice jsem si kdykoliv na mě nějaký monstro vyběhlo stříkla do textilu..ale hrála jsem to pořád.. jéje.. to tehdy byla spotřeba kalhotek :-D no ale vraťme se ke komentáři... i přes to, že se film hodně vzdaluje hře..mě se to líbilo... pár příšer.. nějaký ten příběh a téměř na konci akcička alá hra mě potěšila.. spestření celého filmu... nečekejte od něho nějak mega akci.. ale průměrnej filmeček s trochu napětím a solidními hereckými výkony ;) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Místnost, ve které je uložena zbraň BFG 9000, je označena jako IDKFA, což je cheat ve stejnojmenné počítačové hře. (Corpsegrinder)
  • Herci společně intenzivně trénovali, aby dokázali splynout v soudržnou vojenskou jednotku. (Amplifier)
  • První hra ze série "Doom", která sloužila jako předloha filmu, se objevila jako volně šiřitelná v roce 1993 a o dva roky později byla údajně po celém světě instalována do více počítačů, než systém Windows. (imro)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama