Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hra Doom je old-school kult jak bejk, ale trojka nie. Či sa Vám to páči, alebo nie (áno dohral som všetky tri), proste není. A že si Bartkowiak vybral na remake práve ju, ne trochu dvojsečná zbraň, lebo zďaleka to nieje to, čo si pod názvom každy uslintaný gamer na svete predstaví. A tí budú stáť v rade na lístky ako prví. Čo na to film? Geniálny. V rámci žánru srtká všetkyćh Residentov, AvP, Alonov a podobné krapy s prehľadom do prdele, s ktorej trčí už len cop Lary Croft, a stúpa si na pomyselný schodík hneď vedľa, predsa len už trochu zaprášeného Mortal Kombatu. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je slušných a chvíli to i vypadá, že by mohlo jít o dobrý film. Jakmile se ale spustí akce, jde všechno do háje. Největší průšvih filmu je v tom, že se snaží přesně okopírovat hru Doom 3, což se mu i daří. Háček je v tom, že už samotná hra není dobrá, takže film nakonec dopadl tak, jak musel. Takže jedinými klady filmu jsou nakonec pouze The Rock, FPS scéna, závěrečné titulky a taky fakt, že film není mládeži přístupný. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

I když PC hry vlastně nehraju, šel jsem v posledním týdnu do dvou adaptací "proslavených" her DOOM (kdo by neznal :) a SILENT HILL (nezám vůbec).... Srovnání dopadlo z mého hlediska překvapivě. Bavil jsem se u DOOMa a neuvěřitelně jsem se nudil u SILENT HILL.... Doom je samozřejmě taky "blbost", ale je svižně natočený, kupodivu úsměvný a chatrný děj zachraňuje charisma dvojky Urban & Rock (v Silen Hill to celé nezachraňuje nic). Také "finále" mě v Slient Hill spíš rozesmálo a naopak v Doomovi mě přimělo k přihození další hvězdičky..... Vychází pro mě poučení, že adaptace PC her o kterých vůbec nic nevím nebudou nejspíš určené mému oku :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odlehčená akce se dvěma, třemi napínavými scénami. Nikdy jsem Doomu nepropadl, i když se mi líbily potvory v novějších řadách. Je to jako dívat se na Vetřelce, či Resident Evil. Banda mariňáků se snaží eliminovat příšeru/y, která/é se snaží naopak eliminovat mariňáky. Vcelku průměrné efekty, které by nevadily při větším spádu. Tedy ne rychlejším střihu, ale akci. Ta se rozjíždí jen občas, jinak se postavy potulují labyrintem a klábosí. Škoda, že tvůrci nestřihli příběh Věcí, což se třeba při pitvě v laboratoři doslova nabízelo. O hereckých výkonech bych se moc nezmiňoval, K.Urban zprkenatěl a ostatní jsou přehlídkou kamenných tváří. U tohohle typu filmů však není herectví podmínkou. Bohužel, chybí mrazivé napětí i větší kreativnost v nakládání s mutanty a gore efekty... Utržená ručka fajn, kretury v záblescích světla a tmě nefajn (jo, to dokázali zmiňovaný Vetřelec nebo Čelisti ). ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Skoro dokonalé filmové zpracování této herní legendy. Holt se pozná, kdo hru hrál a kdo ne....jednoduše řečeno se Bartkowiakovi podařilo přenést atmosféru třetího dílu Dooma na plátna kin, zpočátku je nám zlo skryto a dostává se nám pouhých indícií, že mariňáci ve vědeckých laboratořích opravdu nejsou sami => ke konci se rozjede drsná řežba korunovaná pětiminutovou FPS scénou (kde se nezapomíná ani na legendární motorovou pilu) a tvrdým fightem....tím myslím opravdu tvrdým ;) Jeden z nejlepších filmů podle herní předlohy(a že jich není hodně), který jsem viděl. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Dwayne Johnson měl původně ztvárnit Johna Grimma (Karl Urban), ale vybral si Seržanta, neboť se mu zdál být zajímavější. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 44. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Rosamund Pike, která ve filmu ztvárnila vědeckou badatelku Samanthu Grimm, se zúčastnila několika pitev a hodin anatomie na jedné z pražských lékařských fakult. (Amplifier)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama