Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (751)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou hrůza. Hry mám rád, dokonce jsem nedávno zase dohrál první i druhý díl, ale nebýt loga, Marsu, korporace UAC a zbraně BFG, snad bych ani nepoznal, že s nimi tento výtvor má něco společného. Nejde mi ani o příběh, ten je přiměřeně videoherní a nic hlubšího jsem nečekal. Jde mi o promrhaný potenciál, o nevyužití takového množství rozličných herních příšer a démonů, o nulovou atmosféru (Bát se? Ani nápad!) a bídné technické zpracování na úrovni průměrného televizního či video filmu. Zkrátka všechno špatně. I tolik vychvalovaný záběr z pohledu první osoby byl naprosto nudný až směšný. Líbila se mi jen Rosamund Pike, ale to rozhodně není zásluha tvůrců. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Uprimne, je mi docela jedno, jak verne se film drze pocitacove predlohy, pokud me dokaze pobavit. Bohuzel Doomu se to nedari skoro vubec. Vsechny jen trochu lepsi a zajimavejsi sceny jsou spjaty s Rockem, ktery na sebe spolehlive strhava veskerou pozornost. Kdyby to byla hodina The Rock vs. Peklo byl bych urcite spokojenejsi. Nanestesti je tady spousta zbytecnosti, v cele s Urbanem, ktery se sice umi skvele mracit, ale uz nic jineho. O pribeh mi vubec nejde a triky na urovni AvP neurazi, bohuzel se to cele hrozne vlece a to je u akcniho filmu vzdycky trochu problem. Z drimoty me vytahl az uplny zaver (ne ovsem trapna FP scena). Dalsi promarnena sance, ale precijen lepsi nez Resident Evil. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak si myslíte, že vás čaká nudný večer a chceli by ste poriadnu dávku vzrušenia, akcie, hororu a krvi, pozrite si to. Spolu s kvalitným akčným hereckým obsadením (The Rock, DeObia Oparei...) a vynikajúco zvládnutou hudbou Clinta Mansela robí z hry Doom jeden vynikajúci akčný sci-fi film, s ktorým sa nudiť určite nebudete. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hned mi bylo jasny, ze nepujde o nejakej velkofilm, ale o becko, coz se potvrdilo, ale je to becko hodne dobry. Nechapu ty nizky hodnoceni, podle me se film v ramci moznosti hodne poved. Precejen Doom je bezducha strilecka skoro bez pribehu a Doom 3, kterym se film nejvic inspiroval, je to samy, jen udelanej vic hororove. Takze v ramci moznosti byl pribeh slusnej a par scen bylo docela strasidelnejch. A zaverecna pointa, proc je nekdo nadclovek a nekdo monstrum byla sice dost naivni, ale asi by se lepsi nevymyslela. Herci jsou v pohode, Rock je jako vzdy krutej a obcas hodi hlasku a nehraje nejhur a Karl Urban je taky v pohode. Stejne ale film pusobi jako promarnena sance. Mohlo tu bejt trikrat tolik akce, vic druhu monster a hlavne vic akce s BFG. Film mi prisel jako takovej chudej pribuznej Vetrelce. Ze zacatku se sice moc nedeje, ale me film bavil od zacatku do konce, navic perfektni zvuky a hudba, bezchybny triky, obcas dost krve a hlavne petiminutova kruta akce z vlastniho pohledu. Bavil jsem se fakt perfektne a film nema zadny nudny mista, mezi hernima adaptacema se radi mezi ty nejlepsi, ale presto sel udelat daleko lip. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Patnáct let po vzniku tohohle paskvilu je docela zábavné pozorovat leckteré kontrasty - Dwayne Johnson a Karl Urban, tehdy ještě spíše na startu svých hvězdných kariér, se z dnešního pohledu zdají být skvělou volbou do tak macho tématu, jakým Doom je. No... moc věci tehdy nepomohli. Největší chybou celého projektu se stal fakt, že úplně rezignoval na dva zásadní Doom elementy: přemíru brutální akce (signifikantní pro první dva díly hry a posléze i pro několik dalších, které ovšem v době natáčení ještě neexistovaly) a infernální atmosféru (na hororový nádech a obskurnost pekelných démonů vsadil nejvíc třetí díl hry). Místo nabízených možností se Bartowiakovo béčko vydalo cestou rutinní střílečky mutantů, kde zbylo podezřele málo akce i pekla. Pojem Doom tak vlastně reprezentuje jen svého času hojně propíraná "first person" scéna. A ne, ani ta není dobrá... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • První hra ze série "Doom", která sloužila jako předloha filmu, se objevila jako volně šiřitelná v roce 1993 a o dva roky později byla údajně po celém světě instalována do více počítačů, než systém Windows. (imro)
  • Během závěrečných titulků hraje skladba „You Know What You Are?“ od Nine Inch Nails, industrial rockové kapely Trenta Reznora. Konkrétně se jedná o verzi remixovanou Clintem Mansellem, který k filmu složil soundtrack. (Schyzartis)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama