Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (461)

Diakritika.cuni.cz (Jan Březina)

"Snímku je vlastní naprostá absence atraktivních jízd. Statická kamera Roberta Schaefera se o to lépe soustředí na kompozici figur v poli nejzazšího formátu Panavision. Vedle velkých detailů zdůrazňuje detail uvnitř rámu použitím přirozených masek dekorace. Do extrému je tento princip vyveden v…"

Filmpub.cz (Kateřina Grosmanová)

"Ples příšer není ničím výjimečný. Jeho tempo je až příliš pomalé, aby dokázalo diváka absolutně zaujmout a jeho poselství není hluboké natolik, aby v něm zanechalo výraznější stopy. Zručně natočený snímek Marca Forstera, kde je každý záběr i scéna na svém místě a formálně se mu nedá nic vytknout,…"

Filmweb.cz (Petr Čihula)

"Po většinu času budete sledovat velice depresivní hru života a smrti, ve které jeden mrtvý neznamená nic než další křížek na zahradě, a hrdiny, kteří si sahají na dno svých možností, aby z něj nevytáhli nic než řídké bahno a pomocné ruce useknuté v zápěstí. Zejména Leticie v podání Halle Berry…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Ples príšer je skvelá dráma. Kto mal možnosť a dostal sa medzi necelých 500 vyvolených na nedávnom festivale v Bratislave, presvedčil sa o jeho kvalitách na vlastnej koži. A treba priznať skutočnú farbu: Ples príšer bol skutočne jedným z klenotov festivalu, ak nie aj film najlepší... " více

Reklama

Reklama