Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím, kdo bude letos na Vánoce rozdávat dárky není starý dobrý Santa, ale Satan. Ten totiž před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Teď ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat... (Magic Box)

Recenze (158)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Pro ty, komu na Vánoce nenosí dárky Santa Claus, ale nějaká jiná virtuální bytost, je tento film pouhou docela ujetou, zbytečnou nebo nepochopitelnou černou komedii. Avšak pro početnou skupinu Američanů je Santa Claus horší než obyčejný zabiják, protože tam, kde vrah zabíjí jen tělo, milý dobrák Santa usiluje o lidské duše. Proč? Protože Santa není nikdo jiný než sám Satan. Skutečně pozorní a bedliví ctitelé bible a Tory odhalili, kdo se doopravdy skrývá pod rouškou domnělého svatého, a zde jsou jejích indicie: 1. Santa je anagram neboli přesmyčka slova Satan. 2. Jméno Claus ve staré angličtině zní stejně jako "hoof-claws", to jest kopyto-drápy. 3. Claus je také anagram slova Lucas, což je kratší varianta jména Lucifer. 4. Červená barva oblečení Santa Clause je barvou ďábla. Ďábelské úklady a záměry Santy jsou zcela jiné, než si představuje široká veřejnost. Například armáda Santa Clausů, zaplňující americká města o Vánocích, je ve skutečnosti jen bandou chlipných pedofilů, pro které Santa-Satan obstaral dobrý džob za účelem rozvracet nevinné křesťanské dětičky přísliby dárků a houpáním na kolenou. Pokaždé, když robátko prosí Santu o dárek, modlí se ve skutečnosti k Satanovi, a rodiče nevědomky uzavírají pakt s ďáblem, když ty dětské prosby plní. Všechny tyto hračky a dárečky mají jediný účel – odvrátit pozornost a lásku dětí od Ježíše. Pozdě bude bycha honit, když děti vyrostou a Satan přijde pro jejich duše výměnou za všechny ty danajské dary! A Bůh zůstane hluchý k nářkům ztracených duší a řekne jen: "Více vás zajímal tento tlustý démon, který vám dával dárky, než můj syn, který vám dává spasení, takže všichni teď můžete shořet v pekle, to není moje starost!" Je to snad vše jen legrace a paranoidní výplod pravověrných křesťanů? Kdo ví. Češi se ale každopádně nemusí bát ani Santy, ani pekla, protože dárky jim nosí sám Ježíšek. ___ Profesionální wrestler Bill Goldberg v roli Santa Clause a jeho neortodoxní způsoby zabíjení spolehlivě přesvědčí i ty nevědoucí, zaslepence a pochybující, že konzum je přímou cestou do pekla. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s vyvražděním (mimochodem výborně praštěné) rodiny mně navnadila na pořádný rodeo... Bill je jako vraždící Santa skvělej... Jenže tak nějak to všechno vyprchalo do vzduchoprázdna a fim, jehož námět měl potenciál na kultovní masakr akci s černým smyslem pro humor, mě postupně uspal... Škoda, možná kdyby se námětu chopili třeba Dánové a ne politicky korektní Amící psal bych tu teď oslavné litanie... Tři hvězdy za cool Billa, první scénu a pár pěkných polonahých holek... ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak co nám tenhle Santa nechal pod stromečkem? Kromě několika utržených hlav, samozřejmě... Nadělil nám velice příjemnou zápletku o vraždícím dárkodárci, svěží loutkovou scénu a fajn hlavního záporáka. Když bych měl hodnotit zbytek filmových aspektů, tak by to vypadalo, že všichni uživatelé čsfd celý rok pořádně zlobili, protože to už dárky rozhodně nejsou. Tak předně ten příjemný námět je zabit nevtipným scénářem, který nepřináší jedinou zajímavou vraždu. Navíc se všechny násilnosti odehrávají mimo obraz, takže ani příznivci krvavých lázní si nepřijdou na své. Z herců za něco stojí jen santovský Goldberg a režie je až nechutně televizní. Pochválit tak mohou jen úvodní scénu s Jamesem Caanem, za kterou zbytek filmu hodně zaostává. Škoda dobrého námětu. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Myslím, že původní idea je docela zajímavá - zaměnit hodného Santu za nelítostného a krutého Satana. Celkový dojem z filmu je dobrý. Z plusů musím zmínit nevrlou a sprostou babču, která se alespoň ze začátku postarala o nějakou tu legraci, již zmiňovaný Santa/Satan rozsévající smrt všude tam, kde přijde, zaujala mě hudba, která tomu dodávala tu správnou atmosféru, která však, což je asi největší mínus, nebyla vůbec hororová. Také kombinace horor-komedie je častokrát velmi zrádná, podle mě jsou tyto dva žánry natolik těžko spojitelné, že režisér by musel být skutečný mistr, aby z toho vylezlo něco kvalitního, což Steiman žel nesplňuje. Jedná se o takovou průměrnou hororovou komedii, která přináší přesně to, co slibuje. ()

Evandulik 

všechny recenze uživatele

Humus! Aby pri rodinnej večeri vypadol z kozubu Santa s vikingskou čiapkou na hlave a začal všetkých vraždiť, prikvitne na striptízek, vraždí všetkých naokolo, potom konečne vybuchne on aj jeho záprah, ktorý tvorí býk?! Človek sa ho bohužiaľ nezbaví, lebo náš Santa záhadne prežije, zmení si meno na Šatan?! a odletí si na severný pól. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama