Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím, kdo bude letos na Vánoce rozdávat dárky není starý dobrý Santa, ale Satan. Ten totiž před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Teď ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat... (Magic Box)

Recenze (158)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Santa leze komínem, šprajcuje se bachorem." Jsem asi divnej. Vánoce mám rád, coby svátky lásky a pohody, pořád ještě věřím na Ježíška a na návštěvě u tchýně pro sichr i na Santu Clause, aby nepřišel nazmar jejich krb se širokým komínem, tchánova pýcha. A dárky taky rád, samozřejmě. Letos jsem napsal Ježíškovi o figurku sprostě mluvícího Santy, model vraždící čtverák. A protože jsem byl celý rok hodný, Ježíšek mi Santu přinesl! Bohužel, radost mi vydržela jen krátce, cca 10 úvodních minut, pak se mi hračka začala zasekávat a po půl hodině se rozbila už úplně. Bral jsem to od Ježíška jako podraz, podobně jako když vám vyčůraná tetička zabalí dárek typu měkkýš (něco užitečného na sebe) záludně do tvrdé krabice, aby si užila chvilkové vítězství, že její dárek rozbalujete přednostně. Odpustil jsem mu jen díky překvapení, roční permici do klubu "Zlatokopky". Tu mi ostatní kluci budou závidět! Proto zvedám ze dvou hvězd na tři, ta třetí hvězda je ozdoba ze špičky stromečku a je vrhací :-). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V komiksovém světě je takových příběhů spousta. Až je s podivem, že je na takové téma tak málo drsných snímků. Jeden takový tu máme, ale počáteční nadšení se bohužel velmi rychle převalí v naprosté zklamání. Námětově tu máme Santu Clause, který je ve skutečnosti démon. Jak je to možné? S andělem prohrál sázku a tak je nucen rozdávat radost a hračky. Když však sázka uplyne, kostým si ponechá a začne řádit jak utržený ze řetězu. Námět na skvělý hororový snímek jak dělaný. Ne, nic takového se prostě nekoná. Snímek svou atmosférou zůstává na rodinných kolejích, takže víc než hrůzu vyvolává zděšení, co že se to na televizních obrazovkách vlastně objevilo. No, jako takový neobvyklý televizně sváteční odvaz to může v jistých rodinných kruzích posloužit, ale jinak skutečně není o co stát. Hororová umírněnost z toho spíše udělala vánoční estrádu různých podivností. Škoda. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Fantastický úvod a neodolatelně obskurní idea jsou důvody, proč si tahle záležitost ode mě odnáší celé tři hvězdičky. Pokud si ale o Santa's Slay chcete myslet jen to nejlepší, rozhodně ho vypněte už po úvodních titulcích, a nechte si pak někým vyprávět, o čem to vlastně bylo. Po počáteční divoké jízdě vás totiž čeká jen pomalé utonutí v rozbředlém a uprděném bahně zoufalého nevkusu a bezmocné nudy. Ne, žádný nový "Muž se třema rukama". Nic tak přitažlivě odpudivého se tady bohužel nekoná. A to to zpočátku vypadalo tak slibně... Je dobré vědět, že tohle určitě není první případ, kdy se Santa objevuje v humorně horrorových vodách. Stačí vzpomenout na "And All Through The House", jednu z prvních (a nejslavnějších) epizod Tales from the Crypt, režírovanou Robertem Zemeckisem. Na druhou stranu je třeba uznat, že Štědrý den jako Den zabíjení - to má opravdu něco do sebe! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý nápad bohužel zpracovaný nejobvyklejším způsobem, takže vznikl dost nudnej blábol. Pravda, je tam několik hezkých vtípků (vlastní zápletka, hlášky typu: Pozor, utíkejte! Blíží se Santa! a pár drobností jako baňky-granáty, dárky-bomby atp.) jenže jinak je to i na tak krátkou stopáž strašně nudný. Nehledě už k tomu, že hlavní hrdinové nejsou vůbec sympatičtí a člověk tak začne fandit Santovi. Absolutní neexistence něčeho, co by mohlo připomínat horror je taky dost an škodu, protože ta humorná složka zas tak humorná není. Dá se říct, že celej film táhne na svých mohutných bedrech jen ze řetězu utrhnutý Santíček. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

Myslím, že původní idea je docela zajímavá - zaměnit hodného Santu za nelítostného a krutého Satana. Celkový dojem z filmu je dobrý. Z plusů musím zmínit nevrlou a sprostou babču, která se alespoň ze začátku postarala o nějakou tu legraci, již zmiňovaný Santa/Satan rozsévající smrt všude tam, kde přijde, zaujala mě hudba, která tomu dodávala tu správnou atmosféru, která však, což je asi největší mínus, nebyla vůbec hororová. Také kombinace horor-komedie je častokrát velmi zrádná, podle mě jsou tyto dva žánry natolik těžko spojitelné, že režisér by musel být skutečný mistr, aby z toho vylezlo něco kvalitního, což Steiman žel nesplňuje. Jedná se o takovou průměrnou hororovou komedii, která přináší přesně to, co slibuje. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno