Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pomaly sa dostávam do štádia kedy už uverím skoro všetkému. To že tento film je napriek slabšiemu scenáru asi to najlepšie čo som mal možnosť vidieť tento týždeň a hlavne to radí tento film k takým filmom ako Ed Wood, Edward, 9 brána a iné chuťovky s Deppom. Tento filmík napreduje strašne pomalinky ale nenechajte sa zmiasť, aj keď tam zažijete asi jednu scénu o ktorej by sa dalo polemizovať či bola vôbec akčná tento film je skôr o schopnosti a statočnosti zmeniť život aj keď viete že váš musí skončiť. Celý čas sledujeme vzťah Raphaela k ostatným členom jeho spoločenstva aj svojej rodine. Tento vzťah , ktorým si získava diváka je v premyslenosti charakterov a hlavne v tom že Depp si tu zahral postavu , ktorá toho moc nenahovorí ale svojim správaním a skutkami si vás podmanivo získa. Pri tomto filme vás napadájú tri možné konce - utečie? Zomrie? alebo ho niekto zabije skôr ako dokáže pomôcť rodine svojou smrťou? dôležité ani nie je ktorá s týchto možností je správna pretože po hodinke kedy už budete poznať všetkých ho budete akoby v duchu prehovárať aby to nespravil alebo aby sa to nestalo. Scéna v kostole, ktorá využíva len zábery na oči je tak strašne silná že som sa neubránil slzám, takisto skvelé finále a pôsobivý asi 5 minutový výstup geniusa branda. Poteší cameo rolička Iggyho poppa. Ten ma tu okrem fasády - zomieram na všetky druhy rakoviny ale aj tak si dám whisky a šluka a trochu rock´n ´rollu potešil aj skvelou hudbou , ktorá spolu s výkonmi hercov dodáva celému filmu nezabudnuťeľný zážitok. Ani náznak Rock´n ´rollu ale brnkanie na gitaru , ktoré vám rozbrnká city a to som od Iggyho nečakal. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak to zkrátím....utahaná, zdlouhavá a nudná blbost. Dojemnej cajdák z kterýho mi slzy netečou. Chudák, kterej zajistí rodinu tím, že prodá svoje tělo - tedy nechá se zabít jakýmsi umučením. Celej film je pak zdlouhavě zabranej tejden života takovýho hrdiny....no, kdo chce trpět s Deppem, ať se usadí a s klidem může začít...má na to přeci jenom krásné 2 hodiny :-D Jen já za to žádný prachy, na rozdíl od fešnýho kolíka ve filmu, nedostal :-/ :-D ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo výborný režijný debut J. Deppa, ktorý sa sústredil hlavne na hlavného hrdinu, čiže samého seba a jeho psychické rozpoloženie týždeň pred dobrovoľnou smrťou. M.Brando uvádzaný v titulkoch hneď za Deppom tu štekne asi päť minút, prevažne v monológu o zmysle života, či strachu zo smrti. Oveľa lepšie malý priestor využil L. Guzmán, ktorý sa vám do pamäte zaryje spoľahlivo, rovnako ako scéna jeho súboja s Deppom. Výborne sedí použitá hudba, ktorá v spojení so zábermi na dumajúceho Deppa pôsobí ako meditácia o zmysle života. 80% ()

Borec3 

všechny recenze uživatele

Měl jsem asi zastřené oči a slechy, ale od niterného rozhovoru o smrti v podzemním "pekle" mefistofelského Branda jsem film sledoval v přesvědčení, že Raphael svádí vnitřní boj, zda vykonat zvrácenou choutku řízené vraždy na Brandovi (a stát se nájemným vrahem), nikoliv na umučení jeho samotného. Tak jasné to bylo. Asi mám nemohoucí staříky na kolečkových křeslech spojeny s touhou po vlastní smrti, proto mne to jasné pojmenování celého obětování úplně vyrazilo dech. Depp z režijního pohledu trefil táhlou pomalost americké polopouště jihozápadu. Zrezivělý zmar jen místy probleskne obrázek štěstí. Kultura chudoby. Faustovská volba bez sobeckého cíle. Nenápadný snímek. O to větší plody. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film uplně o ničem. Nudné jak usínací hymna unavující mě po 48 hodinách práce a kaleb. Děj vesměs velice nudnej. Depp vesměs velice nudnej. Závěru se sice dočkáme, ale dost nudného, což je ovlivněno hlavně tím, že se celej film skoro nic zajímavýho neděje a jste na film spíš nasraní, než zvědaví. Připadlo mi to, že Depp se snažil natočit film podobnej těm, ve kterejch hrál divný maníky. Hvězdičku dávám jenom kvuli tomu, že furt je to lepší, než různý mnohamilionový hollywoodský filmy propagovaný jako nejlepší filmy na světě a přitom je to digitální nebo jiná sračka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)
  • Iggy Pop, který je autorem hudby, se ve filmu také krátce objeví, a to jako bezdomovec pochutnávající si na pečeném mase při Raphaelově (Johnny Depp) oslavě. Pop se vedle Deppa objevil již dříve ve filmu Mrtvý muž (1995). (ČSFD)
  • Film v Evropě získal řadu obdivovatelů, ale v USA zůstal neznámý. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama