Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohla to být okouzlující oslava romantiky, svádění, lásky a ženské krásy. Vychází z výtečného nápadu, má v ruce silný motiv cynické medicíny, která se snílka a romantika snaží nadopovat a srovnat do latě prášky, poskytuje dostatek prostoru pro silné momenty, téměř všechny je však zahazuje. Doplácí na vlažné herecké výkony, fádní filmařinu a nevýrazný scénář. Ten důsledně eliminuje každou příležitost ke konfrontaci rozdílného vnímání reality a místo střetu nabízí jen unaveného pasivního psychiatra, který „bez boje“ přijímá argumenty svého „pacienta“. A to i když Johnny Depp rozhodne nedává do svého Juana maximum. Podívané však podle mého škodí hlavně dýchavičný rozteklý Marlon Brandon bez jiskry, jehož tloušťku a neschopnost pohybu se film marně a místy až komicky pokouší skrýt různými lacinými triky. Škoda promarněné příležitosti. ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda...kde?Jeden z najkrajších romantických filmov čo poznám, nenechajte sa zmiasť tými percentami.Ak vám nevadí pomalšie tempo, budete veľmi milo prekvapený, krásny film o znovunájdení lásky a o kontraste vymysleného a skutočného sveta....ak sa vám páčila napríklad Veľká Ryba od Burtona, verím, že toto sa vám zapáči tiež.Áno odporúčam! ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný Depp v roli, kterou by nemohl hrát nikdo jiný na světě – tentokrát to ale nejsou jen kecičky, je to prostě suchý fakt. Škoda, že ta role je součástí tak nemastnoneslaného filmu. Jako má to svý chvilky a pár chlápků to třeba rozhoupe k "trochu jinému náhledu" (i když maximálně tak na zbytek večera), ale celkově toho moc není. Vtipná byla scéna, kdy vepř Brando mluví do diktafonu, kterej v tý jeho pracce vůbec neni vidět. ... Ale určitě nelituju, že jsem na to koukla – když už pro nic, tak aspoň pro doplnění Deppovy filmografie. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zajímavý film s neobvyklým příběhem na pomezí reality a fantazie. Není náročný a spíš odpočinkový, ale má něco do sebe, čím zaujme a může i inspirovat - přece jen ubohá skutečnost je někdy tak nudná. Herecky nikdo nijak zvášť nevybočuje a Johnny Depp se drží při zemi. Ani při hodnocení neunikne výš mimo průměr a kvůli pozitivnějšímu náboji dávám zasloužené 3* [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála amerických romantických filmů které znám a které se mi líbily... Vlastně když nad tím tak přemýšlím, tak asi spíš jediný. Viděl jsem ho poprvé kdysi hodně dávno dabovaný v TV, nahrál jsem si ho (už nevím proč) na VHS a pouštěl si ho čas od času v opilecké sentimentální náladě, takže k němu mám tak trochu osobní vztah. Kdybych se své sympatie k tomuto dílku snažil rozumově vysvětlit, řekl bych nejspíš něco v tom smyslu, že jsem vždycky cítil silnou náklonnost k lidem se silnou a bohatou fantazií, kteří ji nadřazují všední nudné realitě a kteří raději žijí ve svém vlastním vnitřním světě uvnitř své hlavy, než ve světě "reálném" (ty uvozovky prosím zdůrazňuju, neb realita je pojem nadmíru relativní). A navíc mám hodně rád Johnnyho Deppa. A tlustý Marlon Brando se svou pěknou ženou Faye Dunaway byli také dobří, hlavně tedy Brando aka Don Octavio del Flores v roli mírně bonvivantského psychiatra. Nejvtipnější scéna - Don Juan rozebírá upjatého židovského psychiatra: "Proč si myslíte, že Dr.Mickler je Don Octavio del Flores?" "Proč si myslíte, že Don Octavio del Flores je Dr.Mickler?" (V té poslední nenápadné větičce se skrývá hluboká moudrost...) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Johnny Depp souhlasil, že si zahraje v tomto filmu za podmínky, že psychiatra bude hrát Marlon Brando. (HappySmile)
  • Když vezme dr. Mickler svou ženu na večeři, můžete zřetelně vidět ženu, která byla poslední "obětí" Dona Juana na začátku filmu. Sedí sama a hraje si se lžičkou, jako by na někoho čekala, stejně jako při prvním setkání. (HappySmile)

Reklama

Reklama