Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Applessed má všetko čo môže človek očakávať od prvotriedneho anime - špičkový vizuál (aj keď mne sa aj tak najviac páči tradičný, kreslený spôsob ako napr. Akira alebo Mononoke), ktorý však miestami vyzeral ako počítačová hra, ohromujúcu akciu plnú streľby, výbuchov, obrých robotov a matrixovských súbojov a niekde medzi tým je ukrytý celkom solídny príbeh o záchrane ľudskej rasy. Nenudil som sa ani chvíľu, úchvatná vizuálna forma nepostráda primeraný obsah...už sa teším na druhý diel. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

V rámci anime vôbec nie spletitý dej, už sme zažili, prežili a do dna si vychutnali iné kaskády. Naviac sa to síce v úplnom závere tvári (povinne) nejednoznačne, suma sumárum sa však jedná o sofťárnu s endom, ktorý až taký happy byť nemusel. Bol by som happier a možno uvalil 4*. ...Ale na nedeľné popoludnie alebo ako prípravka na vstup do sveta japonských animácií vynikajúce! ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Klasická SF neumírá, Appleseed mi vrací naději. Je tu skoro vše, co mě vždy na SF lákalo a poslední dobou chybělo: dokonale načtrnutý svět budoucnosti s jeho technologiemi, velké dobrodružství a do něho patřící pohádkoví hrdinové, nejednoznačnost v tom, kdo vlastně bojuje za stranu dobra, promyšlené a drsné akční bojové scény a k tomu kouzelná animace a barvy. Škoda těch zbytečných řečí, jak popisuje s trochou přehánění Richie666...70%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Filozoficky slabý odvar například GitS, avšak po stránce akční rozhodně působivá jízda v podání Duen v power obleku i bez něj. Nosný příběh není nijak úžasný, trochu klišovitý a zakončený bez špetky překvapení, ale přídavek v podobě jemně nastíněné love-story dává do budoucích dílů zajímavé možnosti. Je také škoda, že animace jde jiným směrem než bych chtěl a musel jsem si docela dlouho zvykat (a popravdě asi ani úplně nezvykl). Svět Appleseedu má své mouchy, ale také potenciál, který je zatím nevyužit. Kdo má rád akci, bude spokojen. Těžké rozhodování mezi a 3 a 4 hvězdičkami bylo nakonec převáženo dolů, prozatím. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Příjemné nenáročné anime stojící zejména na precizní animaci (která mě opravdu bavila) a akčních pasážích (ty jsou velmi dobré, ale mozek mi z toho do vesmíru nevystřelil). Příběh bezpečně udrží divákovu pozornost, ale o nic nového pod Sluncem také nejde. Vypůjčování různých motivů (jak příběhových, tak estetických) není pro tvůrce tabu, ale vznikl z toho nakonec takový fajnový kompilát, který zřejmě míří spíše na západní publikum. 3-4* ale podruhé to už neuvidím. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)

Reklama

Reklama