Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

mnooo... Vizuálně se filmu nedá vytknout vůbec nic, ale abych řek pravdu... Ruční animace kombinovaná s počítačovými exteriéry, použitá v GitS 2 mi seděla mnohem víc. Klasické Anime postavy děláne na PC a snažící se vypadat jako kreslené mě až nepříjemně často nechávaly chladným, a některé emoce mi nepřišly přesvědčivé. Nejpřesvědčivěji kupodivu působila postava Briarea, i se svým Králičím úborem působil živěji než hlavní hrdinka. Jinak filozofování zde bylo poskrovnu, především akce, akce a akce. Ta nemá chybu... ale nějak sem se rozmazlil jinými anime filmy( i když moc sem jich taky neviděl) a u "Jadřince" postrádám onu genialitu, která mne u jiných Anime děl vždycky dostane. Čisté 4 hvězdiičky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Znovu sa k nám dostáva ďalšia animovaná pecka, ktorých Japonci dokážu natočiť neúrekom (aspoň to som si myslel prvé 2/3 filmu). Vizuálna stránka je opäť úžasná, animácie postáv sú tentoraz neuveriteľne realistické a plynulé. Hlavná hrdinka sympatická, Matrixovské akčné scénky veľmi pekné samozrejme už neodmysliteľne patria k tomuto žánru. Príbeh sa začne asi 10 minútovou akčnou scénou, na konci ktorej je hlavná hrdinka prenesená do futuristického mesta, kde spolu nažívajú obyčajný ľudia s novými ľuďmi, v podstate klonmy zbavenými citov, takže nepoznajú lásku ale ani nenávisť, takže v budúcnosti by nemali byť žiadne vojny. O túto budúcnosť však treba bojovať, pretože aj mierumilovný Bioroidi majú v ľuďoch nepriateľov. Ako som spomenul, prvé 2/3 filmu boli dosť nemastné neslané, kde bola viac-menej predstavovaná len vizuálna stránka filmu a zoznamovanie s postavami. V poslednej tretine však zrazu postavy získali svoj rozmer, ich úloha vo filme bola jasná a z 3* filmu sa zrazu stala nabušená 5* vizuálna žranica kde gigantický roboti začnú pochodovať mestom a všetká snaha sa sústredí na ich zastavenie. Skvelý soundtrack, technické spracovanie a dobrý pocit po skončení filmu. ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené anime, tentokrát z post apokalyptického světa, ve kterém spolu žijí v jednom městě lidé spolu s bioroidy, kteří se lidem velmi podobají a mají za úkol je chránit a žít s nimi v harmonii. Bohužel není všechno tak ideální a hlavní hrdinka je postavena před několik zásadních rozhodnutí. V mých očích je velkým mínusem příběh, nelíbil se tak moc jako animace, takže nemůžu dát plné hodnocení. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Jsem v oboru japonských anime nováček a tohle je pro seznámení skoro ideální. Není nutné příliš spekulovat nad příběhem a zápletkami, protože ty bezostyšně vykrádají kdeco. Zato vizuální stránka bere dech. Skoro v každém záběru je co obdivovat. Doufám ale, že Japonci natáčejí i snímky s lepším příběhem, jinak by to byla brzy pěkná nuda. ()

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

Když srovnám sraní na hajzlu a tento film, pokud se to tedy dá vůbec nazvat filmem, tak nenajdu moc rozdílů. Akorát že to tlačení hovna máte z krku i za pár sekund, tak Appleseed zabere 105 minut a to je sakra dlouhá doba. Tedy jen v případě, že to dokoukáte až do konce, což zrovna není můj případ, jelikož jsem to vzdal po cca 15 minutách. O samotný film jsem se začal zajímat, když jsem na něj náhodou narazil a přečetl si komenty o skvělé animaci a akčních scénách, ale bohužel nic takového se tu nekoná a ta animace je natolik příšerná, že můžu bejt rád, že jsem nepřišel o zrak. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama