Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mám z Appleseedu docela smíšené pocity. Na jednu stranu, jistě dobré dobré anime, pěkně nakreslené a vcelku akční, ale na druhé straně, příšerná hra na city, tebe nechci ztratit, já zase tebe a stále dokola, mělo to být o trochu více chlapácké, ikdyž hlavní roli ztvárnila holčina Deunan. A ještě jsem měl pocit, že už jsem podobný příběh viděl aspoň 100x. Takže originalita by taky neškodila... ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ja už fakt neviem čím to je, ale vždy keď vidím anime a zvlášť sci-fi anime, úplne ma dostane a ja sa odtrhnem od reality tak ako nikdy. A tento vynikajúci mechaanime príbeh ma nenechal chladným. Konflikt medzi ľuďmi a bioľuďmi bol nádherne vykreslený, akcia bola super a od začiatku do konca som sledoval tieto vizuálne orgie ako prikovaný. Paráda! ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

V rámci anime vôbec nie spletitý dej, už sme zažili, prežili a do dna si vychutnali iné kaskády. Naviac sa to síce v úplnom závere tvári (povinne) nejednoznačne, suma sumárum sa však jedná o sofťárnu s endom, ktorý až taký happy byť nemusel. Bol by som happier a možno uvalil 4*. ...Ale na nedeľné popoludnie alebo ako prípravka na vstup do sveta japonských animácií vynikajúce! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Naprosto vymazlená vizuální lahůdka. Na toto anime je prostě radost se dívat. Bohužel tvůrci neumí pracovat s klišé, neoplývají nápaditostí, takže se dočkáme klasického příběhu, symbolů i motivací, jakými tento žánr přetéká. Navíc je všechno podřízeno úmyslu být sexy, takže prostě ve filmu není nic přirozeného a grafika je využívána jako povrchní pozlátko a nedosáhne tak na svůj potenciál. Škoda, jestli nějaký film měl šanci překročit stín žánru a ukázat své pozitiva i divákům jenž anime nehoví, bylo to Apleseed. Jenže to by na režijní židli musel sedět někdo nápaditý s osobitým přístupem a ne Aramaki, jehož důraz na efektnost dokáže i 105 minut učinit občas dlouhými. 22. století, svět je po globální válce a lidstvo přežívá jen za pomocí klonů, legendární válečnice Deunan musí bojovat za možnost zvolit si svou budoucnost pro celou populaci - lidskou i klonů... 65% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)

Reklama

Reklama