Reklama

Reklama

Bodom

  • Estonsko Bodom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka štyroch kamarátov, dve dievčatá a dvaja chlapci, sa vyberie k jazeru Bodom, preslávenému vďaka záhadným vraždám v roku 1960. Chcú sa pokúsiť o rekonštrukciu starých udalostí. S príchodom noci ale zisťujú, že nie sú jediní, kto si chce na históriu jazera zaspomínať. Noc bude ešte krvavejšia ako tá z roku 1960. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Finsko/Estonsko nejsou hororovou velmocí i tak jsem ale očekával přinejmenším průměrnou hororovou záležitost. To co ale Lake Bodom divákovi nabídne má alespoň k průměrnýmu slasheru hodně daleko.  Za mě nenapínavej, neatmosferickej slasher s nesympatickýma hercema a (pro diváka) neefektivními vraždami. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Parádní ,,horor'¨, ale určitě né něco, co si za několik měsíců budete pamatovat. Je to perfektně natočené s parádním prostředím a pěknou atmosférou v temném a chladném lese s hezkými zpomalenými scénami pod vodou. Není to klasický slasher jak ho známe, je tu plno zvratů a i když se to mnohým může zdát na škodu, mě rozhodně potěšily. Postavy jsou v podstatě jen čtyři a nejsou nějak zvlášť sympatické, ale jelikož tu nejde jen o bezhlavé vyvražďování, tak to moc nevadí. Samotný příběh ze začátku nedává smysl, ale vysvětlení se dočkáme na konci. Na nějaké to množství krve také došlo, takže jsem v podstatě spokojen. Nejslabší byl pro mě úplný závěr, chtělo to více toho ,,řádění'' vraha. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Atmosferická teenagerská vyvražďovačka, v ktorej nie je núdza o dejové zvraty, prekvapivé vysvetlenia či zmeny charakterov postáv, ktorých pohnútky sú inak dosť pritiahnuté za vlasy. Keď je však slasher situovaný do tak luxusnej hororovej destinácie, akou je temný severský les a do role final girl je obsadená obdarená fínska fešanda, tak to z už princípu nemôže dopadnúť vyslovene zle. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Takových filmů už bylo - čtveřice teenagerů se vydá prozkoumat místo dávné, neobjasněné vraždy daleko od civilizace. Akorát v různých obměnách. Ti seveřani to ale umí. Atmosféra je vynikající už při vjezdu do lesa a první švih kudlou na sebe nenechá dlouho čekat. Asi v polovině filmu příjde první zvrat a pak ještě pár dalších. Všechny jsou celkem fajn, gore sice ve tmě, ale nějaký pokus tam je. K tomu hraje výborná hudba, která chvílemi připomíná řezání kudlou a zní opravdu nepříjemně. I když jde čistě o schematickou podívanou, ze které nemůže být nikdo úplně "vykolejenovaný", mně se to líbilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Slasher" je jeden z "najprimitívnejších" hororových subžánrov, ktorý len zriedka kedy prekvapí nejakou originálnou vsuvkou či priebehom udalosti. Keď sa od úvodu chytám slamky, pričom z minúty na minútu prepadám myšlienke, že až na soundtrack či pár ojedinelých pasáži ani niet čo hodnotiť, asi sa "zhodneme", že celkový dojem z tohto snímku bude viac menej rozpačitý. Nebyť tej poslednej tretiny, zrejme by som sa hodnotením hýbal na okraji "priepasti". Takto vyvraciam svoje tvrdenie v prvých dvoch vetách, pričom uznávam, že výnimka potvrdzuje pravidlo. Tesná, no vďaka záverečnej 20cke zrejme s odretými ušami predsa len zaslúžená trojka - 52,5% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama