Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

dopitak 

všechny recenze uživatele

S přivřeným okem se to dá (komanč obvykle s kopím nešermuje; ještě jsem neviděl suchou trávu, která by kvůli posečení nehořela atd.). Jen nevím, zda bylo angažování Alaina Delona coby záporného záporáka promyšleným tahem nebo pastí na diváka, protože já osobně jsem mu fandil víc, než kladnému záporákovi Bronsona. Samuraj na Západě- inu originální myšlenka. Jen nevím, jaký "cut" jsem to měl k dispozici, můj film měl "jen" 109 minut (což odpovídá infu z imdb). Dobrý dabing Švehlíka a bídný Adamovské. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní herecké obsazení v netradiční westernové putovačce. Cesta za císařovým mečem/ukradeným zlatem dělá z Mifuneho a Bronsona nedobrovolné parťáky v honbě za slizounským padouchem s tváří Alaina Delona a pozornému divákovi hned docvakne odkud opisovali tvůrci Tenkrát na východě. Humor je zde pravda cyničtější, ale hlášky jsou o to lepší. Pro někoho, kdo hrál Red Dead Redemption II je to jako návrat do starých pohodlných bot. Když budu dělat večeři já, budeš o hladu a budeš bita. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak som sa dozvedel, že moje obľúbené Vtedy na východe je vlastne drzá kópia tejto klasiky, akurát katanou švihajúceho Mifuneho nahradil kungfujúci Jackie a hláškujúceho Bronsona hláškujúci Wilson. To sú mi veci. Krvavé slnko je solídne natočená, výborne zahraná (Bronson a Mifune sú skvelá dvojica a Delon je prekvapivo hnusný záporák) a obstojne odsýpajúca divokozápadná road-movie. Celý film som koketoval dokonca až s 5 hviezdičkami, ale zážitok mi pokazili tí fakt stupídni "parochňoví" Indiáni v závere. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme hovoriť. Terence Young nijakým majstrom spaghetti westernu rozhodne nebol. Jeho žánrový príspevok je nanajvýš priemerný, kultúrne rozdiely vo filme povrchné a z nich ťažiaci humor plytký, postavy na báze klišé archetypov ploché a zápletka snáď ani nemôže byť obohranejšia, pokiaľ neberieme v úvahu prítomnosť samuraja na Divokom západe.. Kamera ani hudba neoslnia a skutočným klasikám nesiahajú ani po špičky jazdeckých čižiem. Je to ale problém? Ani v najmenšom. Celé to totiž stojí a padá na vzájomnom prechcávaní sa troch westernových karikatúr, ktoré charizmatická trojica Charles Bronson, Toširó Mifune a Alain Delon posúvajú na vyššiu úroveň. Popri nich sa dá preniesť sa so zdvihnutým obočím ponad logické kiksy a chyby ako náhodné zhmotnenie sa zbraní či jedla, ktoré so sebou predtým postavy zjavne nemali. Čiže áno, skutočne mi tentoraz stačí trocha streľby, sekania mečom a pohľad na odhalené prsia Ursuly Andress. Na nejakú objektivitu sa môžem vykašľať :-) Guilty pleasure ako hrom. 75% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

S tym ultragenialnym castingom tu bolo namiesene na viac. Prvy bondovsky reziser je sikovny, ale chyba mu lahkost Hawksa, atmosfericnost Leoneho aj psychologia Manna. Velmi dobry western, no cely cas som sa nevedel zbavit pocitu, ze tomu nieco chyba. Ale kvoli ustrednemu hereckemu kvartetu sa to rozhodne oplati vidiet. 7/10 ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní role ztvárnili představitelé 4 různých národností, a to Američan Charles Bronson, Japonec Toshiro Mifune, francouzský herec Alain Delon a Ursula Andress, která je ze Švýcarska. (Terva)
  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)

Reklama

Reklama