Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru, si troufám tvrdit, že se jedná o jeden z nejlepších westernů. Ano na Divokou Bandu, to nemá, ale ruku na srdce Divokou Bandu, jen tak něco nepřekoná, ať už z dřívější doby nebo i z dnešní. To jen tak na okraj, nicméně tahle vynikající kombinace, hubatý Bronson, na všechny strany hrůzu pouštějící Mifune, sexy a lehce úlisná Ursula a nebezpečně rychlý Delon, je prostě vynikající kombinace, která se člověku vryje do hlavy. K tomu ještě připočte tlupu nasraných indiánů, kteří si všechno berou osobně a samurajský meč, který musí být navrácen, jinak bude zle a máte tu vynikající western. I akční stránka filmu se nemusí za nic stydět, rychlé přestřelky, střídají ještě rychlejší rozseknutá břicha a jak se hrdinové, neodvratně blíží ke svému cíli, tím akční tempo ještě nabírá na intenzitě. I soundtrack nedělá žádnou hanbu, hlavně ke konci, když film graduje tak se Maurice Jarre rozjede a končí až posledním výstřelem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Povedený western, kde jsou dostatečně zajímavé postavy na to, abyste s nimi udrželi svou pozornost. Charles Bronson je ten správný chlap, s kterým chcete projít pustinami, ale teprve s Toshirem Mifunem dostává ještě další náboj. Alain Delon vystřihnul pohodového grázla a ženské představitelky jsou prostě nádherné. Jednoduché, ale nikoli špatné. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně neobvyklý western, který ale dokáže chytnout, pobavit a 130 minut nenudit a to je z mé strany hodně neobvyklé, protože u westernů já většinou dlouho nevydržím. Jenže sledovat Charlese Bronsona spolu se samurajem Toshirô Mifune určitě stojí za to. Do toho se připočte stará francouzská garda v podání Alaina Delona a nemůžu být jinak než spokojený. Sice na tomto filmu co se příběhu týče není nic zvláštního, ale představíte si tyhle tři herce v jednom filmu a hned Vás to musí zarazit, mě teda zarazilo a nakonec také překvapilo, jak dobrý film se z toho nakonec vyklubal. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a trošku netradiční western s nádechem orientu. Mezinárodnímu obsazení vládne skvělý Mifune, který svého samuraje na divokém západě nemohl prostě prodat lépe. Alain Delon v záporné roli se mockrát nezjeví. Ursula dokonale prodá své půvaby a při sledování Charlese Bronsona si divák vlastně jen uvědomí, že toho kromě Sedmi Statečných a Tenkrát na Západě spolu s tímto filmem více kvalitního westernům neposkytl. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ideální věc pro všechny, kteří mají rádi westerny, ale klasická témata je už nebaví a rádi by si žánr zpestřili něčím neobvyklým. A neobvyklé, to Rudé slunce rozhodně je. Ukecaný (ne moc, nebojte) Bronson se táhne pouští se zamračeným Mifunem a sledují záporáka Delona. Jeden kvůli ukradenému lupu a odplatě, druhý kvůli ukradenému meči a naplnění samurajského kodexu. Spolu s Youngovou režií, výbornými (nejen akčními) scénami kovboj + samuraj, japonským duchovnem a Jarreho hudbou vytváří tenhle zdánlivě prostý příběh jeden z nejzajímavějších westernů, jaký jsem viděl, a který se může chlubit tím, že má něco, co ostatní ne: Myšlenku.__P.S. Jen ta Ursula Andress byla otravná až hanba.__P.P.S.: Finální scéna s indiány a bojem proti nim je bezchybná. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Hlavní role ztvárnili představitelé 4 různých národností, a to Američan Charles Bronson, Japonec Toshiro Mifune, francouzský herec Alain Delon a Ursula Andress, která je ze Švýcarska. (Terva)

Reklama

Reklama