Reklama

Reklama

Vánoce jsou tradičně nazývány svátky štědrosti, pohody a míru. Zajistit slavnostní stůl, opatřit dárky a vyřešit, kdo bude pozván k štědrovečerní večeři – to vše bývá předmětem vzrušených debat v mnoha domácnostech. Pojďme se společně podívat na televizní komedii, kde je v patřičné nadsázce vykreslena svérázná atmosféra těchto chvil. Vše začíná v předvánoční době, kdy ožije starý spor mezi rodiči (I. Janžurová a V. Menšík), který vznikl před dvaceti lety, když se manželova matka špatně vyjádřila o nastávající snaše. Od té doby rodinka vždy trávila Vánoce u ženiny matky v Sedlčanech. To však chce letos otec změnit. Zamýšlí pobýt na Vánoce u své matky v Rokycanech. O tom ale manželka nechce slyšet ani slovo. Urážka od tchyně se neodpouští ani po letech, a navíc se přece pojede opět k její matce! A tak na řadu přijdou staré křivdy. Do hádek se zapojuje i dospělý syn (V. Dlouhý), který nakonec svízelnou situaci „ke komu na Vánoce“ vyřeší… (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dudlajdá... Pro některé manželské páry by zjevně bylo lepší jet rovnou do Pr... %-[] . . . Jinak je to celé sice taková svěží a v textu vskutku vypointovaná a mile odehraná, ale televizně lajdácky a s přebrepty vyrobená rutinní bakalářština... - - - - - (Poprvé viděno kdysi v dobách bakalářských, hodnocení po repete 2.11.2011 na >jalové jedničce< 499., komentář zde jako devětadvacátý - 2.11.2011) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden dvoupokoják, tři skvělí herci a výborný scénář z pera člověka, který má manželské vztahy skvěle nastudované. Nesledujeme jen hádku dvou manželů. Je to vánoční bitva o principy a prosazení své vůle. Něco jako spravedlnost, zdravý rozum, nebo dobrá vůle, tady nepochodí. Tady se tasí výčitky, citové vydírání, úskoky, práskání dveřmi... . Je to skvěle napsané. Zcela věrohodně a výstižně. Navíc s bezva pointou. Jestli pro mě bylo včerejší Kam slunce nechodí... zklamáni, tak Cesta do Rokycan mi to plně vynahrazuje. I s těmi přebrebty...asi bylo natáčení šité horkou jehlou, jsem se moc bavil. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1981 natočil režisér Václav Hudeček, podľa scenára Miroslava Plzáka, film "Cesta do Rokycan". Hlavné úlohy v ňom stvárnil Vladimír Menšík a Iva Janžurová. Dvaja prvotriedni herci, ktorým sekundoval mladý, talentovaný Vladimír Dlouhý. To sú veľmi dobre rozdané karty. A k tomu všetkému sa jedná o excelentnú manželskú konverzačnú komédiu, ktorá sa odohráva počas vianočných sviatkov. To sú atribúty, ktoré mám rád. Preto som sa s nadšením a s radosťou vrhol do sledovania tohto postaršieho tv titulu. Čakal som bravúrny herecký koncert, profesionálne spracovanie a príjemne bláznivú predvianočnú atmosféru plnú láskavého humoru. No a presne to som aj dostal. K tomu navyše aj kus nostalgie po časoch, kedy i prosté televízne inscenácie mali naozaj vysokú kvalitu. **** ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z FILMU, KTERÉ SE MI POAŘILO ZACHYTIT: matka: Zesměšnit vlastní ženu je horší než utopit vlastní dítě. syn: Ještě horší je ho budit v neděli ráno. // Referent pro výzkum netradičních hnojiv // Je to chytrej kluk akorát chvilkama blbej. // Nepočítej s tím, že s tebou v neděli půjdu na hokej. - Já s tím nepočítám, on totiž v neděli žádný hokej není. // Celý život jsem byl otrok tvých slz. // Mami vzdej to táta je pruďas a babička je hysterka. // Cejtím, že mi pomalu začínáš lízt na nervy. // Promluvil inteligent. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že každý, kdo někdy žil ve vztahu, tuhle inscenaci ocení a dost se u ní pobaví. Jedna hláška střídá druhou... od začátku do konce to nemá chybu. Menšík: Když si na naší maminku taky krapet zhasnu, hned se mi zdá o kousek pěknější. Janžurová: Se podívej na sebe jak vypadáš, vzít si černý brejle na autogen by bylo málo, znám ženský, co by se s těma svejma mohly chlubit, ale s tebou bych se mohla chlubit leda tak v tunelu. Takže po opětovném zhlédnutí, bohatší o životní zkušenosti, nemohu jinak, než zvednout hodnocení. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama