Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Jehan 

všechny recenze uživatele

Sympatická retro stylovka z raných 70. let. Zdá se, že si všichni zúčastnění s gustem zahráli a dali této nenápadné perle televizní tvorby patřičnou šťávu, které zdánlivě dominují programově zhovadilý Menšík (+ jeho k uzoufání stupidní manželka Janžurová) a ostentativně sympatický Matuška. Ovšem dokonale trapný hybatel děje Ilja Prachař zasluhuje velké uznání, kterého by se mělo dostat i neobyčejně slizkému Josefu Kemrovi. Hudba se povedla, až na celkem zbytečné písničky, bez kterých by to šlo jistě lépe. Vtipný a příjemný zážitek, za který díky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dokonalá česká komedie provoněná letním sluncem a dvacátými léty minulého století. Jako TV film strčí do kapsy lecos z filmových komedií ! Jak je vidět i za normalizace shodou různých okolností (přepokládám) mohla vzniknout komedie o tom jk přijít k dítěti, když to normálním způsobem nejde. Nevím čí roli vzvednout výše. Všichni hráli na jedničku, dialogy byly skvostné i celé to období pánů hoteliérů a jejich krásných dam, které si však notně idealizujeme, protože řada lidí spíše žila jako Menšík s Janžurkou s kupou dětí kdesi na periferii a o luxusu si mohla jen zdát. I já musím dát za 5 tisícovek, bylo to skvostné! * * * * * ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Diskrétní inseminační komedie v televizním provedení a ukázka, jak s malým rozpočtem udělat velký film, založený na drobném nápadu ANEB ...kam chodívají lékaři. Scénaristicky vypointovaný příběh se zvládnutým dramatickým obloukem i samozřejmě geniální herectví udržují přes předvídatelnost děje napětí. -"Maminka ti posílá podvlíkačky." -"Jako bych tě strojila do rakve. Nezapomeň na nás, tatínku. A né, aby ses nám tam, ty dobytku, zamiloval." ... Příklad profesní cti drobného řemeslníka: -"Já jsem poctivej člověk, já musím nejdřív vykonat dílo ... Rád bych byl do večera doma, musím ještě zalejvat kedlubny." ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie z maloměstečka s tak upjatou morálkou. Neplodný, vážený, hoteliér se snaží najít za sebe náhradníka-oplodnitele. Vzhledem k okolnostem se sám, velmi diskrétně, nabízí pan akademický sochař z Prahy, ale “Kapoun” se radši sám obrátí na mistra zahradníka-živočicha Menšíka a krásná panička? Ta si pořadí sama… Film nebyl přímo v trezoru ale reprízovaný také ne, důvod sexuální námět ? Ale vůbec ne, jenže v době normalizace je zde vyobrazena buržoazní ČSR velmi slunně. Pan hoteliér je zdvořilý a poctivý, hlavně milující svoje řemeslo i svoji mladou paničku. Ostatní: pan stavitel i městská nobilita všichni poctiví a slušní lidé, zdravá ekonomika a chování. Po roce 68 kdy jsme se mohli vydat údajně zdravou ekonomickou cestou, byl tento film jak posmutnění nad ztracenýmy ekonomickými ideály 1.republiky ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

V komentářích tu hodně lidí píše, že je to hlavně film o Janžurove s Menšíkem. To ja si všímal (hlavně v té první části) víc Prachaře, Drahokoupilove a taky elegantního Matušky. Nebylo to rozhodně špatně, Janžurka nadávající svému filmovému manželovi do kurevníků, když ho před tím sama do toho morálního dilematu dostala svými řečmi o tom, jak by se jim peníze hodily, byla jako vždy v komediální roli k popukání. Ale celé mi to přišlo takové dost nenáročné, skoro až bych řekl jalové... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)

Reklama

Reklama