Voľný cyklus komédií z valašskej dediny. Muž so synom na ženenie žijú sami v horskej chalupe a k spokojnosti im chýba iba jediné: žena. V kuchyni majú obe ruky ľavé a tak sa nikto nemôže čudovať tomu, že úraz pri varení je iba otázkou času. Tí dvaja potrebujú ženu ako soľ a úraz im príde celkom vhod. Do ich horskej chalúpky prichádza na istý čas Hanča, ktorá už vie, čo a ako. Možno sa týchto dvoch smoliarov presa len konečne usmialo šťastie…
Seznam jednotlivých epizod:
1. Případ Kukta
2. Dobří chlapi
3. Chomout
4. Režný chléb
(oficiální text distributora)
anderson
ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.2.1982 - pôvodný televízny seriál (2.4.2009)(2.4.2009)
Orlau32
Rok 1980 už začala být doba, kdy se točilo dost angažovaně. Tento seriál tomu napovídá.(27.12.2010)
JARDAHONDA
Ještě jedna přísada chybí dědovi Kubáńovi (Jozef Kroner) a jeho svobodnému synovi ke spokojenému životu,,= žena.Potřebují hospodyńi jako sůl,jinak hrozí,že si sami při domácích pracích snad ublíží.Která z žen se nakonec stane domácí ve valašské horské chalupě....? Tento stylový komediální seriál ukáže,jak vše dopadne ,,,,,,U mě za 3 ***(2.11.2011)
pávek
Hudba: Vadim Petrov(27.8.2008)
PatoP
Seriál pre potešenie duše i tela. A ten komu sa to nelúbí je vychladěj a smyk hlúpý.(3.1.2011)
Kovaja
Naprosto neoddiskutovatelných 5 kulí to co předváďěl J.Kroner je přirozený talent.Takový herec se už nenarodí.Tohle herecké mistrovství by se mělo promítat budoucím hercům od rána do noci.Bravo pane Kroner(11.1.2009)
xxlch
Výkon J.Kronera si zaslouží za dvě * a o zbytek se dělí Š.Ranošová a B.Prokoš.Dále se nedá hodnotit nic moc.Ostravští tvůrci se moc nevytáhli.(7.6.2009)
jiricek86
Velice výrazné přechody mezi exteriéry a ateliérem.(15.11.2008)
sharka.68
a proč tohle neopakují...(17.1.2010)
PetrHej
"Zemáky a zelé, živobytí celé." Toto valašské moudro jsem slýchával už od malička, že ho ale někdy uslyším i z televize jsem si nikdy nemyslel. Na tento mini-seriál jsem narazil jen náhodou, ale o to víc jsem byl překvapený. Svou poetikou, pomalým vyprávěním a celkovou vtipností mě okouzlil, navíc je to jediný seriál (alespoň z části) v mém rodném (valašském) jazyce, který jsem kdy viděl. Nicméně to je i jeho největší mínus, protože když i ty starší postavy v každé druhé větě vypustí z "paštěky" nějaké nevalašské slovo, pak to dost ubírá na věrohodnosti. Ale i tak všem doporučuji, hlavně díky výkonu pana Kronera, ten je bezkonkurenční.(22.11.2010)
Fanklub seriálu
| Na DVD od: | 01.10.2010 Česká televize |