Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Příběh by stačil na 30 minutovou epizodu seriálu na celovečerní film je to moc rozvleklé... a závěr je dost rozpačitý. Gerald Butler je geroj s charismem na rozdávání, Sarah Polley v roli drsné čarodějnice a ex-kurtizány působí sladce. Největším kladem tohoto snímku je však krásná a drsná Islandská krajina. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

G. Butler vhozen do severské mytologie... No a jak to dopadlo? Celkem dobře! Legendu zase tolik neznám, viděl jsem pouze digitální verzi z roku 2007. No, fakt to nebylo vůbec zlé. Tento příběh sice postrádá veškerá tajemství, kouzla, zázraky a všechno, co z něj má právě dělat tu legendu. Ale zato více se člověk může do příběhu vžít a uvěřit, že někdy někdo podobný mohl být. Chyběl mi sice nějaký velkolepější závěr, ale zlé to nebylo. A GB se opět osvědčil. I přítelkyni se to líbilo, tak co dodat? :) ()

Reklama

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak bylo toto historické téma zpracováno. Nakonec jsem ohodnotil slabšími 4*. Filmu nemám co vytknout, ale také nemůžu nic pochválit. Prostě to bylo udělané. Je to film, který člověk jednou vidí a vzápětí na něj zapomene a už ho víckrát vidět nemusí. A od Skarsgårda jsem čekal víc - resp. jsem čekal, že bude mít lepší roli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. I kdyby neexistoval Zemeckisovo Beowulf a ja tak nemel srovnani, ze to samy muze vypadat daleko lip, stejne bych tenhle film zkritizoval. Pribeh je vicemene totoznej, samozrejme ze tu jsou odlisnosti, ale ta hlavni linie, nejdulezitejsi udalosti a postavy jsou jak tady, tak v Beowulfovi. Problem je, ze tady to vsechno vypada desne chude. Priroda je sice pekna, ale co z toho, kdyz taky zustane jen u ty prirody, to sem si moh pustit nakej dokument. Akce tu prakticky neni, tech par souboju je po strance choreografie spis podprumer a tak se tu vetsinou jen keca. Coz je problem, protoze takle jednoduchej pribeh je jako stvorenej pro bitky a ne pro hromadu kecu. Dalsi problem jsou samotny potvory, jsou tu vlastne tri a kazda vypada jak uchylak natazenej v gumovym oblecku s chlupatym svetrem. A nezachrani to ani Butler, kterej se sice na podobny role hodi, ale tady jsem mu to bohuzel moc neveril, nic moc nepredvede a charisma taky moc nema. Jedinej vcelku slusnej tu je Stellan Skarsgard. Takze celkove pekny zabery prirody, docela povedena hudba a to je tak asi vse, slabsi 3*. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

U me moc dobry, krasne naturalisticky a realne se tvarici, spravny celky a la National Geographic. Jen skoda, ze si ke konci rejza nepohlidal scenar, napriklad veci s matkou/carodejnici uz tam rozhodne nemusely bejt, jsou navic a pusobej zbytecne epizodne. Ale v celku velmi prijemnej dojem. A moc chvalim hudbu, bajecna. A je moc fajn konecne poznat, odkud kradl Crichton pri psani Pojidacu mrtvych. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Film je volně inspirován anglo-saskou epickou básní o Beowulfovi. (Ajka1)
  • Grendelův otec (Spencer Wilding), čarodějnice Selma (Sarah Polley) a Grendelův syn se v původní básni neobjevují. Tyto postavy byly vytvořeny speciálně pro film. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)

Reklama

Reklama