Tamara
USA, 2005, 91 min
Jeremy HaftHudba:
Michael SubyHrají:
Jenna Dewan, Katie Stuart, Claudette MinkObsah
Tamara nenávidí svůj život. Je coby neaktraktivní a divná holka mezi spolužáky na střední terčem posměchu a různých divných vtipů. Jednou se jeden z jejich vtipů zvrhne tak, ze Tamara umře. Protože nikdo ze zůčastněných si nehodlá kazit život, vesele ji zakopou v lese. O to větší překvapení pak nastane, když Tamara další den vstoupí do třídy... jiná, divoká, a především živá. Tamara totiž vyvolala prastaré kouzlo, které jí dalo neuvěřitelnou krásu, zdatnost pobláznit kohokoliv, aby se do ní zamiloval a moc zbavit se každého, kdo jí stojí v cestě. (sxcorpion)
Superpero
Dal bych i víc, kdyby režisér nebyl debil a dal tý bohyni sex appealu jménem Jenna Dewan víc prostoru. Scény, kde není ona stojej naprosto za hovno (zvlášť ta jak ty dva týpci útočej na učitelovu ženu). Ale Jenna Dewan je taková kunda!!!!!!!! Uvědomuju si, že je tenhle film sračka ale čím víc Jenny tím víc hvězdiček. A navíc jsem se nenudil.(15.3.2006)
║Rozpočet $3,5milióna║Tržby USA $206,871║Tržby Celosvetovo $-║(29.3.2010)
Gimp
Plakát trochu klame. Myslel jsem, že to bude nějaká komiksová adaptace s nějakou superhridnkou s bujnýma vnadama a stíracíma hláškama. No záměr to asi mělo podobnej ale nevychází z toho dobře ani dialogy ani vnady - na těch je az moc videt push-up podrpda. Dialogy zase padají se strašidelnýma hereckýma výkonama, na kterých tyhle teenagerovsky becka s predvidatelnym scenarem a lacinymi triky stoji...(14.5.2006)
petero
Keď už teenagerský horor, tak potom takýto. Slušný nápad, scenár je prispôsobený tomu mladšiemu publiku, no o to viac potešia drsnejšie scénky a zmeska stokrát videných a použitých zvratov, ktoré sú čuduj sa svete skvele načasované a nadmieru fungujúce. Film má slušná tempo a fakt ma veľmi príjemne prekvapil.(13.2.2006)
Hellblazer
Ďalšia z variácii na tému: Som škaredé káčatko a keď mi niečo spravíte tak sa vám kruto pomstím. Stupidita naberá na obrátkach každou minutou a koniec je už vážne úplne mimo. Za normálnych okolností by ma potešilo, že je tu dosť gore ( nejaké odseknuté ucho, jazyk...) ale problém je, že to pôsobí strašne amatérsky, lacno a až príliš fake. To tu vážne radšej ani nemuselo byť. Jedným z mála pozitív je rozhodne predstaviteľka Tamari Jenna Dewan, ktorá je vážne pekelne sexi, ale je málo využitá a nie je tu s ňou ani jedna šteklivá scénka, čo je vážne škoda. Pokiaľ nie je na obrazovke tak je film strašne nudný a veľmi, veľmi debilný ( teda to aj keď tam je ). Škoda, malo to potenciál...(8.4.2006)
klerik
Horory od Lion Gates nikdy nehýrili originalitou, ale tie nechutnosti stoja za to... Na úchylný mix nechutností to však k záveru stráca grády (a brutalitu) a na obyčajný horor to skrátka nemá atmosféru. Trošku (dosť!) lepší scenár a dám 3*. Takto, ale vzniklo ďalšie PREKLIATIE. Ale na Tamaru som sa aspoň dopredu netešil...(27.2.2006)
jojinecko
Čo musí byt v teen horore??? No najlepšie nejaký hyper-zvodný vrah v minisukni, aby sa oko teenegera potešilo, potom pár gore vecí, lebo to je efektné a deti sa strašne tešia že si niekto odreže jazyk a pod. + dve lakacky (raz som sa fakt zlakol!) aby to malo punc hororu...primiešame dojemný príbeh o škaredom káčatku mierne ovplyvnený Kingovou Carrie a troškou mágie a okultizmu...a výsledok po spojení týchto ingrediencií??? škoda reči, je až zarážajúce aké sračky vychádzajú v poslednej dobe "z dielne" Lion Gates!!! Aj keď v porovnaní s takým Americkým psychom 2 je na tom Tamara stále lepšie:)(22.2.2006)
Fallen_One
Pravdou je, že se nenudíte. Ale to jen a jen kvůli Jenně Dewan. Docela se divím, že v Hollywoodu nemá víc prostoru, protože taková Halle Berry nebo Angelina Jolie jsou oproti ní obludy. Film je sice odpadních kvalit, ale Jenna ten fim táhne. Všemi směry. Scény bez ní jsou odpad, ale s ní to má správný "drive". Navíc rudé šaty, perfektní linie a navíc černé vlasy...nemůžu jinak.(22.3.2009)
Jimmi
Cakal dom ze tento pocin bude mat lepsie hodnotenie a tak som k nemu pristupoval ako k dalsiemu nevydarenemu teenagerskemu hororu tipu vreskot s primesou mistiky.Podla mna to nebolo az take zle ako to tu ludia hodnotia ale musim pripustit ze ten koniec bol fakt blby....skoda mohli z toho byt aj 4 hviezdy....Ale co uz Vdaka aj vdaka vydarenym smrtiam som sa nenudil a nelutujem ze som pri tom presedel tu hodinku a pol(co byva zvykom pri niektorych teenegerskych "ptakovinach")PS: Tamara nam dost speknela po v druhej casti filmu:)(11.2.2006)
cab
Lacine, tupe a nevhodne natoceny snimek, kde nefunguje absolutne nic. Navic jestli to mel byt horor, tak nevim proc mi Tamara prisla komicky trapna. Troufnu si rici, ze nataceni neprislo na moc dolacu a urceni filmu vyhradne pro VHS a DVD distribuci byl dopredu naplanovany tah. Nastesti je tezko k sehnani v Cesku. Jedine pozitivum. 15%(9.11.2005)
Guzo
Nic nového pod sluncem ve špatném zpracování a s nesympatickou hrdinkou (resp. antihrdinkou) v hlavní roli. Asi není nic, co by se zde dalo vydvihnout, leda Katie Stuart.(7.8.2010)
Radka_86
No vypadá to že v tomto případě opět půjdu "proti proudu" ale mě to vážně bavilo. Za prvé miluju zápletky typu : šedá myška se promění v krásku a pomstí se všem co jí ubližovali, za druhé to byla zatraceně pěkná holka a za třetí mě narozdíl od jiných nenudily ani scény kde se hlavní hrdinka nevyskytovala. Bylo to super a velmi mě to bavilo. 80%(19.2.2012)
Timak
Z počátku to vypadalo docela dobře. Pěknej rozjezd, ale pak ... Nejenže úmrtí a hlášky typu "Nikomu to neřekneme" dosti připomíná Tajemství loňského léta, ale zvláště ten konec, to teda bylo něco. Už dlouho jsem neviděl takovou kravinu(5.5.2006)
Teardown
Ošklivé káčátko, co se silou kouzla proměnilo v namydlenou štětku, aby uhnala svého milého? Chácháááá(4.1.2009)
Jayem
Horšia verzia Sabriny. Hlavná predstavitelka Jenna Dewan je síce sexi a dosť úchilna ale filmu to nepomohlo. Sú tu niektoré celkom odporné scény ako rezanie ucha a jazyka ale čo na tom, to sme už videli v Itchi the Killer. Takže len dalšie béčko od ktorého radšej ruky preč. 1* Jenna Dewan, 1* stupidný scenár.(15.5.2006)
Dartdevil
Pěkný holky = jedna hvězda :-)(25.1.2011)
brabi
Nebejt hlavní hrdinka taková "baba", asi bych dal odpad.(5.11.2006)
hidden666
Nebylo to tak hrozné a chvílema jsem se i bál.(17.12.2005)
Damien
Co dodat. Nenašel jsem nějaký děj toho filmu. Nic tam nefungovalo. Herecký výkon bych na oskara nehodnotil. Je to prostě film na jedno podívání. Ale na druhou stranu musím uznat, že když jste sami doma a dívate se na ten film po tomě, tak se občas leknete.(2.2.2006)
Weissik
Celkem zábavná podívaná. Jako plus se mi zdá i to, že skupinka, kterou později Tamara pronásleduje, hlavní hrdinku připravila o život. To činí z jejích členů padouchy, kteří si sekyru mezi lopatky zaslouží. A jen poznámka, postava učitelovy ženy se mi zdála naprosto zbytečná.(20.11.2008)