foto

Megan Fox

  • nar. 16.5.1986 (28 let)
    Rockwood, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Megan Fox se narodila a už jako malá začala projevovat velký zájem o herectví.

Sny se jí začaly plnit už v 15 letech, kdy dostala jednu z vedlejších rolí v rodinné komedii Sestry na Bahamách (2001). Zde si zahrála po boku známých dvojčat Mary-Kate a Ashley Olsenových. Její další role byly spíše seriálové, a to v Ocean Ave (2002), Co na tobě miluju (2002), Hope & Faith (2003) a v neposlední řadě v komediálním seriálu Dva a půl chlapa s Charlie Sheenem a dalšími hollywoodskými hvězdami.

Po dvou letech účinkování v seriálech přichází konečně celovečerní film, a to romantická komedie Zpověď královny střední školy (2004) s Lindsay Lohan, kde si zahrála roli Carly.

Zlom v její herecké kariéře ovšem přichází až roku 2007 nabídkou na účinkování jedné z hlavních rolí velkolepého projektu Transformers režiséra Michaela Baye. Bay je podepsán pod takovými kasovními trháky jako Armageddon, Mizerové a Pearl Harbor. Jeho filmy zaručují spousty efektů, výbuchů a výborné práce s kamerou. Není tedy divu, že právě on šel do tohoto projektu, jehož natáčecí náklady se vyšplhaly do výše 150 miliónů $ a producentem byl dobře známý Steven Spielberg.

Při Meganině vzhledu a postavě není divu, že jejím dalším velkým koníčkem se stal modeling. Mezi její největší úspěchy v této branži patří účast v anketě 100 sexy žen světa roku 2006, kde se umístila na 68. místě. Populární celosvětový časopis Maxim ji umístil v Anketě nejžhavějších žen roku 2007 na vynikajícím 18. místě.

Tomáš "Arx" Budík

Herecká filmografie

2015 NAYA: Legend of the Golden Dolphin
Zeroville
2014 Želvy Ninja
2012 Čtyřicítka na krku
Diktátor
Robot Chicken: DC Comics Special (TV film)
Wedding Band (TV seriál)
2011 Svobodní se závazky
2010 Jonah Hex
Krev na křídlech
2009 Jennifer's Body - Bacha, kouše!
Transformers: Pomsta poražených
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
Whore
2007 Transformers
2004 Crimes of Fashion (TV film)
Help, The (TV seriál)
Zpověď královny střední školy
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Hope & Faith (TV seriál)
Mizerové II
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
Ocean Ave. (TV seriál)
2001 Sestry na Bahamách (video film)

Dokumentární

2009 Day with Bay, A: Tokyo (video film)
Human Factor: Exacting Revenge of the Fallen, The (video film)

TV pořady

2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
2007 MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
Scream Awards 2007 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2010 Eminem featuring Rihanna: Love the Way You Lie (hudební videoklip)
2009 Panic! At The Disco - New Perspective (hudební videoklip)