Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Antek 

všechny recenze uživatele

Vypadá to nadějně. Aaron Eckhart je příjemně civilní a o Ianu McKellenovi nemá cenu pochybovat ... navíc je příběh prodchnut potřebnou tajemnou tragédií ... a do poloviny tedy šlape jako hodinky. Jenomže pak ... pak se naplno projeví bezradnost režiséra (a scénáristy v jedné osobě) jak nadhozené otázky (a potažmo příběh celý) vyřešit. A tak to učiní tím nejjednodušším způsobem, který je ovšem otravný a no ... zkrátka nudný. Po těch příslibech v první půlce všechno vyšumí do ztracena a na jazyku zbude příchuť promarněné příležitosti. Mám rád tyhle "lidské" filmy, mám rád skoro všechny herce, kteří v tomto snímku hrají ... ovšem ke Sternovi nemám vztah žádný .. a po tomhle čistém průměru se asi ani žádný nevyvine. PS: První půlka za 80%, pak se to začne klonit ke 40% - 20% :-( ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Takže zkusím vyjmenovat žánry, které by se daly přičíst tomuto filmu: psychologicko dramatická životopisná retrospektivní fantazy pohádková detektivka s romantickou náladou. A výsledek přitom vůbec není blbý, ba naopak nečekaně příjemný. Nejvíce oceňuji propletení dvou příběhů a také barvy a paprskové světlo. Tento film je asi svým charakterem (mají-li filmy charakter) nejblíže k Faunovu labyrintu, ale pokud mám vybrat mezi nimi, rozhodně dávám přednost tomuto snímku - Tam, kde jsem nikdy nebyla. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla v dabingu, což už samo o sobě smrtelně strhává zážitek (ve chvíli, kdy jsou postavy vzrušené, rozzlobené dabéři nejspíš usínají ve svých kukaních a těší se, až dokecají a půjdou domů). K herectví Iana McKellena je jeho hlasový projev nejdůležitější, takže rozhodně si sežeňte originální verzi. Když opomenu strašný sluchový zážitek, zbývá mi příběh, který je velice originální, propletený a sám o sobě by mohl tvořit další a další mytologii, ale něco mi v tom prostě chybělo. Mohlo to být klidně i o něco delší, abychom se s postavami více seznámili a oblíbili si je. Bylo to prostě jako sýrová pizza, na kterou někdo zapomněl nasypat sýr. Bylo to dobré, ale něco tomu chybělo, i když nedokážu slovy vyjádřit co. Jinak ale pěkný příběh s ústřední sympatickou trojicí (McKellen, Eckhart, Murphy), který neurazí. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Sikovny pribeh, ako zladit meta pribeh, pribeh v pribehu do pribehu ako takeho, t.j. vymysly a skutocnost vlastne jedno su. Problem je vsak v spracovani, aj ked je to maly film, ma mnohe neduhy sucasnej americkej kinematografie, na drobne detaily sa proste kasle, a tak necudo, ze neverim, ze hlavy hrdina je skutocne psychyater a ze skutocne ma psychicke problemy, neverim, je to prilis klisovite a gycove. skoda. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru mimořádné dílko, které se vymyká všem fyzikálním i jiným zákonům a lze ho přirovnat jen k filmům Král rybář a Hook. A stejně jako Robin Williams mohl vzlétnout v Hookovi jen díky tomu, že zapomněl, že je dospělý, tak i zde je třeba zapomenout na všechno a CHTÍT tomu věřit. Jen tak se divákovi povede dostat do království Neverwas, kde je bláznem a králem jeden a tentýž člověk. Fantazie však není jedinou dějovou linkou, smíření se se smrtí otce i se sebou samým jest rozměrem dalším. Film měl možná i vyšší ambice na úrovni Přeletu nad kukaččím hnízdem, ale nakonec zůstalo přece jen u té pohádky a to je dobře. 90% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)
  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)

Reklama

Reklama