Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kvůli pátrání po tajemstvích knihy, kterou napsal jeho otec, se renomovaný psychiatr vzdává své akademické kariéry. Nechá se zaměstnat v ústavu, kde otec pracoval, a kde zřejmě čerpal námět pro sepsání této slavné dětské knihy. Doufá, že tam odhalí všechna její tajemství a i roli, kterou v ní představuje on sám. Dobrodružný výlet do minulosti začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Já vím jen to, že příběhy si častokrát hledají vypravěče ... a ne naopak." ----- TENHLE příběh živí víra a fantazie, vzpomínky ... a bláznovství. Nemá nijak zvlášť pevné základy, ve své podstatě je velice lehce zpochybnitelný - a tak je na vás, jak se k němu postavíte. Je poměrně těžké zachovat si neutralitu ... ve vztahu k němu. Buďto ho bez milosti rozcupujete na kousíčky - nebo přijmete jeho zasněný a tím pádem trochu nepraktický náhled na svět ... i jeho lehce posmutnělou poetiku. Víte, je dost dobře možné, že v našem poněkud hektickém, předimenzovaném, problémy zahlceném světě mohou být OPRAVDU šťastné jenom děti ... a blázni. Pokud jim to umožníte. P.S.: Zach Riley se rozhodně nechoval jako profesionál ... z čehož vyplývá, že klidně můžete mít to nejlepší vzdělání a všechny možné tituly - pokud se vás něco osobně dotýká, jsou vám k ničemu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Pod vedením neznámeho režiséra Joshuau Michaela Sterna, ale zato s naozaj hivezdnym obsadeným vzniká film o návrate do bájnej krajiny s priblblým a obohratým názvom Neverwas, vymyslenej spisovateľom, ktorého syn ani otcovu knihu nikdy nečítal. Celý film je však strašne o ničom, neoriginálny prístup režiséra presne sa držiaci šablóny formuje príbeh úplne bez šťavy a potrebného kúzlo, ktoré by si zaslúžil a nič veľké sa nepokúšajú ani herci. Možno najviac zaujme Gandalf, ktorý tu chovanec psychiatrického ústavu pôsobí, zo svojou tvárou asi najpresvedčivejšie - dokonalý blázon. Film má neozaj veľmi zaujímavú (a svojim spôsobom aj divnú) farebnosť, vznikajúcú nasvieteným a až hlavne presvietením interiérov, čomu som až tak veľmi nechápal, pretože vizuálnu stránku to nijak výraznejšie nezlepšuje. Za najlepšie odvedenú sa dá označiť príjemná klavírna hudba Philipa Glassa, dávajúcu snímke pohodovú atmosféru, zvýrazňujúcu tiež to, že v celom filmo akoby o nič nešlo. Na 2* určite nie je, skôr tak 2,5*, ale mal som veľký problém film dopozerať nakoľko 100 minút vyznievalo skôr ako 200. Dobre vystihol Nick Tow. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vím, že na většině místech jen v téhle malé republice nikdy nebudu, natož na téhle planetě. Na jeden lidský život, na jeho délku je to nemožné. Co je ale na hlavním hrdinovi kladné, tak je ten fakt, že jde za tím, za čím by jiníé nešli. A my můžeme jít s ním. Jeho poutí. Koho tahle cesta neláká, ať se nedívá. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Film o psychiatrovi, ktory prostrednictvom svojho pacienta odhaluje pravdu o svojom otcovi - autorovi veleslavnej detskej knihy o vyprave chlapca Zacha do kuzelnej krajiny Neverwas. Pacient ( Ian McKellen ) totiz tvrdi, ze je kralom tejto krajiny a ze Neverwas skutocne existuje. Film sa pohybuje niekde na polceste medzi Kralom Rybarom a Hladanim Krajiny-Nekrajiny. Ma podmanivu atmosferu, kedy chcete uverit, ze Neverwas naozaj existuje, no v zapati vas to hodi spat na zem a takto dokola az kym nenastane rozuzlenie. Do toho nadherna hudba Philipa Glassa. Dal by som aj styri hviezdicky, ale nieco tomu chybalo, takze len 3.5 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek. První zhruba půl hodinka ovšem celkem o ničem, nějak jsem se v tom ztrácel a moc nerozumněl tomu, oč tam jde. Ale postupně film nabíral na zajímavosti a obrátkách, což vygradovalo v poslední zhruba půl hodince, která byla doslova strhující. Vše umocňovala fantastická hudba a vynikající herecké výkony, především dvou mužských hlavních protagonistů. Celkově hodnocení zlepšila poslední půlhodina, ale mám podezření, že film se rozjížděl pomaleji záměrně, aby nakonec vyrazil dech. Myslím, že při druhém podívání se bude dát všimnout mnohem více detailů, což nemusí být špatné. Otázka je, jak napodruhé bude působit závěr. Celkově velice povedený film. Howgh! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru. (..Lucas..)
  • Na začátku filmu má mladý Zachary (Ryan Drescher) hnědé oči, dospělý Zachary (Aaron Eckhart) je má modré (..Lucas..)

Reklama

Reklama