Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce hviezdičkovo rovnako ako Legenda o Kolovratovi, ale objektívne ďaleko lepšie. Nehralo sa to na 300vku, malo to svoju vlastnú drsnú tvár. Škoda len toho castingu. Danila Kozlovskij je totiž asi taký istý "viking" ako Antonio Banderas, ale ten je svojim herectvom úplne inde. Pritom je Danila tiež sympatický herec, jeho filmy ako Ekipaž alebo ešte lepšie Legenda 17 mám rád. Aby som bol objektívny, samozrejme nedávam "len" tri hviezdy kvôli Danilovi. Film bol viac roztiahnutý, ako by bolo vhodné, pretože až natoľko veľkolepý príbeh, ako sa ho veľkolepo snažil podať, nemal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rusové se plácli přes kapsu a nutno přiznat, že tyhle rubly jsou dobrá investice. Je sice pravda, že pokud dojde na nějaký souvislejší děj a dialogy, tak to kapánek hapruje, ale o tom to tady není. Viking je luxusní středověká rubačka s parádní výpravou, potoky krve, masovými scénami a výborným hereckým obsazením. Navíc vikingové a jejich slovanští souputníci vypadají přesně tak, jak by měli vypadat a Vikings prominou, ale o podobných kostýmech se jim může jenom zdát. Zdolávání hradeb a bitky vůbec mají svojí úroveň a i když se tvůrci nevyhnuli jistým lapsům (pěší pronásledovaní jízdních Pečeněhů, lodě) působí i tyhle chybičky zábavně. Co se střetu pohanů a křesťanů týče, není to tak hrozné, jak je tu občas podáváno a ta v pravdě křesťanská agitka přijde až v samotném závěru, ale to se dá vzhledem k dosavadnímu ději snadno přejít. Takhle by to šlo a vůbec bych se nezlobil, kdyby se Kravčuk v podobném stylu pustil třeba do Alexandra Něvského. 85% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka vizuálneho zobrazenia historického sveta ( výprava, kostýmy ) a technického prevedenia bojových scén, ide o jeden z najlepších historických spektáklov posledných rokov. Lenže snímok obsahuje aj dialógové scény a tie akoby vypadli z nejakého slovenského televízneho seriálu plného intríg a umelej romantiky. Viem si preto predstaviť, ako by taká pocta nejakému ( ako spomína Cervenak ) Slovanskému kráľovičovi dopadla. Malo by to všetko, okrem tých bojov. A šup s tým rovno na TV Šľachtičná. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Z deníčku ruského bastarda (raný středověk): pondělí: brácha zabil bráchu úterý: zabil jsem z kamarády zbývajícího bráchu a zapíchal si (bez kamarádů) středa: kamarádi mnou zabitého bráchy mě chtěl¨jí vyhnat z tátova domu čtvrtek: ani nevím jak, ale furt jsem doma a to přesto, že rodinné harmonii je daleko pátek: přijeli bohatí borci z jihu sobota: dělá špinavou práci za borce z jihu neděle: pánbůh s námi a zlý pryč! Jako řemeslně je to bomba - akce, výprava, kamera, hudba, ale jsou to spíš epizody než velký příběh, vypravěč zbytečný, ale Rusového rádi, drsný je to jak Rus sama. Až někdo bude stavět středověký theme park, Kravčuk by u toho neměl chybět... 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Subjektívne film trvajúci asi 5 a pol hodiny. Ale to je jediná chyba, ktorá sa mu dá vytknúť, ovšem, keď sa nebudeme baviť o historickej presnosti. Pokiaľ ale nemáte čo a chcete zabiť čas, máte radi históriu, nahé ženy, bradatých mužov, mŕtve kone a všade striekajúcu krv, môžem len odporučiť. Výprava je fajn, celý film je prakticky jeden veľký súboj, dozviete sa niečo o vládcoch Kyjevskej Rusi a očarí vás tá ruská špinavosť a kostýmy. 4 z 5 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Ruska, kde prebiehala väčšina natáčania, pracovali filmári aj v talianskej Ravenne. (MikaelSVK)
  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)
  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)

Reklama

Reklama