Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vyobrazení ducha doby: rok 1999, programátoři ve svých buňkách, nesmyslná práce, otravní šéfové... Matrix? Skoro. Office Space měl premiéru jen měsíc před Matrixem a jeho zachycení konce století se od toho v Matrixu vůbec nijak neliší, ta paralela je zjevná. Jenom Office Space se vydal cestou komedie, zatímco Matrix je akční sci-fi:) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Chlapík pracuje v “ofise” a nenávidí to tam - svoju prácu a nadriadených. Firemný psychológ ho zhypnotizuje, aby sa uvoľnil, no pred ukončením hypnózy zomrie na infarkt a hrdina ostate v stave permanentnej uvolnenosti a celá robota mu je u prdele. Výsledok nie je ani zďaleka tak zábavný ako by sa čakalo, lebo humor sa stále drží dosť pri zemi a je veľmi civilný a skôr satirický ako výbušne smiešny. Taktiež chovanie hlavnej postavy sa postupne zmení z free týpka, čo si s ničím neláme hlavu na vychcánka plánujúceho okradnutie vlastnej firmy. Vo výsledku skôr rozporuplné dojmy, kde vynikajú jednotlivé scénky (najmä zamestnanecký posudok), ale celok je matný. 6-/10 PS: Účasť Jennifer Aniston je zaujímavé spestrenie. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jak tak citam komentare ostatnych, tak na plne docenenie tejto fenomenalnej komedie, je potrebne si na vlastnej kozi vyskusat makat nejaky cas v stereotypnej robote, ktora vas absolutne nebavi. Sam som tento film videl pred par rokmi a pripadal mi ako slusna jednohubka pri ktorej som sa parkrat zasmial. Lenze to som bol este len studentik. Teraz po nejakom case stravenom v podobnom pracovnom prostredi mi tento film pripada neskutocne vtipny jak vystizne zachytava absurdnost korporatneho pracovneho procesu. Nastastie sa ho uz neucastnim, takze nemusim plakat, ale mozem sa naplno smiat. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Parádní pohodová komedie se špičkovým výběrem herců, kteří do rolí sedí jako v málokterém filmu. Jestli se něco na tomto snímku opravdu povedlo, je to právě casting a také nápad, který sice není původní, ale je tu moc pěkně rozvedený. Více takových komedií, které se vyhýbají běžným klišé a jsou, jak to říct, prostě v pohodě a skutečně ze života. Velmi humorná a dnešní komedie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem strávil v open space, poté jsem odešel protože jsem měl pocit že mě jednotvárná práce ubíjí a kdysi jsem se pokoušel sbalit servírku. Do nitra hlavního hrdiny se tedy dokážu vžít dostatečně. Ale ani tak mě tahle komedie nepobavila. Možná ani neměla, protože skutečných prvoplánových vtipů je v ní jen minimum. Scénář jde cestou sarkastického nadhledu a absurdních situací prožívaných s vážnou tváří, což není nutně špatná cesta, jenže konkrétně tady často vede do ztracena. Office Space (český překlad názvu je vážně zlo) postupem času získal kultovní statut a nedivím se, protože některé (asi tři) hlášky jsou nezapomenutelné. Zbytek mi z hlavy vymizel po pár minutách. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama