Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Sice už to není ten Leslie, který nás odbourával v Bláznivých střelách jako polda Frank, ale tady pořád ještě ukazuje, že ne nadarmo patří ke špičce na komediálním nebi. Utopenec je celkem dobře udělaná parodie jež nemá tendenci přecpávat scény šílenostma a drží přesto diváka v dobré náladě. Příběh má děj, leckdy trocha pomatený, ale má. A scény samotné jsou na dobré parodiální úrovni, takže projížďka ve voze plném dětských plenek s patřičnou náloží, boj s přísavkama nebo romantika ala Titanic, již stojí v cestě jediný most, to vše stojí za shlédnutí. Leslie, jen prosím, pokud bude sloužit zdravíčko, pokud budou kvalitně fungovat naslouchátka a taky pokud bažant bude v pohotovostní poloze, už netoč hovadiny typu Vesmírné prdy, stačí se držet středního proudu ala tenhle tvůj Utopenec. Mohly by to být čtyři hvězdičky, ale bohužel sem tu jednu někde utopil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrou parodii není snadné a těch, které by opravdu vyvolávaly salvy smíchu a působily namožené bránice, těch je jako šafránu. Utopenec, který je možná nejlepší parodií od dob Airplane! mezi takový šafrán bezpochyby patří. Ad Anakondy, přes Star Wars až po Uprchlíka, bere si na mušku jeden filmový hit za druhým a vždy je to trefa do černého. Leslie se řítí filmem jako neřízená střela a snad každý druhý záběr je vtípkem, narážkou nebo dokonale deformovanou citací, která pobaví a některé, jako třeba odkaz na Titanik, se zatne do paměti tak hluboko, že už tam zůstane navždy a vyskočí pokaždé, když zahlédnu Cameronův originál, čímž je vážnost scény definitivně ztracena. A Titanic není jediný film, který už po Utopenci nikdy nebude stejný jako dřív. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě až nečekaně dost dobrá parodie s už více než sedmdesátiletým Leslie Nielsenem, který je ale stále ve formě. Tak nějak jsem tušil, že o dost momentů přicházím kvůli tomu, že jsem po hříchu stále ještě neviděl Uprchlíka, ale i tak jsem si to dost užil. Slabších momentů se sice našlo víc, ale i tak je to výborná zábava a Richarda "Plukovníka Trautmana" Crennu prostě nemůžu nežrat (R.I.P.). Lepší tři:-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poslední film Leslieho Nielsena, který se dá označit za povedený. Už nikdy se tenhle bělovlasý démon klasickým Bláznivým střelám tolik nepřiblížil. Utopence stojí za to vidět kvůli desítkám odkazů na nejrůznější filmy, neodolatelným hláškám v českém dabingu perfektně podávaným Vladimírem Brabcem ("Pozor! Má nohu!") a Richardu Crennovi, který si svého "netommyleejonese" očividně užívá ("Při dvou věcech mě zamrazí. Když spatřím takhle velký nanuk a při pomyšlení na Ryana Harrisona."). Škoda pouze několika trapnějších fórů, jinak bez výhrad. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to Bláznivá střela, ale přesto ... Jsou tu k vidění velmi podobné vtípky a jedna narážka na jiný film střídá druhou. Chvílemi je tohle tempo možná až moc velká a divák nestíhá vstřebat naprosto vše a film tak padá do trochu "trapnějších" poloh. Přesto se Leslie Nielsen nenechá zahanbit a předvádí jeden ze svých posledních lepších výkonů. Především však Richard Crenna a jeho "šerif" z Uprchlíka a Šerifů) je naprosto dokonalý a Tommy Lee Jones se mohl obávat o své místo v případném pokračování. Příběhově je to vcelku jednoduché, ale tvůrci se pokouší vše zamotávat šílenými dialogy, které někdy nevyvolávají zrovna úsměv. Poslední výstřel "starých dobrých" parodií. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama