Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Film těžící čistě z úspěchu BLÁZNIVÉ STŘELY a popularity Leslieho Nielsena. Povedených je ale jen několik parodických scén na UPRCHLÍKA. Upřímně jsem se zasmál jen při kratičké parodii POBŘEŽNÍ HLÍDKY (ta byla si nejlepší). Jinak slabota. Pokud nejste Leslieho skalní fanoušci, mohu film vřele nedoporučit. 27% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud nadpozemsky vyvinutí záchranáři odmítají vstoupit do studené vody, vlaky lišácky nahánějí nevinné odsouzené po lese, vyšetřovatelé staví statistiku nad instinkt, obě osudové krásky jsou svůdnější než druhá odmocnina věku hlavního hrdiny a počet parodovaných snímků se limitně blíží k nekonečnu, tak já jsem naprosto spokojen a proto nehodlám zveřejňovat nemalé množství mých nepodstatných výtek. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Sedadla musí být ve vzpřímené poloze. Pouta a řetězy na nohou musí být dobře připevněny, jinak budete zastřeleni. Východy jsou řádně vyznačeny, ale nikoliv pro vás. Pokud je použijete, budete zastřeleni. Jménem státu Minnesota vám děkujeme, že jste se nechali obvinit a uvěznit. Přejeme vám příjemnou cestu." Místy škoda trapnějších scén, přesto Pata Profta chválím. Ten chlap má talent. Škoda že toho nenatočil více. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poslední zlatý výstřel jedné velké éry skvělých filmových parodií. Dějová osa vtipně reflektující Uprchlíka funguje doplněna o bezpočet dalších odkazů bravurně, fórů je na tak krátký časový rozsah neskutečné množství a hlavně, většinu z nich lze považovat za výborné až geniální (záleží samozřejmě hodně na tom, jak dobře znáte či neznáte filmy, na které se právě odkazuje). Romantická linie sice postrádá šmrnc a nápad, ale chvilky bezpředmětného žvatlání zase bohatě vynahrazuje jednak stoprocentně účinný výkon Leslieho Nielsena, a také dokonalý Richard Crenna, který si v roli Tommy Lee Jonese krade pro sebe každou scénu, v níž se objeví. Sobecky zastávám názor, že koho Utopenec svým obsahem nepobaví, ten má coby filmový fanoušek ještě na čem pracovat :-) 85% ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela tesil, Leslie zasvetil svuj zivot parodiim a to bylo taky jeho poslani, dekujime. Ale odejdete... tohle uz je preparodovano trapnymi scenami a hloupy scenar tomu skodi vic a vic. Vtipne to uz neni vubec! Nedokoual jsem to, takze to hodnotit nebudu, ale vice nez dve a pul hvezdicky to neni. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)

Reklama

Reklama