Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Většina parodií mně po půlce začne nebavit a silně nudit, jelikož veškeré vtipné scény jsou vyčerpány. A pak jsou parodie, které mně baví celou dobu. Od začátku, až do konce. Utopenec na útěku patří mezi ty non-stop zábavné. Hlavním terčem na parodování se stal veleúspěšný Uprchlík, avšak najdeme zde další filmy jako třeba Titanic, Mission Impossible a řadu další, které jsou výborněa vtipně zpracovány. Co však Utopenec nabízí ve velkém množství jsou hlášky, které nepřestanou být vtipné ani po 30 minutách, ani po 60 minutách a na konci filmu jsem si na pár z nich vzpomněl a zasmál jsem se a to přede mnou byla už černá obrazovka a to se nestává až tak často. Například: "Točí se mi hlava, jako kdybych v ní měl roztoče". "Mám špagety. Pozor! Můžou být horký". Je slizký, jako had v Travoltových vlasech". A jejich tam mnohem víc. Hodně scén je opravdu vtipných a nepůsobí trapně jako u 80% parodií. To že Leslie Nielsen je frajer v takovýchto filmech, už vím dávno. Ovšem Richard Crenna je pro mně nezapomenutelný. Špičkově napodobuje Tommy Lee Jonese z Uprchlíka a k tomu opět výborné hlášky. Režiséru Patu Proftovi se podařilo mně pobavit na plné čáře a já mu za to děkuji. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Slabší jak bláznivá střela, ale stále ten skvělý Frank Drebin. Nejlepší komik a doba, kdy ještě parodie na filmy měly trochu úcty k divákovi, absurdnosti měli svou hranici, humor k zasmání - obvzlášt pokud byl dirigován Leslie Nielsenem. Nikoliv absolutní slátaniny pro ''braindead'' teenagery a podobné potraty. Takže tak. ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Když Leslie Nielsen, tak jedině v komedii. A nebo rovnou v parodii. Základem, do kterého se filmaři trefují, je sice někdejší hit Uprchlík, ale dočkáte se i narážek třeba na Anakondu, Pobřežní hlídku a dokonce i na reklamu na bonbóny Mentos. V závěrečných titulcích se dozvíte i tažená čísla v loterii. Vtípků a gagů je tu dost, i když kolísavé kvality. Ale co - v tomto typu komedie se s tím musí počítat. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Fóry v Utopencovi oscilují mezi trapnými a stokrát viděnými (kopanec mezi nohy, třetí ruka) a zlatým fondem tohoto žánru (lokomotiva, rybářský obchod). Spíše nadprůměrné jsou zde hlášky, například: ,,Promiň, musela jsem tě zastřelit, jinak by tě zabili!" Nielsen v roce 1998 ještě nepatřil do starého železa... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi táto paródia moc nepáčila, ale teraz, na druhý krát je to lepšie a slušne som sa bavil, aj keď som si vedomý viacerích trápností, ktoré sa vyskytujú. Nemám rád vtip nasilu, teda keď tvorcovia už nevedia ako rozosmiať, ale zase veľa vtípkov bolo vydarených. Dejovo je to také obyčajné, ako sa na paródiu hodí. Lieslieho zase až tak moc nemusím, ale beriem, pobavil ma tentokrát. Je to celkom vydarená nenáročná zábava, ktorú môžem odporúčiť priaznivcom paródií či komédií. K vyššiemu hodnoteniu toho chýbalo viac. 68% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)

Reklama

Reklama