Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Živila jsem se olizováním obálek. Těch největších." Je až neuvěřitelné, že se již po několikáté u tohohle filmu rozesměji na plné....ústa. Můžou za to samozřejmě především dialogy, jelikož akce je také fajn, ale tu si člověk více pamatuje. Hodnocení s klidem ponechávám. „Vykuchejte všechna zvířata, mohla by nás přivést na stopu." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné, místy výsostně trapné. Teď jde pouze o to, kterých míst tu bylo více. Dle mého soudu tento mini souboj drtivou porážkou soupeře vyhrály bohužel ty pasáže trapné. Pár vtípků ovšem skutečně vyšlo a slušně mě pobavilo. Film má slušné tempo a celkem rychle dospěje ke svému konci. Možná na tom má svoji výraznou zásluhu ta 82 minutová stopáž. Dávám 2* jedna za hlavního vyšetřovatele a druhá menší za Leslie Nielsena. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejpovedenějších parodií s charizmatických bělovlasým dědou Leslie Nielsenem. Několik trefně parodovaných filmů v čele s Uprchlíkem (kterého jsem viděl až později) dává dohromady velmi nadprůměrně vtipnou a zábavnou hodinku a půl. Richard Crenna si užíval roli "nadměrně přemýšlivého až geniálního" agenta FBI (v Uprchlíkovi Tommy Lee Jones) a srandista Nielsen tradičně taky na výbornou jako "uprchlík" (v originále nezapomenutelný Harrison Ford). Ikdyž jsem Utopence viděl už několikrát, stále spolehlivě pobaví. "Průměrná délka kroku u dospělého člověka činí 1 metr a 26,5 cm pokud nosí trenýrky, 1 metr a 24 cm pokud se omezil pouze na slipy." ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Film těžící čistě z úspěchu BLÁZNIVÉ STŘELY a popularity Leslieho Nielsena. Povedených je ale jen několik parodických scén na UPRCHLÍKA. Upřímně jsem se zasmál jen při kratičké parodii POBŘEŽNÍ HLÍDKY (ta byla si nejlepší). Jinak slabota. Pokud nejste Leslieho skalní fanoušci, mohu film vřele nedoporučit. 27% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když dostal Tommy Lee Jones oscara za roli v Uprchlíkovi, tak kde ho má sakra Richard Crenna za roli v Utopenci na útěku? Na parodie moc nejsem, ale tohle je jedna z mála, které snesu, a to klidně pořád dokola. Líbila se mi, a to hodně, hlavně díky Lesliemu a Richardovi. Pár nezapomenutelných scén a vtípné herecké výkony dokážou udělat divy. Určitě jedna z nejlepších parodií, z které by si ty dnešní sračky měly vzít příklad. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)

Reklama

Reklama