Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

kingik 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl ještě před několika lety stále obsazován do rolí přitroublých charakterů a tahle parodie na Uprchlíka s Harrisonem Fordem není vyjímkou. Pat Proft je režisér, který umí udělat legraci a za skromnou minutáž 80 minut stihne vedle Uprchlíka zparodovat Titanic, Pobřežní hlídku, Mission Impossible a mnohé další a nebojí se pustit i do náročnějších kousků jako je Svědek nebo Na Sever severozápadní linkou a jeho slavnou scénu s dvojplošníky na poli dotáhne až do absurdna. Slepenec parodických scének téměř nedává smysl, ale několik gagů je výborně načasovaných a velmi podařených. Budete se ovšem bavit pouze v tom případě, že jste zde parodované filmy viděli. 60% ()

progression 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších filmových parodií, která ani po letech neztratila nic ze svého půvabu. Divák si připomene spoustu velkých a slavných filmů a i když ne všechny parodické scény zafungovaly na 100 procent, baví se od začátku až do konce. Leslie Nielsen i ostatní si scény náramně užívají zrovna tak a to v záplavě nejnovějších "rychlokvašených" a brzy zapomenutých filmů i "velkofilmů" není zdaleka málo. Jediná drobná nevýhoda tohoto povedeného snímku je to, že břišní svaly, bránice i čelisti dostávají docela dost zabrat, takže jedinci v pokročilejším věku se z tohoto parodického nadělení vzpamatovávají (tělesně i duševně) docela dost dlouho. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná parodie, která se ale zdaleka nevyrovná Žhavým výstřelům či Bláznivé střele. Některé scény jsou velmi povedené jiné se příliš nepovedly. Leslie Nielsen se doslova pro tenhle žánr narodil. Moc se mi líbil Richard Crenna v roli detektiva :). Klasická oddychovka na dlouhá odpoledne....... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen v jedné ze svých typických rolí: V nevázané parodii se skvěle načasovanými gagy, z nichž některé jsou vpravdě geniální - bohužel se to nedá říct o všech, pár těch trapných se tady taky najde. Nicméně kdyby si tohle svěží dílko obléklo pečlivěji vypracovaný kabátek, byly by to jednoznačně 4*. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Parodie, kde se některé věci celkem i povedly. Oproti novějším parodiím je tu všechno v takovém tom starším duchu Bláznivých střel, kdy není humor čerpán z fekálností. Bohužel snímek v mých očích sráží různé až moc velké nereálnosti, které zrovna nějak extra vtipné nejsou, a přitom ruší celkový výsledek; Teď mě napadá třeba scéna se splašenou lokomotivou či letadýlkem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)

Reklama

Reklama