Reklama

Reklama

Jenom jeden pes má právo vést smečku. A jenom jeden muž může kočírovat drogový gang. Občas ale i ti nejsilnější alfa samci dělají chybná rozhodnutí...  Narodit se příliš bohatý přináší všude na světě stejnou volbu. Buď majetek využijete ke vzdělání a zlepšení sebe sama, nebo vás peníze zkazí a vy jich začnete zneužívat. Devatenáctiletý Johnny Truelove, mladý dealer rekrutující se z vrstvy zlatých losangeleských dětí, si zvolil druhou cestu a dovedl ji až do krajnosti. Vždycky si přál, aby ho jeho okolí vnímalo jako nesmlouvavého drsňáka, a aby si vydobyl respekt, byl ochoten udělat cokoli. Proto se také jednoho dne rozhodl unést patnáctiletého bratra muže, který mu dluží peníze. Takové činy ale americké úřady nepromíjejí ani prominentům a vynášejí za ně dlouholeté tresty. Johnny a jeho gang zpovykaných, rádoby dospělých mladíčků nyní musí vymyslet, co s uneseným, sympatickým Zackem, který starší kluky obdivuje, dělat dál. Co si ale počít, když už neexistují správná rozhodnutí, ale jen špatná a ještě horší? V kriminálním dramatu režiséra Nicka Cassavetese, jež bylo natočeno na motivy reálného zločinu, se představí především talentovaný Emile Hirsch a v netradiční herecké úloze hudební superidol Justin Timberlake, ve vedlejších rolích se ale můžete těšit také na Bruce Willise a Sharon Stoneovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (321)

novoten 

všechny recenze uživatele

Patřičně nekompromisní a drsné a místy bohužel trochu přepjaté. Všechny nedostatky tempa a zbytečné záplavy "fucků" vynahrazuje výborná parta herců v čele s polobohem Hirschem a šílencem Fosterem. Ani tady se ale neubráním výtkám. Slavná jména nejsou vždy ku prospěchu, Alpha Dog nejvíc škodí lehce toporný Timblerlake a hlavně nevěrohodná Sharon Stone, u jejíž hysterie v závěru jsem se zoufale červenal trapností. Moje štěstí je tak v tom, že mi nevadí, když znám konec už na začátku a že si umím užít atmosféru žhavých koček a nelítostných drsňáků. Té je totiž tenhle kousek narvaný k prasknutí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky celou dobu se jen hulilo a fuckovalo. Únos, potažmo to, co k tomu pachatele vedlo, je tady zmíněno jaksi mimochodem. No nic proti hulení a fuckování, ale asi tak po patnácti minutách mě to začalo otravovat. Malá naděje mi svitla právě při únosu, ale zase pohasla, když se opět začalo fuckovat a hulit. A tak jsem se musel prokousat až k poslední dvacetiminutovce, která sice byla velmi povedená, ale tu pachuť ze zbytku příliš nevylepšila. Herecky mě potěšil akorát Ben Foster v roli neurotického psychopatického nacisty, bratra uneseného, a pak tu byly samozřejmě osvědčené tváře Bruce Willise a Sharon Stone, ale ti zde měli minimální prostor. Zbytek nic moc - Timberlake byl průměrný, Hirsch naprosto nedůvěryhodný, Hatosy mi je nesympatický a nejvíc mi lezl na nervy ten houf ječících blonďatých slepic. Tohle téma si žádalo jiné zpracování. 30% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér slzopudné romance "Zápisník jedné lásky" se vydal do jiných o dost drsnějších vod a servíruje nám dost syrovou podívanou inspirovanou sutečným příběhem. Film je víceméně o životě jedné mladé party, kteří rádi sex, drogy a násilí. Daří se jim do té doby než jeden z nich nechá unést bratra muže, který mu dluží peníze. Nedá se říct, že by rukojmí nějak týrali a popravdě se mu jejich styl života začne dost líbit. I tak se však rozhodnou, že se ho musí zbavit. Rozhodně se nejedná o napínavý thriller ale spíše o sondu do myšlení mladých lidí. Film má slušné tempo a po celé dvě hodiny dokáže dobře zabavit. Výběr herců je celkem pestrý ale žádný z nich nepředvádí nic světoborného a občas to spíše vypadá jako soutěž, kdo dokáže do jedné věty nacpat největší počet slova "fuck". Rozhodně potěší výkon Justina Timberlakea, který je ze všech postav nejvíce uvěřitelný. Za zmínku rozhodně stojí i drsný výkon Bena Fostera, který narozdíl od Emile Hirsche nepřehrává. Celkově vzato slušná podívaná, která se však tváří drsněji než nakonec vypadá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ať je Nick Cassavetes jakýkoliv režisér (mě osobně docela nudil ve většině svých snímků, zejména v jinak vychvalované romanci Notebook), tak jako herec je u mě navždy zakořeněný jako ďábelský Dietrich Hassler z Face/Off. Zde nám předkládá psychologicky působivý příběh dle skutečných událostí (dokázal přivést i takové stálice jako je Willis nebo Sharon Stone), ve kterém se logicky příliš neuvažuje, hlavní je kvalitní obchod, kvalitní party, drogy a alkohol. Hodnocení se pak odvíjí hlavně od toho, jak se na to celé díváte. Přes několik silných momentů nám toho totiž režisér příliš nenabízí. Herecky pak zaujme nejen Hirsh nebo Ben Foster, ale zejména i toliko diskutovaný Timberlake, který patří k nejzajímavější postavě celého vyprávění!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Drsné teenagerské drama z okruhu zbohatlické mládeže pro kterou jsou sex, hulení, drogy a mejdany tou hlavní náplní života... I když je člověku jasné k čemu musí nutně dojít díky neustále zdůrazňovanému počtu svědků, přesto samotná poprava mi dost zvedla tep.... Dobře, že se člověk na konci dozví kolik za tento hnus každý z gangu dostal. A jelikož se vše dělo na území Kalifornie, padly i tresty největší. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • V jednej scéne udrie Sharon Stone Bena Fostera do nosa tak tvrdo, že Ben začne z nosa krvácať. Ben povedal Sharon aby ho tvrdo udrela kvôli tomu, že chcel aby scéna pôsobila čo najrealistickejšie. (ladko)
  • Snímek je natočený podle reálného příběhu dealera Jesse Jamese Hollywooda, jednoho z nejmladších lidí ze seznamu nejhledanějších zločinců FBI. Během natáčení štábu asistoval i Ronald J. Zonen, státní zástupce okresu Santa Barbara – před lety pracoval na Jesseho případu. Hollywood se sice z vězení pokoušel zastavit uvedení snímku do kin, ale jeho právníci spor nakonec prohráli. (imro)
  • Herec Anton Yelchin sa vo filme vydával za 17 ročného, ale neskôr jeho pravý vek - teda 15 rokov - prezradil kamoš z party. Pričom v skutočnosti mal počas točenia filmu naozaj 17. (Cappuccino)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (více)

Sláva, drogy a sebevražda

Sláva, drogy a sebevražda

15.01.2007

Jako již tradičně vám přinášíme ty nejzajímavější aktuality, které se o právě skončeném víkendu ve světě filmových pásů a movitých celebrit vyrojily. Zavzpomínáme na nejznámějšího novodobého… (více)

Reklama

Reklama