Reklama

Reklama

Hrdinou dramatického příběhu je někdejší detektiv z Los Angeles Jesse Stone (Tom Selleck), který kvůli nadměrnému pití přišel o slibnou kariéru a skončil u policie v zapadlém městečku Paradise. Zdá se, že v takové díře se nemůže vůbec nic stát, ale když dojde k vraždě, Stone záhy pochopí, že má co do činění s nebezpečnými sériovými vrahy. Podezírá ze zločinu excentrickou manželskou dvojici Andrewa (Reg Rogers) a Briannu (Jane Adamsová), která je fascinována násilím, ale případ se komplikuje. Poté, co je znásilněna šestnáctiletá dívka, si Stone uvědomí, že by mezi oběma případy mohla být souvislost a hodlá ji prokázat. Vyšetřování probíhá pod sílícím tlakem tisku, nadřízených i FBI a stává se nejdůležitějším případem Stoneova života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tuto detektivku jsem náhodně narazila v dopoledním televizním vysílání a nebudu skrývat své nadšení. Má všechno, co na tomto žánru oceňuji. Výborný Tom Selleck v hlavní roli, úžasné poetické prostředí, kamera i hudba ve vzácném souladu a dokonce i dabing se povedl. Zvolna plynoucí příběh, v němž se osobní život detektiva plynule prolíná se zvolna probíhajícím vyšetřováním a vůbec nevadí, že pachatel je podezřelý již od počátku a jde jen o jeho usvědčení. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Podle mě dobrý film, na který bych jinak než náhodou, když ho dávali večer na TV H@vna, asi těžko narazil. Nespoileruju, když prozradím vraha, protože tady znáte pachatele v podstatě od začátku. Manželský pár zabijáků byl správně úchylnej, Jesse Stone po večerech doma chlastá a někdy postupuje v případu tak, že ne úplně podle mirkodušínovských postupů, což mám rád. Ani tady amíci nevyhnuli klišé, ale spíš v dialozích než v ději. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak si jdu stáhnut dalšího Jesseho Stonea. 72% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

První překvapivá věc, se kterou se zde potkáte, je to, že mrtvoly dýchají a střihačovi je to jedno. Jinak jde ale o dalšího ztrápeného bývalého velkoměstského poldu, který chtě nechtě přesedlal do malého městečka kdesi u moře. Jenže svrab se šíří všude a ani Ráji se nevyhýbá. ~ Styl vyprávění pozvolnější, Tomovi role padnoucí, byť se svými intuicemi by mohl konkurovat i slavnějším kolegům v praxi. Celkem dobrá kriminálka, na televizní produkci. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo ještě před nedávnem řekl, že budu sledovat televizní průměrnou krimi a že budu poctivě vyhledávat všechny díly, tak bych mu nevěřil. Jak říká můj otec: "Jo, Jesse, ten je do pohody". A on skutečně do pohody je. Zásadní zásluhu na tom má Tom Selleck a jeho charisma. Tenhle sympaťák, který se s tím moc nesere, když na to dojde, si mě získal. Toho osamělého, komplikovaného vlka mu věříte. Má útulný bejvák, barák u moře, moc nemluví, chlastá, chodí ke cvokaři, sleduje kultovní filmy, má hrůzu ze závazků, jelikož jeho ex ho rozložila na atomy, je rozervaný, přímý, inteligentní, stará se o osamělé psy a ženský po něm jdou, jak slepice po flusu. Ten chlap je prostě skvělej! Do toho si připočtěte, že po večerech věčně chčije, fouká, vše podbarvené hřejivou hudbou a máme atmošku jak vyšitou. Nalijme si sklenku čistého Walkera, série je především o osobnosti detektiva a to je skutečný důvod diváckého návratu. Nevím jak vy, ale já mám pokaždé chuť si nalít panáka a hrnek horkého kafe, když sleduju Jesseho. A to nepiju a kafe si dávám vyjímečně. Ideální na podzimní večery. Zcela vyjímečně musím pochválit dabing, výborný, což už je vzácnost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Unavené tempo, unavení herci a hodně unavený scénář stvořili dílko, které si poklidně plyne, aniž by nabídlo něco víc než jen televizní vatu. Detektivní zápletka je mizerná a osobní život vyšetřovatele, na který film klade důraz, je nezajímavý. Podivnou pachuť tomu ještě přidávají neuvěřitelné a přehnané dialogy. KOUSEK DĚJE Pomoci šestnáctileté oběti hromadného znásilnění tím, že jí detektiv věnuje psa a těm, co jí znásilnili, napaří jen veřejně prospěšné práce, je absolutní výsměch spravedlnosti a pevně doufám, že i realitě. /29. 1. 14./ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko v lokalitách Blue Rocks, Halifax a Lunenburg. (Terva)
  • Robert B. Parker napsal tento příběh jako čtvrtý ve své knižní sérii, ale pro televizi byl natočen jako první. (Terva)
  • Je to jediný příběh v sérii, který dostal raiting "R" pro násilný obsah, sex a užívání drog (na film s ratingem R smí mládež do 16 let pouze v doprovodu dospělé osoby). (Terva)

Reklama

Reklama