Jesse Stone: Nový začátek (TV film)

Jesse Stone: Night Passage

Jesse Stone: Rodinné tajomstvo

Krimi / Drama / Mysteriózní

USA, 2006, 96 min

Robert Harmon

Jeff Beal

Z chronologické stránky mám teď v téhle filmové sérii bordel, protože v "Novém začátku" Jesse Stone teprve přijíždí coby nový šerif do městečka... nebo byl i z té předchozí řiťky vykopnut a zase změnil okrsek? Ať je to jak chce, bavila jsem se o něco víc než minulý týden. Pořád nic převratného, ale Tom Selleck v roli Stonea má své charisma a způsob řešení problémů svérázným strážcem zákona je více než sympatický. Nebudu spoilerovat, leč úvodní setkání se Stephenem... nebo to byl Alec?... možná Daniel??... prostě úvodní setkání s jedním ze špekatých bratrů Baldwinů bylo nejuspokojivějším zážitkem z celého filmu. Radost mi ovšem neudělala linie s Boomerem - není třeba mi cpát před čumák, že mě v nedaleké budoucnosti čeká stejně těžké období (slza ukápla). Příjemný film na klidný večer, nenabízí nic nového, nic super, přesto jde o slušný standard. Zdejší souhrné hodnocení je odpovídající - 63%.(4.8.2011)

Překvapivě dobrá a lehce netypická televizní krimi. Pozvolna plynoucí vyprávění s působivou atmosférou, kde není zapotřebí honiček, explozí, postelových scén ani dalších tradičních berliček, aby divák udržel pozornost a zájem. Zásluhu na tom má nejen charismatický Tom Selleck, ale také hudba Jeffa Beala, která vyloženě nutí člověka pohodlně se opřít do křesla s hrnkem kafe nebo whisky, ponořit se do nálady vyprávění a nechat se unášet příběhem.(7.6.2010)

Nějakou chvíli, konkrétně čtyři díly, mi trvalo zjistit který díl je který. Tenhle druhý díl, kdy si zkrachovalec z L.A. začíná nový život v Ráji, se mi líbil. Nestandardní televizní kriminálka s životem utrápeným neformálním Selleckem, a prvním oťukáváním nových kolegů. Právnička je kočka, oficíři sympaťáci. Prostě takové pohodové městečko s pár mrtvolami u prahu dveří. Milé je, že oproti prvním dílům jsou další vyprávění zajímavější a sympatičtější.(29.10.2011)

Zločin se nevyhýbá ani městečkům, která připomínají ráj. Mám rád Toma Sellecka a toto je jeden z těch lepších a povedených filmů, ve kterém hraje. Jesse Stone je napsán perem Roberta B. Parkera a americká komerční televize CBS vytvořila několik příběhů podle těchto románů v hlavní roli s Tomem Sellecem. Celkem jich je zatím sedm a osmá část se právě natáčí.(3.8.2011)

Moje new rozjetá série, na kterou jsem se nehorázně moc těšil mě potěšila, i když ne, podle představ. Čekal jsem pořádný bitky a přestřelky, i když se tam jen kecá atd.. tak mě to baví. Každej díl má několik příběhů, v prvním jich bylo několik. Úmrtí psa, kterého Stone vychoval už od štěnětě, neustálý volání exmanželky, která neví co si má myslet. Třeba v dalších dílech bude náká akce, ale určitě to s jistotou dokoukám..(4.8.2011)

Neupovídané, ale zároveň neusilující o artistnost, již by do verbálně strohého filmu mnohý ambiciózní režisér nasoukal. Bez přehršle rvaček se složitými choreografiemi, oslňujících akčních a pyrotechnických manýr. Skutečnost, že je vrah představen už velmi záhy, není ke škodě. O to silněji lze vnímat momenty, kdy se šerif a on spolu setkávají, a o to jednoznačněji to spěje ke konfrontaci. Zkrátka poctivý současný western ctící nezběsilým tempem, v němž o to více vynikne prostě ztvárněná postava (v lecčem antihrdiny) šerifa, povahu venkova (i jako konečné stanice). // Překvapivě mě potěšil dabing Pavla Soukupa, jehož dabovaných hrdinů bez bázně a hany jsem už přesycený. Zádumčivá málomluvnost outsidera mu seděla.(6.3.2011)

• zombkiler

Nudný televizní thriller kde se skoro nic neděje - mluví se zde jenom o chlastu a životních hodnotách.Teprve až konec film trochu vylepší.50%(21.10.2010)

Film sám o sobě je utahaný asi jako ten pes na "smrtelné posteli". Pointa a závěr není nijak oslnivý, spíše takový průměr. Ale největší chybou u tohoto krimi, a to já nemám rád je odkrytí vraha hned, jak to spáchal. Pak už jen čekáte, kdy ho Jesse chytí či zabije. Hodně to vytáhl charismatický Tom Selleck s kterým jsem už sympatizoval v Přátelích. Obyčejná oddychovka na unavený večer(i když tenhle film možná unaví ještě více). 55%(4.8.2011)

Jsem příjemně překvapen. Zajímavá detektivka, navíc jsem po dlouhé době zase v něčem viděl Toma Sellecka (a dobrého).(4.3.2011)

Velmi kvalitní televizní detektivka...(14.7.2010)

V záplavě přepínacích téfé (sci-fi) kriminálek nadprůměrná, né-li povedená záležitost, kterou shazuje jen povinná dávka klišé. Naštěstí má pan detektiv koule a nebojí se je použít.(4.8.2011)

Překvapivě dobré. Tom Selleck podává dobrý a uvěřitelný výkon. Detektivka běží v pohodě a všechno působí reálně. Já byl spokojen. Obsazení bylo odpovídající. Za zmínku mi stojí Stephen Baldwin - nečekaně dobrý výkon. Spokojenost. 80 %.(7.3.2011)

Pozvolna plynoucí detektivka s drsným, mlčenlivým poldou, která mě dostala svou atmosférou a překvapivě dobrým Tomem Seleckem. Přestože byl tento televizní film natočen až po snímku Jesse Stone: Chladnokrevný detektiv (Chladnokrevný Stone), jedná se o Jesseho první případ v městečku Paradise.(17.4.2011)

• BGH

Hvezdicka za Toma Sellecka. Jinak rozvlacny, predvidatelny, obcas nelogicky dej bez pointy(14.7.2010)