Reklama

Reklama

Jesse Stone: Nový začátek

(TV film)
  • USA Jesse Stone: Night Passage (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Jesse Stone (Tom Selleck) přišel kvůli problémům s alkoholem o práci i rodinu. Aby zapomněl, odjíždí do městečka Paradise, kde se chce ucházet o místo šerifa. Práci získá. Jednoho večera je donucen zasáhnout proti místnímu hrubiánovi Joe Genestovi, kter napadl svou ženu. Jeho zásah byl rychlý a tvrdý. Ne každému se ovšem jeho způsob zamlouvá. Místní právnička, se kterou se později sblíží, mu naznačí, že problémy se u nich tímto způsobem neřeší. Jesse Stone začne nahlížet pod zkorumpovanou pokličku napohled poklidného městečka. Když zjistí, že jeho předchůdce byl zavražděn, i on se ocitne v ohrožení života. (videofil)

(více)

Recenze (36)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní ikona Tom Selleck je hlavní postavou dalšího detektivního projektu. Jeho drsná tvář se uplatňuje i zde, ale s velmi poklidným průběhem. Ztvárnil tu šerifa nastupujícího v novém působišti a hned má co dělat s místní korupcí. Na snímku mi nejvíce vadí, že se tvůrci rozhodli pro kriminálku. Troufám si tvrdit, že jako detektivce by to fungovalo daleko lépe. Po velmi depresivním začátku se rozvinul pozvolný příběh, kde se stala vražda a my diváci už od počátku známe pachatele. A tak veškeré kouzlo napínavého pátrání po strůjci zločinu je pryč. Absence akčních scén vytváří s díla starou klasickou krimošku, kdy sledujeme jak se šerif dopracovává do zdárného dějového vyvrcholení. Odpočinkový snímek vhodný převážně pro starší diváckou generaci. Mladý divák přeci jen očekává nějakou tu rvačku či přestřelku, ale toho se zde nedočká. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Nový začiatok sa celkom podaril, čo mi však vadí postupne pri ostatných filmoch, že strácame prehľad o tých menších detailoch keď jednotlivé postavy prichádzajú a odchádzajú z deja alebo ako prišiel napríklad k svojmu retrieverovi bez mena, ktorého volá len pes, ale to je skôr výčitka k dejovej prepojenosti. Každý jeden film sa snaží mať hlavnú dejovú niť prepletenú so životnmi ostatných aktérov, ktorý sprevádzajú Jesse Stona na jeho púti životom v Paradise. Tom Selleck to hrá naozaj dobre, tak cynicky uveriteľne, kedy si poviete: "aj ja poznám takého človeka vo svojom okolí." Len tak ďalej tie hlášky a scenár je skutočne podarený. Avšak ak by tu hral hocikto iný obávam sa, že film by upadol do podpriemeru, takže vďaka za Toma Sellecka. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pořadí natočen jako druhý, ale podle posloupnosti jako úvodní film této skvělé detektivní série. Charismatický Tom Selleck se zde bez rvaček, výbuchů a akčních honiček ve zvolna plynoucím příběhu vyrovnává s osobní i profesní prohranou minulostí a získává si na novém pracovišti sympatie a respekt podřízených svým nekompromisně vedeným vyšetřováním. Málomluvný Jesse sdílí zřejmě mou zásadu, že „blahoslavený ten, kdo nemá co říci a nic neříká“, čímž má i mé veškeré sympatie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri prepínaní televíznych programov som šťastnou náhodou natrafil na detektíva Jesse Stonea, ktorého stvárnil americký herec Tom Selleck. Táto úloha mu pristala, ako sa hovorí, bola mu ušitá na mieru. Pôsobil dôveryhodne a charizmaticky. Zaujal ma aj kriminálny príbeh, ktorý sa podujal tento svojrázny policajný inšpektor vyšetriť. Životom ostrieľaný muž, ktorý má problém s alkoholom, krorý prišiel o rodinu, zničil si dobre rozbehnutú kariéru, sa stane šerifom v malom mestečku Paradise. Tam sa bude musieť vysporiadať s nejedným problémom, vrátane úkladnej vraždy. Na to, že sa jedná o televízny film to má celkom slušne hustú atmosféru. Titul "Jasse Stone: Rodinné tajomstvo" je len jedným z filmov zo série s týmto nie celkom tradičným ochrancom zákona. Určite dám ešte Jesse Stoneovi šancu. Moje prvé stretnutie s ním hodnotím tromi hviezdičkami. *** ()

Prepperka 

všechny recenze uživatele

Tyhle detektivky jsem neznala, až před pár měsíci jsem na jednu náhodou narazila v tv (Smrt v jezeře). Zaujala mne natolik, že jsem si stáhla všechny díly a v rámci nemoci je všechny zhlédla během dvou dní. A říkám super, jsem nadšená. Z posledních dvou dílů nejméně, těm něco chybělo, něco přebývalo, a už mne nebavily. Ale tenhle druhý (který je příběhem první) je skvělý. Užívala jsem si pomalé tempo, opakující se hlášky, příběh, který si dává dostatek času vychutnat emoce, prokreslit postavy, zachytit nádhernou přírodu... a to vše podladěné krásnou hudbou. Pro mne tedy bezvadná oddychová detektivka, která má všech 5 P (tedy hvězdiček :). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko. (Terva)
  • Přesto, že je Molly (Viola Davis) černoška, v románové předloze jsou všichni běloši. (Terva)
  • Přestože snímek byl v rámci filmové série o Jesse Stonovi natočen jako 2. v pořadí, v dějové línii patří na 1. pozici. (ceskyhonza)

Reklama

Reklama