Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh mdlý, pokoukání šmakózní. Masku zrcadla, ani jednotlivé záběry z ní, nemusím vidět podruhé, velice by mne nicméně zajímalo, jaké speciální hříbky v Británii rostou. Přece nemůže být náhodou, že ve stejné krajině často tvoří třeba Terry Gilliam. 70% Zajímavé komentáře: mm, kitano, Džebe ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Helena chce utéct z cirkusu do normálního života. zvládla by ,,normální život“?.... nestává se mi často, abych film nedokoukal. prostě tohle mi nesedí. drama, maminka v nemocnici, cirkusové prostředí a později začínají ,,fantastické“ odkazy a výjevy. nerozumím tomu. nechápu to!! nelíbí se mi to. nemusím rozumět všemu. bohužel nebo bohu dík. jedině podle masky poznáš náladu.... masky mi nic neříkají, celkové zpracování jde mimo mě. úplně. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dave McKean, ktery je vetsine populace znamy pravdepodobne diky spolupraci s Neilem Gaimanem na Sandmanovi, z meho pohledu pak predevsim diky tvorbe coveratu k hudbe projektu jako Front Line Assembly, Fear Factory, nebo Project Pitchfork je jeden z mych nejoblibenejsich grafiku a na MirrorMask je to dokonale videt. Vizualni pastva pro oci od zacatku do konce. Je uplne jedno, ze byl nedostatecny rozpocet, protoze diky nadseni a grafickemu talentu to stejne vypada lip, nez vetsina hollywoodskych preprodukovanych patlanin. K tomu hraje uzasna a unikatni hudba. Co se pribehu tyce, jedna se opet o McKean vs. Gaiman dilo, coz je rovnez znat na kazdem kroku, zvlastni charaktery, specificky smysl pro humor, poetika, nicmene je to nakonec zrejme asi nejslabsi clanek. Az prilis casto je pribeh a tempo tak trosku uvizle a uspavaci, coz byl ale vzhledem k snove realite tak trochu zamer a ani to tolik nevadi, protoze at se deje co se deje, vy se muzete kochat grafikou a poslouchat libezne tony. Myslim, ze diky hlavni hrdince, pribehu a vubec celkove nalade budou tohle dilo naprosto zboznovat extravagantni emo holcicky. Pro fanousky filmu doporucuji song Wake The White Queen od Cruxshadows, coz je MirrorMask v hudebni forme. "Rocks and logs may bite like dogs but words will never harm me."8/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dave McKean je geniální a fenomenální výtvarník s velice osobitým stylem. Ovšem to o něm bohužel neplatí pokud je v pozici režiséra. Vizuálně je Mirrormask dílem bezesporu originálním, ale je na něm až přespříliš znát omezený rozpočet, který zabránil v rozletu McKeanova tvořivého ducha. Nápady mu nechybí, ale pokud se nemůže opřít o herce ani scénář, napsaný společně s dalším velikánem Neilem Gaimanem, tak mu toho mnoho nezbývá. Vznikl tedy shluk více či méně dobrých scén, které tu a tam nepostrádají atmosféru, ale dohromady netvoří konzistentní celek, který by zaujal, natož vtáhl, do této fantaskní pohádky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Extravagantní, téměř artová stylizace možná nebude stravitelná pro každého, nicméně, pokud ji přijmete, čeká vás dech beroucí a místy téměř hypnotická výprava do velmi osobitého světa, kterému mohla dát vzniknout jen výjimečná a bezbřehá fantazie. Taková jakou disponuje Dave McKean, jehož práce už daly třeba zcela nový rozměr tak tradičnímu světu jako je comics. Mirrormask neměl tak velký rozpočet jako hloupoučká transformerská zábava (pochopitelně, vždyť má blíž k umění než k pouťové atrakci pro masy), ale možná je to dobře, protože i díky tomu mohla vzniknout tak úžasná, podmanivá, místy zemanovsky magická a ničemu široko daleko nepodobná koláž místy až švankmajerovkých bizarností, v nichž se snaží dívka Helena zachránit Bílou královnu, matku, otcův cirkus, sebe i svůj svět. Kupodivu větší slabinou než nedostatečný rozpočet pro mne byl Gaimanův scénář, který navzdory místy skvělým pasážím, vynikajícím dialogům, humoru a neskutečnému množství úžasných nápadů a detailů, občas pokulhává a nevyužívá všech možností, které fantaskní snový svět nabízel. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama