Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Huttinger pracuje jako novinářka, která má v deníku New York Times na starosti lokální zprávy, zejména pak svatby a nekrology. Se svým snoubencem, právníkem Jeffem Dalym, právě letí na svatbu mladší sestry Annie. Setká se tu se svéráznou, energickou babičkou Katharine, které se svěří s tím, že si není jistá, zda se má za Jeffa provdat. Necítí se ještě na usedlý manželský život a touží spíše po dobrodružství. Od babičky se dozví, že její matka Jocelyn, která zemřela, když byla Sarah ještě dítě, pár dnů před svatbou zmizela a prožila krátkou milostnou pletku s neznámým mladíkem. Sarah při srovnání své povahy s povahou otce i sestry začne pochybovat, jestli je dcerou svého otce, a rozhodne se matčina milence najít. Při pátrání se dočká dalšího překvapení, když tetě Mici uklouzne, že podle matčiny aférky byl natočen úspěšný film Absolvent. Šokovaná Sarah pochopí, že s neznámým mladíkem se tehdy vyspala nejen její matka, ale také babička Katharine. Ví, že se dotyčný jmenuje Beau Burroughs, že zbohatl pomocí internetových obchodů, a tak se za ním vydá do San Francisca, kde muž právě přednáší na kongresu. Dozví se od něj, že kvůli úrazu při fotbale zcela určitě nemůže být jejím otcem, a pak se společně opijí, což má zcela nečekané následky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

numi 

všechny recenze uživatele

Snímek těžící z jednoho jediného dobrého nápadu, který je ovšem opravdu geniální a krom zajímavého nápadu s generační sexuchtivostí, udělal tomuhle snímku navíc i hodně velkou reklamu. Tenhleten nápad (navázání na Absolventa) byl následně ještě doplněn o jeden skvělý tah, obsadit Kevina Costnera, ale tím to hasne. Jennifer Aniston je absolutně nezajímavá a zachraňuje to až v závěrečných pasážích, protože jí celkem jde rozpačitý pláč. Jinak absolutně nechápu donebesvyzdvihující komentáře na Shirley MacLaine, která mi připadala nejen nudná, ale navíc její postava byla jen zbytečně obhroublou vatou, která ve snímku musí být jen proto, aby to všechno do sebe nějak zapadlo. Příjemně snad ještě překvapil Mark Ruffalo, který byl ve své roli celkem uvěřitelný, ale film prostě stojí a padá s Jennifer a na rozdíl od Derailed, kde hrála skvěle, tady ji to prostě absolutně nesedlo. A to jsem si myslel, že se může prosadit jedině v žánru romantických komedií... Scénář není hloupý a film je řemeslně zvládnutý na jedničku, jen vše prostě nefunguje jako celek. [červen 2006] ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Filmy Roba Reinera mě většinou oslovují, Co je šeptem... je však zástupcem té horší části jeho kvalitativní filmografické sinusoidy. Přesto ani tentokráte úroveň nepoklesla do nesnesitelnosti a jedná se o zcela průměrného zástupce romantických komedií, byť si dějově svým způsobem udržuje neobvyklé parametry. Tady to chtělo asi lepší produkční a zejména scénáristické zázemí. Jennifer Aniston nepatřila nikdy mezi mé oblíbenkyně, ale tady se jedná o už několikátý film, kdy na mě působila sympaticky, navíc jí to velmi sluší. Kevin Costner je bezesporu lákavým představitelem multigeneračního proutníka, ale připadá mi nevýrazný. Po komediální stránce však nejvíce válí Shirley McLaine. Tento Reinerův počin není průšvihem, ale jen velmi těžce se na něm hledá něco nadprůměrného, obsahuje v sobě scény vtipné (telefonát otec - babička - obě dcery v depkách) i naprosto podivné a hloupé (pokus o sex na palubní toaletě). ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

tak nejak som o tom filme mala úplne inú predstavu. a to nikdy nie je dobré. nie že by som sa nezabávala - hlavne na Shirley McLane. a Kevin bol to tej úlohy ideálny. ale tak nejak to bolo o niečom úplne inom, ako tvrdili a celkové vyznenie filmu ma nenadchlo tak, ako trailer. je otázne, či by sa mi to páčilo viac, ak by som o tom filme dopredu nič nevedela, ale trochu o tom pochybujem. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět ;) Krásné vlasy Aniston a velice příjemný Costner a sympatický Ruffalo :) ;) Ale pro mě hlavní hvězdou jako vždy byla Shirley MacLaine :) Nechtěla bych být v kůži Sarah...sama neví co od života aktuálně chce a do toho řeší, kdo se s kým vyspal a kdo to byl :D :D Ve filmu je skvělá hudba :) - jak z 60tých let, které upozorňují na předešlé události, tak o 30let později, kdy má v tomto filmu plno lidí vyděšené výrazy a vykřikují věty "Proboha!" a "Cože?" Koule, Bloody Mary a máma, babička a úchyl :D Pohoda, která neurazí a ještě jako bonus navnadí na jiný film :) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner natočil vcelku uspokojivú komédiu, ktorá môže v pohode zabiť poobednajšiu nudu. No predsa je to len jeden nemastný neslaný gýč, ktorý neohúri takmer žiadnou formou, vloženou do snímky. Od Jennifer Aniston som čakala zrejme trocha povzbudivejší výkon, no jediným pozitívom je Kevin Kostner, ktorého herecké nadanie posúva film o úroveň vyššie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Původně se ve filmu měli objevit Dustin Hoffman a Anne Bancroft jako Beau Burroughs a Katherine Richelieu. Bohužel však Bancroft umřela a Hoffman se upsal jiným projektům. (don corleone)
  • Vůbec první film, který vyšel jak ve standardním DVD formátu, tak i v high definition. (don corleone)

Související novinky

Tentokrát bez koně Kevine!

Tentokrát bez koně Kevine!

12.02.2005

Kevin Costner přesedlá ze hřbetu westernu na hřbet komediální. Konkrétně půjde o film RUMOR HAS IT zkušeného režiséra Roba Reinera (Misery). Kevin spolu s další hollywoodskou star Jennifer Aniston… (více)

Reklama

Reklama