Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (502)

POMO 

všechny recenze uživatele

Trikovo lacnejšia, filtrovo modrejšia verzia Van Helsinga, ktorá je tým predvídatelnejšia, čím je bližšie k záverečným titulkom. Ale vďaka kratšej stopáži a skvelému imidžu Kate Beckinsale som sa nudil menej než pri Helsingovi. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Po asi půl hodině jsem si film musel pustit znova a na papírek psát jména postav a kdo je s kým a kdo koho zradil, protože jsem se v překombinovaném ději totálně ztrácel. Akční scény jsou dobře natočené a sestříhané a díky tomu jsou přehledné a hlavně se na to docela dobře kouká. Druhý díl Underworldu je pohodová akční jednohubka u které jsem se osobně docela dobře bavil a těším se na další díly. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman není dobrý scénárista ani omylem (o tomto neblahém faktu jsem se přesvědčil už u prvního dílu) a rozhodně není dobrým režisérem (což jsem minule nějakým podivným způsobem skousnul). Underworld: Evolution je pouze snůškou trapných dialogů, jenž mají tvořit intermezza mezi zběsilou akcí, kterou protentokrát režisér opravdu nešetřil. Jenomže podle hesla „všeho moc škodí“ je Underworld přehnaně hlučnou, blikající a freneticky střiženou podívanou, která na sebe s přibývajícími minutami lepí nudný dějový balast, ze kterého byli jaksi podivně vystříhání vlkodlaci a celek se víceméně točí okolo podivné upíří „politiky“, která je k smíchu. Herecké duo Speedman – Beckinsale se rozjede maximálně v hezké erotické scéně, čímž jejich klady ve filmu končí. Dvojka Underworldu není ničím jiným než popcornovým řemeslem, které se snaží být něčím víc. Jenomže k tomu nestačí jenom dokonalá technická stránka (zvuk, kamera, CGI) a špinavě vyhlížející výprava, která má snímku přidat na syrovosti. Chybí tomu děj s větším smyslem a možná taky trošku té režijní invence. Možná právě proto vidím myšlenku trilogie dost skepticky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

VAN HELSING, BLADE 2, TERMINÁTOR. Při sledování druhého UNDERWORLDU máte občas pocit, že sledujete křížence všech těchle filmů. Nutno podoktonut, že dost zábavného křížence. Wisemanova režie se ani o píď od jedničky nevylepšila. Díky více penízkům se však dočkáme rozmáchlejšího příběhu a větších šíleností než před tím. Navíc je tam fešná Kate Beckinsale v latexovém oblečku, takže co od letní oddechovky chtít víc ;). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jako... bylo to trošičku lepš než jednička.í..první půlka určitě, a druhá byla tak nastejno... Film je 100%ím pokračováním prvního dílu (tj. začíná v podstatě tam, kde jednička skončila), hodně na něj odkazuje, což je doře, člověk si aspoň udělá jasno, a taky to působí dojmem, že to měli předem nějak vymyšlené. Herecky tentokrát trošku lepší,až na Kate Beckinsale, ta je pořád kus, ale hrát pořád neumí. Triky se zlepšily (až na transformace, ty sou furt strašný), ale masky Michaela, a Marcuse sou dost trapný. Kouká se na to hezky, zelenomodrej filtr svou úlohu splnil, ovšem dost to ubíjí střih, kterej je místy dost nevýraznej a jindy zase naopak rychlej, až zběsilej, ale těžko usledovatelnej... Narozdíl od jednotky je tu mnohem víc krve, což považuji za nesporné PLUS, víc romantiky, což si celkem mohli odpustit ale hororovost opět nefunguje, i díky tomu střihu. A lekl sem se zase jen jednou (blbej čokl) ...A nakonec drobná otázka na logiku, totiž, jak mohl 8 století vydržet jeden, byť PRAvlkodlak, zavřenej v malým sargofágu, kam se moh sotva vejít..? takže.vejsledek.zase 2 hvězdičky... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Vzhledem k natáčení v Maďarsku se na scéně často objevuje nápis „Vigyázat“, což v překladu znamená „Varování“. (imro)
  • Film s rozpočtem 45 milionů amerických dolarů jich v Severní Americe po premiéře vydělal 62,3, celosvětově pak 111,5. (NIRO)
  • Když Tonymu Curranovi (Marcus) potřeli bradu umělou krví, další den se mu na ní objevily boláky, proto musela být další scéna odvolána, než se vyléčil. (Beckett51)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama