Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovině filmu jedna přítelkyně Connie říká: "Vždy to končí katastrofálně". A ačkoli je si toho Connie vědoma, ono to taky katastrofálně skončí... Richard Gere a Diane Lane v erotickém thrileru Adreana Lyne.. Docela zajímavá je scéna kdy oba vypovídají policistům o smyšlené akci, Connie tak, aby neprozradila nic manželovi - ale manžel ví, ale zase nemůže prozradit jí že ví. To by muselo i toho detektiva trknout, že něco zapírají... Pusťe tento film manželce, a uvídíte, že vám zůstane ... věrná :) ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Chabrolovou Nevěrnou ženou má Lyneův film mnohem silnější erotický náboj. Také citové utrpení hlavních hrdinů se mi zdá výraznější. Není možné říct, který film je lepší, protože oba mají něco do sebe. Chabrolův je diskrétnější a tajemnější, Lyneův vášnivější a otevřenější. Jsem ráda, že jsem je viděla v tomto pořadí (nejdříve starší film). V opačném pořadí by na mě asi tolik nezapůsobily. U hodnocení zůstanu nad průměrem u obou. ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Bylo evidentně jasné, o čem film bude, jak to vyplývá ze samotného názvu. Naprosto skvěle a přesvědčivě se v hlavní hrdince bije její id se superegem. Nechce ublížit své rodině, přesto ubližuje sama sobě. Jenže touha se nedá ovládnout, je to něco iracionálního, mezi nebem a zemí. Měla jsem pocit, že setkání s francouzským milencem je osudové, že se prostě museli potkat. Její sexuální vášeň sešněrovaná konvencemi nakonec spustila svou živočišnou uzdu. Freude, Freude, však na tě dojde. Richard Gere mě zklamal, nabarvenými vlasy dodal svému výkonu korunu, působil příliš staře a usedle oproti manželce. Možná proto, že musel makat a ona jako správná středostavovská žena v domácnosti trávila svůj volný čas tak, jak trávila. Zakončení filmu bylo plytké, jakoby autor chtěl děj za každou cenu nějak ukončit, ale nevěděl jak. Vraždu bych určitě nečekala. A těžítkem už vůbec ne. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +ústřední herecká trojice, napětí, scénář -možná je to trošku delší a má to pomalejší tempo/// Vydařený thriller, který se sice ze začátku tváří jen průměrně, ale časem začne budovat svoji atmosféru a rozhodně budete mít problém od filmu odejít. Já jsem bohužel musel, protože mi skončila kazeta a druhou půlku jsem tedy neměl nahranou, tak jsem se na ní dodíval až včera v TV (myslel jsem si, že budu čekat déle). Rozhodně stojí za vidění, i když to vrcholný thriller není./// Celkem 69%/// ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

223. Jedna z mnoha rozmanitých podob vztahového trojúhelníku, v psychologickém drama věrohodně vykreslujícím typické momenty takové vztahové hry, bezohledně kruté, zraňující, žádné zábrany nepomohou, přívalům touhy ctnosti neodolají, ani Connie neodolá a podlehne vášni, i přes tísnivé výčitky, obavy, strach, se nechá strhnout prudkostí náhle probuzených citů, předstírá, podvádí, lže, jen aby mohla být co nejvíce se svým mladým milencem, jedná tak, jak se v nesčíslně podobných případů jedná, nic překvapivého se před námi diváky ve ztvárněných událostech neodkrývá, nevěra v obvyklých mezích, až v eskalujícím tragickém vyústění se ukáže, v jak nebezpečnou se může taková hra změnit a ve svých následcích zničit člověku i život, vynikající a velmi silné dílo, které ani při opakovaném shlédnutí neztrácí nic podstatného ze závažnosti svého sdělení. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama