Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Chabrolovou Nevěrnou ženou má Lyneův film mnohem silnější erotický náboj. Také citové utrpení hlavních hrdinů se mi zdá výraznější. Není možné říct, který film je lepší, protože oba mají něco do sebe. Chabrolův je diskrétnější a tajemnější, Lyneův vášnivější a otevřenější. Jsem ráda, že jsem je viděla v tomto pořadí (nejdříve starší film). V opačném pořadí by na mě asi tolik nezapůsobily. U hodnocení zůstanu nad průměrem u obou. ()

22matelko 

všechny recenze uživatele

Velicé slabé hodnotenia má film Neverná. už som ho jeden krát dávno videl a včera som ho v TV znova pozeral. Výborný film no mnohým sa nepáči pretože nemá nejákú extra zápletku ale to vôbec nevadí pretože ju nahrádzajú skvelé herecké výkony. A hlavne sa mi páči že je to zo života a žiadne romantická sračka a na konci skvelý zvrat. No nebudem prezrádza´t viec doporučujem pozrie´t. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vdaná, šťastná, finančně zajištěná. Když jí ale cestu zkřížil přitažlivý mlaďoch, vše výše spokojené bylo jen zdánlivě. Americká studie nevěry? Její devastující následky? Vypořádávání se se ztracenou důvěrou? To jsou témata pro rutinéra a kýčaře Adriana Lynea, jehož ponaučení jsou jak z magazínu pro naivní ženy středního věku, ale berme to tak, že je to většinou solidně natočené a slušně zahrané. Na tenký led se pustil už v Neslušném návrhu a Osudové přitažlivosti, efektně to zabalil do melodramatu i thrilleru. Nebyla to žádná sláva, ale třeba v případě záletného Michaela Douglase, si myslím, držel diváka ve slušivém napětí. Harmonickou rodinu nyní naruší přitažlivý Francouz, respektive odřená kolena a její chuť zkusit něco neprobádaného. Nebrání se moc zdatně, prostě do toho velmi rychle spadne. Jenže pracovně úspěšný manžel není žádný slepý idiot. Když pak u milence objeví jeden suvenýr, rozpoutá to v něm tak trochu jiné emoce. Párkrát se ušklíbneme, párkrát nelichotivě usmějeme, ale vesměs doklopýtáme do finále bez výrazných ztrát kytiček. Samozřejmě o nějaké velké psychologické drobnokresbě nemůže být řeč, zvlášť v druhé půlce přešlapujeme místy až neobratně, divákův zájem ale úplně neopadá. Diane Lane protichůdné emoce dokázala herecky ustát, Richard Gere se snaží, ale a) tentokrát postrádá jeho typicky okouzlující výraz, b) jeho postava není úplně věrohodná. Olivier Martinez nezaujme vůbec. Lyne se znovu vyžívá v docela (na hollywoodský biják) otevřených erotických scénách, obecně se ale drží zkrátka, což je tentokrát možná jen a jen dobře. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašná nuda, nechápu co se na tom komu líbilo. Místo thrileru, který jsem čekal jsem dostal melodrama o milostném trojúhelníku vystřižené jak z červené knihovny s Gerem, který nezahraje ani základní emoce a bez jakéhokoliv finále. A to vše natažený na dvě hodiny, které byly k nepřežití. Hvězdičku snad jen za ty erotické scény (ale pokud chci erotiku, radši si stáhnu nějaký pořádné péčko). Když nad tím přemýšlím, snad kromě Lolity se mi nelíbil žádný Lynův film. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno, o nevěře byla natočena spousta lepších filmů. V žádném z nich (z těch co jsem dosud viděla) ale nebyly lépe popsány pocity nevěrné ženy. První hodinu jsem to s ní opravdu šíleně prožívala. A i kdybych neměla pochválit nic jiného, herecký výkon Diane Lane pochválit musím. Je obrovská škoda, že druhá polovina ztratila smysl a dopadla tak, jak dopadla. Je to téměř jako dva rozdílné filmy. 3* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama