Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred dvoma rokmi som videl Chabrolov originál a teda som nemal dôvod pozrieť si tento remake. Ale zvedavosť zvíťazila a v prvej polovici som bol filmom celkom zaujatý. Bohužiaľ od chvíle keď sa to chcelo tváriť ako thriller, odhalili sa všetky nedostatky tvorcov filmu a bol problém ho dopozerať. Našťastie zopár svetlých momentov bolo prítomných a tak nemám problém s priemerným hodnotením. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Chabrolovou Nevěrnou ženou má Lyneův film mnohem silnější erotický náboj. Také citové utrpení hlavních hrdinů se mi zdá výraznější. Není možné říct, který film je lepší, protože oba mají něco do sebe. Chabrolův je diskrétnější a tajemnější, Lyneův vášnivější a otevřenější. Jsem ráda, že jsem je viděla v tomto pořadí (nejdříve starší film). V opačném pořadí by na mě asi tolik nezapůsobily. U hodnocení zůstanu nad průměrem u obou. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Lyneovi vždycky náramně šlo vykreslení intimity a citové vazby ať už rodiny, či milenecké dvojice. Zde opět potvrdil v čem je jeho síla a v čem je opět jeho slabost - a to jest režie jako taková. Snímek je velmi nevýrazný a Herci ne vždy úplně přesvědčiví. Fantastická je klavírní hudba, která dodává mnoha scénám patřičnou sílu a osobitost. Erotika se sem zas až tak nehodí, ale to by nebyl Lyne aby to nějak patřičně neopepřil. Stejně tak motiv Connie (Diane Lane) je tak nějak mimo, protože v reálu by se tohle mohlo stát asi jen těžko přetěžko vzhledem k zázemí a finanční situaci, ve které se nacházela. Nicméně ve filmu je možné všechno. V tomhle případě je však výsledek jen okolo průměru. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Proč milovaná a spokojená manželka / matka propadá vášnivému románku s mladým svůdným Francouzem, se naštěstí tvůrci nesnaží osvětlit (stejnak to nelze), ovšem i z tohoto důvodu vyznívá jejich neumělý psychologický "rozklad" mělce, protože zkrátka nejde o nic extra výjimečného – než tedy románek skončí předurčenou katastrofou, v tomto případě thrillerově za vlasy přitaženou, vedoucí však k povedenému filmovému, nedoslovnému uzavření. Když už tedy chyběla hloubka, mohla ji nahradit aspoň prvoplánová erotika, atraktivní (a výborná) Diane Lane se k tomu nicméně nepropůjčila. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD (4:3) - Průměrný thriller, který ničím zvláštním neoslní. Na dvojici Lane&Gere jsem se těšil, protože Noci v Rodanthe byl fakt pěknej film, ale tohle bylo nic moc. Závěr nebyl nikterak vygradovaný, čili s hodnocením určitě nepůjdu moc vysoko, tedy 55%. // NOVA (8.6.2014) - Zvedám na 60% (with J.) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno