Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná asijská duchařina s dlouhovlasým bubákem, co nemá klidu po smrti. Tedy ne že by byl po smrti bubák, nýbrž tělo, co kdysi duch, a nyní bubák, obýval. Film staví na lekačkách, při kterých se tříská do puklic, aby divák nadskočil co nejvýše. Jenže s každou další scénou se napětí vytrácí a lekačky přestávají fungovat. Přesto pár scén potěší, zjm. ty, kde se napětí vytváří - úprk v autě, hledání bubáka pomocí polaroidu v bytě, pátrání mezi mrtvolkami naloženými v lihu. Ovšem umyvadlová scéna byla k pousmání. K tomu si ještě překladatel titulků popletl kudlanky se sarančaty, což je trestuhodné... Zlatá stará gotika. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V poslední době jedna z nejprovařenějších zápletek asijských i jiných hororů, servírovaná na tak trochu jiný způsob. Shutter sice přímo překypuje známými klišé scénami a ve chvíli, kdy se z umyvadla drápe bílá asiatka, už se divák ani nemůže bát, ale přesto je tu napětí a chvílemi i mrazení v zádech. Děj je slepencem dobře známých elementů "divná holka-tragédie-pomsta", což nabízí otázku, jestli by nebylo lepší zkusit i něco jiného a zároveň nenechává skoro žádné místo pro překvapení, jelikož každý druhý odhadne konec pár minut po začátku. Herci neurazí ani nepřekvapí, výborná je ale hudba, která dodává některým momentům správně mrazivou atmosféru. Dobrý duchařský film s jednou zajímavou pointou a stokrát omletým, předvídatelným dějem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mal som chuť na nejaký dobrý horor, ale po dlhšom čase strávenom pri pátraní v rebríčku hororov som zistil, že to najlepšie som už videl. Musel som vyberať z tých slabšie hodnotených, ale Shutter má v stále pomerne vysoké honotenie a príbeh sa zdal byť zaujímavý. Film na mňa spočiatku pôsobil strašne amatérskym dojmom, ani herecké výkony neboli bohviečo a veľmi ma to nebavilo až som mal nutkanie to vypnúť. Ľakačky vôbec nefungovali, všetko ostatné bolo také skratkovité, akoby nedokončené a nedomyslené. Až posledná tretina zabrala a dalo sa to sledovať. Nápady s foťákom tu už boli, ale je aj moja chyba, že som remake tohto filmu videl skôr než toto. Ako horor je to fajn, hlavne príbeh a nápad, ale režisérske prevedenie malo veľké rezervy. Škoda, že divák musí väčšinu času pretrpieť alebo stráviť čakaním na nejaký lepší alebo strašidelnejší moment. Záver super, ale celkovo iba zlepšil počiatočný zlý dojem. Kurva čo by s týmto námetom spravil taký James Wan? 60%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

S miernou nadsázkou možno Shutter označiť za thajský príspevok do "Ringu-family" :-) . Máme tu zase zlovestného ducha (ďalšia štylizácia smerom ku Sadako), ktorý trápi živých za bezprávie na ňom spáchané v minulosti. Ľakačky miestami fungujú, miestami nie. Potešujúcim faktom je ale to, že film de facto obsahuje dve pointy, pričom tá druhá, je oveľa zaujímavejšia a svojím spôsobom prekvapujúcejšia ako tá hlavná pointa (identifikácia onoho zločinu v minulosti). 3,5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si zase pochutnal na nějakém hororu (myšleno horor a ne nějaký thriller s jednou lekačkou). Na tomto faktu nic nezmění ani skutečnost že jsem jako první viděl americkou předělávku. Ta mě sice ničím neoslnila a jako největší slabinu jsem spatřoval velice slabé herce. Tady je to úplně jiné kafe a hodně lituju že zápletku jsem dopředu znal. Thajská Clona má správnou duchařskou atmosféru, kterou se snad může pochlubit jen Kruh. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama