Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Kvalitní thriller s kvalitními a velmi sexy herci - sexy Rachel McAdams, sexy Cillian Murphy s nádhernýma očima. Doslova se k sobě hodili, moc jim to slušelo. Prostě sexy dvojka. Bavil jsem se dobře ! Krásný romantický film. ,-) :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Craven pořád umí, s napětím očekávám 25/8. Na Nočním letu je zajímavá především ta část v letadle, kdy probíhá nepřetržitá konfrontace mezi charismatickým záporákem Cillianem Murphym a sympatickou Rachel McAdams. Výsledný dojem stahuje dolů poslední půlhodinka, na čemž nese vinu scenárista, nikoli Craven - ocenil bych něco drsnějšího a nekompromisnějšího. Ale jinak je Red Eye příjemný napínavý thriller, který divákovi uběhne jako voda. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Wes Craven asi zjistil, že v hororu je celkem provařenej, tak se pokusil přesunout do jiného, i když ne moc vzdáleného žánru. A to do thrilleru. Zřejmě moc lidí nepřekvapí, že se mu tento přechod podařil celkem bez problémů, jelikož Craven používá prakticky stejné finty jako v hororech, akorát, že zde vypadají hodně svěže. Jednoduchý příběh, kterým se noční let vyznačuje, rozhodně není na škodu, jelikož díky krátké délce film uhání velmi rychle a plynule dopředu. Co se musí Cravenovi uznat je to, že naprosto parádně dokáže přejít z jakéhosi romantického úvodu do atmosférické prostřední části, jež se odehrává na palubě letadla. Zde právě rozvíjí svůj atmosférický um, který diváka nutí neustále sledovat obraz. V závěru se sice opět nechává strhnout do klasického vřískotového stylu, kdy bad guy, který byl celou dobu nad věcí padá jak idiot přes židle a tropí jednu chybu za druhou. Hlavním důvodem úspěchu, kromě režie je rozhodně herecké obsazení. Cillian Murphy mě zatím nezklamal nikdy a i tentokrát je naprosto úžasný. Dokáže předvést jak svou milou tvář, tak tu psychopatickou. On je prostě pro role psychopatů jako stvořený (vzpomeňme na Batman begins). K tomu Rachel McAdams je pěkná a herecky za Cillianem nijak nezaostává. A jelikož Wes je ve svém oboru třída, dokáže v každém záběru ze svých dvou hlavních herců ždímat naprosto vše. Hudba dotvářející film je rovněž poměrně vydařená a snímku přidává na atmosféře ještě víc. Noční let je hodně podařeným thrillerem, který rozhodně nenudí a zaručeně pobaví i na několikáté shlédnutí. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Krátké, jednoduché, ale údérné stylistické cvičení s úsměvně naroubovaným a Cravenovsky přetaženým finále. Craven pumpuje adrenalin do žil po litrech a mimochodem krásně ilustruje, o kolik mu komorní příběhy o pár lidech a z toho plynoucí psychologické hrátky svědčí víc, než tuny digitálních vlkodlaků a desetimetrových stříkanců na bílých zdech. Matematika kolem postav a hádanky, kdo je vrah, dostaly po dlouhé době volno a příběh je narýsovaný jako podle pravítka - a právě proto leží snad úplně prvně hlavní tíha na hercích... a ti jsou prostě brilantní. Rachel McAdams už se ze škatulky "pěkný, ale nepříliš známý přívěšek k hlavnímu hrdinovi" vymanila naprosto s přehledem a Cillian Murphy... roste a roste! Tenhle uhrančivý chlapík toho má ještě HODNĚ před sebou. Stačí jediný pohled a lezu pod stůl ;). Suma sumárum - až na pár logických nesrovnalostí, krátkou stopáž a zmiňované finále je Noční let současná absolutní špička žánru a prvotřídní ukázka toho, že i s malém se dá vyrobit hodně hutný heavy-metal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl novodobého Hitchcocka. Tempo od začátku do konce, nervy i cynický humor pro odlehčení a hlavně vypiplaný scénář, který nakonec zužitkuje úplně všechno. Každou třeba jen trochu představenou vedlejší postavu i další věci typu rekonstruovaného domu nebo zmínky o noži nebo sportu... Nic tu není navíc, všechno dříve či později dostane smysl, prostě skvělé. Část v letadle je velmi napínavá, část po letadle zase jaksepatří vypjatá a vůbec se mi nezdálo, že by se konec k tomu, co mu předcházelo, nehodil. Naopak jsem si zase vzpomněl na finále Hitchcockových filmů, která se mnohdy odehrávala v jiném prostředí než zbytek filmu, a nikomu to nevadilo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Jackson Rippner (Cillian Murphy) nosí hodinky značky Breitling Chronomat Longitude. (dyfur)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky je aj názov Night Flight. (MikaelSVK)
  • Interiéry lietadla, kde prebiehala časť natáčania, sú interiérmi Boeingu 767. Pri viacerých záberoch zvonku však možno rozoznať iné typy lietadiel, ako Airbus A320, Boeing 727, Boeing 737 a Boeing 777. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama